ComeOn

NHL-pelaajien on tarkoitus osallistua talviolympialaisiin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Paheneva pandemiatilanne on kuitenkin heittänyt varjon maailman huippujen osallistumisen päälle.

NHL ja liigan pelaajayhdistys NHLPA kokoontuvat tällä viikolla yhteen keskustelemaan NHL-pelaajien osallistumisesta Pekingin olympialaisiin. Lopullista päätöstä pelaajien osallistumisesta voidaan odottaa jopa jo ennen joulua.

NHL on joutunut siirtämään useita otteluita pelattavaksi aiottua myöhemmin eri seuroissa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi. Maanantaiaamuun mennessä yhteensä 27 ottelua oli jouduttu siirtämään pandemiasta johtuvista syistä. Lisäksi tiedossa on vielä ainakin 12 ottelun siirtäminen pelattavaksi joulun jälkeen.

Otteluiden massasiirto aiheuttaa kovaa painetta NHL:n ottelukalenterille. Tällä hetkellä ainoa realistiselta vaikuttava vaihtoehto on pelata rästiottelut alun perin olympialaisille tarkoitettuna ajankohtana.

Otteluiden siirto ei ole kuitenkaan ainoa NHL-pelaajia huolestuttava asia. Monet NHL-pelaajat, muun muassa Joonas Donskoi, Patrik Laine, Erik Karlsson ja John Tavares ovat ilmaisseet huolensa Kiinan tiukoista koronasäännöistä. Jos pelaaja saa Kiinassa positiivisen koronatuloksen, saattaa hän joutua karanteeniin jopa viideksi viikoksi. Pahimmillaan tämä voisi tarkoittaa pelaajille kahdeksaa viikkoa toisella puolella maailmaa poissa perheensä luota.

Ruotsin olympiajoukkueeseen kaavailtu Robin Lehner ilmoitti jo aiemmin jättävänsä olympialaiset väliin juuri tästä syystä.

Yksi maailman arvostetuimmista jääkiekkopodcasteista, Spittin’ Chicklets, julkaisi jo sunnuntaina tiedon siitä, etteivät NHL-pelaajat osallistuisi olympialaisiin. Lähdettä voi pitää jokseenkin luotettavana, sillä podcastin kokoonpanoon kuuluu entisiä ja arvostettuja NHL-pelaajia.

Todennäköistä on, että vaikka NHL ilmoittaisikin pelaajien osallistuvan olympialaisiin, moni maailman parhaisiin lukeutuva pelaaja päättää silti jättää turnauksen väliin. Juuri nyt näyttää kuitenkin siltä, että NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin perutaan kokonaan.

Kyseessä on äärimmäisen kova takaisku niin kansainväliselle jääkiekkoliitolle kuin kansainväliselle olympiakomiteallekin, mutta ennen kaikkea faneille. NHL-pelaajien paluuta olympialaisiin on odotettu vuodesta 2014 lähtien kuin kuuta nousevaa, ja jo hetken näytti siltä, että fanit pääsisivät jo todistamaan jääkiekkomaailman kovatasoisinta turnausta pitkän tauon jälkeen.

Vaikka olympialaiset ovat aina olympialaiset, laskee NHL-pelaajien puuttuminen väistämättä turnauksen mielenkiintoa ja arvostusta. Se myös tarkoittaa sitä, ettei jääkiekkomaailmassa nähdä vieläkään aidosti parhaiden pelaajien tähdittämää kansainvälistä turnausta.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets