Vuonna 2022 jääkiekon MM-kisat pelataan pitkästä aikaa Suomessa ja suomalaisissa kiekkofaneilla on äärimmäisen helppo tilaisuus päästä katsomaan MM-kiekkoa paikan päälle. Lisäksi kisat on jaettu sopivasti kahdelle paikkakunnalle, Tampereelle ja Helsinkiin, joten turnauksen katsominen paikan päällä on useille suomalaisille entistä helpompaa. Kannattaa huomata, että Leijonat pelaavat kaikki pelinsä Tampereella.

Lipunmyynti MM-kisojen peleihin on nyt auki ja lippuja voi ostaa turnauksen kotisivuilta tästä linkistä. Lippuja voi myös ostaa suoraan Lippu.fi -palvelusta. Ostaessasi lippuja jääkiekon MM-kisoihin voit valita useista eri kategorioista ja hintaryhmistä. Muista myös tarkistaa, millä areenalla valitsemasi ottelu pelataan! Alla on esitetty yhteenveto erilaisista MM-kisoihin myytävistä lipputyypeistä, joista voit valita.

Erilaiset lipputyypit jääkiekon MM-kisoihin

Turnauksen järjestävä Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF tarjoaa yksittäisten ottelulippujen ohella erilaisia lippupaketteja. Alla esittelemme Suomen MM-kisoihin myynnissä olevat lippupaketit. Muista tarkistaa yksityiskohdat valitsemasi lipputyypin osalta ennen lippujen ostamista.

  • Ottelulippu – Niin sanottu normaali lippu. Oikeuttaa sisäänpääsyyn yhteen jääkiekon MM-kisojen otteluun.
  • Päivälippupaketti – Päivälippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kyseisen päivän otteluihin. Otteluita voi, päivästä riippuen, olla kaksi tai kolme. Vuoden 2022 MM-kisoissa päiväliput on rajattu tietyllä peliareenalla käytäviin otteluihin.
  • VIP-paketitVIP-paketit sisältävät ottelulipun lisäksi oman aition, ravintolaillallisen, ruoka- ja juomatarjoilun pelin aikana, jääkiekkoasiantuntijoiden tapaamisen tai oman VIP-tilaisuuden Tampere talolla – tai jonkin yhdistelmän näistä.
  • Loppuottelupaketti – Loppuottelulippupaketti oikeuttaa sisäänpääsyyn sekä MM-kisojen finaaliin että pronssiotteluun.
  • Final Weekend paketti – Sisältää molemmat turnauksen välierät, finaalin sekä pronssiottelun.
  • Pudotuspelipaketti – Pudotuspelipaketti, toiselta nimeltään Final Round -paketti oikeuttaa sisäänpääsyyn kahteen puolivälierään, molempiin välieriin, pronssiotteluun ja finaaliin – toisin sanoen kaikkiin Tampereella pelattaviin pudotuspeleihin.

MM-kisojen lippujen hinnat vaihtelevat laajalti. Lohkovaiheessa yksittäisiä lippuja saa Helsingin peleihin halvimmillaan 12 eurolla, kun taas kalleimmista ottelulipuista lipuista joutuu pulittamaan 144 euroa. Tampereella samat summat ovat 13 euroa ja 255 euroa. Päivälippuja saa halvimmillaan 14 eurolla Helsingin otteluihin ja 23 eurolla Tampereen otteluihin. Kalleimmillaan päiväliput maksavat 204 euroa Helsinkiin ja 355 euroa Tampereelle.

Pudotuspeleissä yksittäisten lippujen hinnat vaihtelevat 33 eurosta 305 euroon ja mitalipeleissä 105 eurosta 405 euroon. Päiväliput maksavat pudotuspeleissä ja mitalipeleissä halvimmillaan 64 euroa ja enimmillään 535 euroa. VIP-lippujen ja erilaisten pudotuspelipakettien hinnat kohoavat tuhansiin euroihin.

Kannatta huomioida, että kysyntä lippuja kohtaan on todella kova. Tampereen päivälippuja haettiin moninkertaisesti siihen nähden, kuinka paljon lippuja voitiin antaa, ja myös ottelukohtaiset liput ovat menneet alusta asti kuumille kiville. Etenkin Suomen peleihin halutessaan kannattaa olla nopea ja ostaa liput mahdollisimman aikaisin, jotteivat ne pääse loppumaan.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 lipunmyynti – muistitko tarkastaa otteluohjelman?

Yksi tärkeä asia, mikä kannattaa ennen lippujen ostamista selvittää, on tietysti otteluiden päivämäärät. Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 13. toukokuuta ja päättyvät sunnuntaina 29. toukokuuta. Helsingissä pelataan 26. toukokuuta asti, minkä jälkeen loput ottelut käydään Tampereella. Suomi pelaa kisojen ensimmäisen ottelunsa heti avauspäivänä. Sen jälkeen Leijonat pelaavat kuusi ottelua 10 päivän sisään. Pudotuspelivaihe alkaa toukokuun 26. päivä.

Suomi pelaa otteluita ainakin kahtena perjantaina ja kahtena lauantaina, minkä lisäksi turnauksen välierät pelataan lauantaina. Koko turnauksen otteluohjelman voit katsoa täältä.

Milloin jääkiekon MM-kisojen lipunmyynti alkaa?

Jääkiekon MM-kisojen 2022 lipunmyynti alkoi jo alkusyksystä vuonna 2021. Päiväliput kevään tulivat myyntiin 2. syyskuuta. Helsingissä pelattaviin otteluihin päivälippuja pystyi ostamaan normaalista, kun taas Tampereen otteluihin järjestettiin ensimmäistä kertaa jääkiekon MM-kisojen historiassa arvonta. Kaikki lippuja haluava ilmoittivat halukkuudestaan kisajärjestäjille, ja heidän kesken arvottiin tietty määrä osto-oikeuksia. Arvontaan osallistuminen loppui 26. syyskuuta. Osto-oikeuksia voittaneet saivat voitostaan tiedon lokakuun aikana.

Ne päiväliput, joita ei arvonnan tuloksena lunastettu, vapautettiin myöhemmin yleiseen myyntiin. Lippuja voi nyt ostaa normaalista sekä Helsinkiin että Tampereelle. Ottelukohtaiset liput tulivat myyntiin helmikuun 14. päivä.

Matkustaminen jääkiekon MM-kisoihin 2022

Koska kevään 2022 MM-kisat pelataan Suomessa, on kisamatkan järjestäminen nyt ennätyksellisen helppoa! Halutessaan kisaturistit voivat jopa matkustaa ottelupaikkakunnalle vain pelin ajaksi ja palata vielä yöpymään kotiinsa. Jos kisahuumasta haluaa kuitenkin nauttia pidempään, tai matka kotiin on turhan pitkä, ei tarvitse kuin napata auto, juna tai bussi alle ja hurauttaa Helsinkiin ja Tampereelle. Majoituspaikkoja voi etsiä esimerkiksi eri hotelleja vertailevilta sivuilta tai Airbnb:stä. Pidempiaikaisia parkkipaikkoja voi myös kysellä kaupunkien parkkihalleista tai omalta hotellilta.

Koe jääkiekon MM-kisat paikan päällä

MM-kisakaupungit tarjoavat aina paljon muutakin kuin vain pelattavat ottelut. Esimerkiksi IIHF on järjestänyt pelitapahtumien yhteyteen fanialueita, jossa jääkiekkofanit voivat kokoontua katsomaan otteluita suurelta näytöltä yhdessä tai vain nauttimaan tunnelmasta. Fanialueelle saapuminen on täysin ilmaista eikä sinun tarvitse hankkia ottelulippua sisäänpääsyä varten. Tällainen fanialue ollaan rakentamassa tänä keväänä ainakin Tampereen keskustaan, joten kisahuuman kokeminen Tampereella on taattua. Luonnollisesti myös paikalliset ihmiset ja yritykset järjestävät kisavieraille tapahtumia ja elämyksiä, joiden joukosta voi löytyä mielenkiintoisia ja hauskoja yllätyksiä.

Vinkkejä kisamatkan suunnitteluun

Kun olet päättänyt lähteä kisamatkalle, on tärkeää aloittaa suunnittelu hyvissä ajoin. Tampere ja Helsinki tulevat täyttymään kisaturisteista, joten majoituspaikoista voi olla kova kysyntä. Tämä tarkoittaa hotellien täyttymistä ja hintojen kohoamista, joten kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Myös esimerkiksi junaliput menevät todennäköisesti kaupaksi hyvissä ajoin ennen turnauksen alkua, joten oman aikataulun suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa.

Säästöjä voi saada, jos varaa majoituksen kaupungin ulkopuolelta tai vuokraa majoitustilan yksityishenkilöltä. Itse kisakaupungit ovat suurimmalla osalle suomalaisista helposti saavutettavissa omalla autolla muutaman tunnin ajomatkan päätteeksi. Kumpaankin kisakaupunkiin on myös hyvät junayhteydet ympäri Suomen sekä lentoyhteydet lähes jokaiselta lentokentältä.

Jos haluaa nähdä pelejä molemmilla paikkakunnilla, kannattaa muistaa, että junalla matkan Tampereelta Helsinkiin taittaa ekologisesti ja nykyään jo selvästi alle kahden tunnin. Yksi vaihtoehto on myös majapaikan varaaminen kaupunkien välimaastosta, esimerkiksi Hämeenlinnasta, josta on lyhyt matka ja hyvät yhteydet kumpaankin kisakaupunkiin.

Tampereen Nokia Arena on heti Tampereen rautatieaseman vieressä. Myös Hartwall Arena on kävelymatkan päässä Pasilan asemalta. Kannattaa myös selvittää mahdolliset paikallisliikenteen alennukset. Esimerkiksi Tampereella ihmiset saavat MM-ottelulipulla matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä sinä päivänä, jolloin ovat menossa katsomaan ottelua.

Varaa pakettimatka jääkiekon MM-kisoihin

Niille, jotka eivät halua stressata matkasuunnitelman suhteen tai jos tietyn ottelun liput loppuvat kesken, otteluliput sisältävä valmis pakettimatka kisoihin on varteenotettava vaihtoehto. Useat matkatoimistot tarjoavat kisamatkoja, joissa on kaikki valmiina sisältäen majoituksen, edestakaiset matkat ja otteluliput. Yleensä pakettimatkan hinta on hieman korkeampi kuin jos järjestät kaiken itse, mutta samalla tiedät, että sinulla on asiantuntevaa henkilökuntaa tukena, jotka voivat auttaa sinua tarvittaessa.

Majoitus jääkiekon MM-kisojen aikana

Sekä Tampereelta että Helsingistä löytyy valtava määrä hotellitarjontaa. Riippuen matkasi tavoitteista voit varata joko hotellin aivan otteluareenan tai muiden tapahtumapaikkojen läheisyydestä, tai esimerkiksi rauhallisemman kylpylähotellin keskustan ulkopuolelta. Yksi vaihtoehto on myös kokeilla majoituksen vuokraamista yksityishenkilöltä esimerkiksi Airbnb:n kautta. Tällöin voi saada huomattavasti tilavamman majoitusvaihtoehdon hotellia halvemmalla, minkä lisäksi tarjolla on kodin mukavuudet, kuten mahdollisuus laittaa ruokaa itse. Toisaalta moni haluaa keskittyä MM-kisojen ajan vain kisatunnelmasta nauttimiseen ja unohtaa arkiset askareet, joten tällöin täyden ylläpidon hotelli voi olla parempi vaihtoehto.

Majoitusvaraukset kannattaa tehdä ajoissa, sillä jo helmikuun lopussa monet hotellit olivat täyteen buukattuja ja hinnat selvästi normaalia korkeammat. Kysyntä majoituspaikoilla onkin kovaa, ja voi hyvin olla, että aivan kisojen kynnyksellä järkevää majoitusta on lähes mahdoton löytää.

Yksi vaihtoehto on ottaa majoitus hieman kaupungin ulkopuolelta. Sekä Tampereen että Helsingin ulkopuolella on lukuisia pienempiä paikkakuntia, joista kaikista on hyvät ja nopeat yhteydet kumpaankin kisakaupunkiin, mutta joiden majoituspaikkojen hinnat ovat vain murto-osan siitä, mitä kisapaikkakunnilla. Tällöin säästää todennäköisesti merkittäviä summia, ja saa enemmän vapautta valita mieleisensä majoituksen, mutta joutuu toki luopumaan mahdollisuudesta lähteä noin vain kävelemään fanialueille.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 lipunmyynti – Tärkeä huomio

Moni Suomen ottelu oli jo helmikuun loppuun mennessä loppuunmyyty, ja moneen muuhun oli tarjolla enää kalleimman kategorian lippuja. Jos haluat varmistaa paikkasi katsomossa kannustamassa Leijonia, kannattaa toimia nyt.