Velobet

Vuoden 2024 jääkiekon nuorten MM-kisat kisat 2024 järjestetään Ruotsissa. Ottelupaikkakuntana toimii länsirannikolla sijaitseva Göteborg, missä otteluja pelataan Scandinavium- ja Frölundaborg-areenoilla. Jääkiekon nuorten MM-kisojen pudotuspelit 2024 alkavat tiistaina 2. tammikuuta ja päättyvät perjantaina 5. tammikuuta pelattaviin pronssiotteluun ja finaaliin.

Tältä sivulta löydät nuorten MM-kisojen 2024 pudotuspelien aikataulun sekä kaiken tarvittavan tiedot turnauksen pudotuspeleihin liittyen. Kisojen kymmenestä joukkueesta kahdeksan jatkaa matkaansa lohkovaiheesta puolivälieriin. Näiden voittajat kohtaavat toisensa välierissä ja välierien voittajat taas nuorten MM-finaalissa.

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets

Jääkiekon nuorten MM-kisojen pudotuspelit 2024

Alta löydät nuorten MM-kisojen pudotuspelien otteluohjelman. Luonnollisesti pudotuspeleihin selvinneet joukkueet eivät ole vielä tiedossa, mutta päivitämme taulukon kuitenkin heti, kun lohkovaihe päättyy. Kisojen aikana tulemme myös pitämään otteluohjelman päivitettynä, jotta voit seurata pudotuspelien etenemistä reaaliajassa.

Päivämäärä Aika Ottelu TV
Tiistai 2. tammikuuta 13:00 Puolivälierä 1: Slovakia – Suomi TV5 & Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 15:30 Puolivälierä 2: Kanada – Tsekki Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 18:00 Puolivälierä 3: USA – Latvia Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 20:30 Puolivälierä 4: Ruotsi – Sveitsi Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 12:00 Putoamiskarsintaottelu: Norja – Saksa Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 16:00 Välierä 1: Ruotsi – Tsekki TV5 & Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 20:30 Välierä 2: USA – Suomi TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 16:00 Pronssiottelu TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 20:30 Finaali TV5 & Discovery+

*tarvittaessa.

🏆 Näin pelataan jääkiekon nuorten MM-kisojen pudotuspelit 2024

Jääkiekon U20-ikäluokan poikien MM-kisoihin osallistuu yhteensä kymmenen maata, jotka on turnauksen alkuvaiheessa jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Kummankin lohkon neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Puolivälierät pelataan tiistaina 2. tammikuuta. Otteluiden voittajat kohtaavat toisensa välierissä, jotka pelataan kaksi päivää myöhemmin, torstaina 4. päivä tammikuuta. Tässä kohtaa otteluparit määrittää turnauksen pudotuspelikaavio, johon joukkueet sijoitetaan heti lohkovaiheen päättymisen jälkeen. Yleensä lohkovoittajat sijoitetaan kaavion eri puolille, jolloin ne voivat kohdata toisensa vasta finaalissa.

Suomi lähtee kisoihin jälleen kerran yhtenä varteenotettavimmista mestarisuosikeista. Suomi on alle 20-vuotiaiden jääkiekkohistorian kolmanneksi menestynein maa, ja 2010-luvulla Nuoret Leijonat voitti kultaa jopa kolmeen otteeseen. Odotettavissa onkin, että joukkue etenee myös vuoden 2024 nuorten MM-kisojen pudotuspeleihin. Siksi turnauksen pudotuspelien otteluohjelma onkin suomalaisyleisön mielenkiinnon kohteena jo ennen kisojen alkamista.

🏒 Mitkä joukkueet pääsevät nuorten MM-kisojen pudotuspeleihin?

Kahdeksan joukkuetta jatkaa lohkovaiheesta puolivälieriin. Koska MM-kisoihin osallistuu yhteensä kymmenen joukkuetta, tarkoittaa tämä, että vain kaksi joukkueista jää pudotuspelien ulkopuolelle. Lohkovaiheen ottelut eivät ole kuitenkaan millään muotoa merkityksettömiä, sillä hyvä sijoitus omassa alkulohkossa tietää helpompaa vastustajaa puolivälierissä, ja sitä kautta todennäköisempää reittiä mitalipeleihin. Lisäksi oman lohkon jumbopaikka tietää ajautumista putoamiskarsintaan, minkä kaikki luonnollisesti haluavat välttää hinnalla millä hyvänsä.

Puolivälierissä joukkueet voivat kohdata vastustajan vain toisesta alkulohkosta, mutta välierissä voidaan nähdä lohkovaiheen kohtaamisten uusintoja. Yleensä tämä tekeekin välieristä vain entistä kiihkeämpiä, kun alkulohkossa hävinnyt joukkue haluaa kostaa vastustajalleen.

🏟 Missä nuorten MM-kisojen pudotuspelit pelataan?

Vuoden 2024 U20 MM-kisat pelataan kokonaisuudessaan Ruotsin Göteborgissa. Puolivälierät pelataan puoliksi Scandinavium-areenan ja Frölundaborg-areenan välillä. Välierät ja mitalipelit pelataan kokonaisuudessaan Scandinaviumissa.

🤷🏼 Kuinka jääkiekon nuorten MM-kisojen pudotuspelit etenevät?

Alle 20-vuotiaden MM-kisojen pudotuspeleissä pelataan yhteensä kahdeksan ottelua. Neljä puolivälierää, kaksi välierää, pronssiottelu ja finaali.

Puolivälierät U20 MM-kisoissa

Lohkovaiheen kahdeksan parasta joukkuetta etenee kisojen puolivälieriin. Kummankin alkulohkon neljä parasta kohtaavat toisensa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ja ratkovat näin, ketkä etenevät turnauksen mitalipeleihin. Koska puolivälierissä eri alkulohkojen joukkueet pelaavat niin sanotusti ristiin, on mahdollista, että välieriin etenee maita vain yhdestä alkulohkosta. Yleistä tämä ei kuitenkaan joukkueiden välisten tasoerojen vuoksi ole. Puolivälierissä toisen lohkon voittaja kohtaa toisen lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Lisäksi lohkojen kakkosiksi tulleet kohtaavat toisen lohkon kolmosen.

  • Tiistai 2.1. klo 13:00: Puolivälierä 1 (pelataan Frölundaborgilla)
  • Tiistai 2.1. klo 15:30: Puolivälierä 2 (pelataan Scandinaviumilla)
  • Tiistai 2.1. klo 18:00: Puolivälierä 3 (pelataan Frölundaborgilla)
  • Tiistai 2.1. klo 20:30: Puolivälierä 4 (pelataan Scandinaviumilla)

Välierät U20 MM-kisoissa

Välierissä kohtaavat puolivälierin neljä voittajajoukkuetta. Otteluparit määräytyvät lohkovaiheen menestyksen perusteella: lohkovaiheen paras joukkue kohtaa lohkovaiheessa heikoiten pelanneen joukkueen, ja lohkovaiheen toiseksi ja kolmanneksi parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Sillä, kuuluiko joukkue A- vai B-lohkoon, ei ole enää tässä vaiheessa merkitystä.

  • Torstai 4.1. klo 16:00: Välierä 1 (pelataan Scandinaviumilla)
  • Torstai 4.1. klo 20:30: Välierä 2 (pelataan Scandinaviumilla)

Mitalipelit U20 MM-kisoissa

Nuorten MM-kisoissa pelataan kaksi mitaliottelua; pronssipeli aloittaa päivän, ja toimii ikään kuin lämmittelyotteluna illalla pelattavalle finaalille. Päivän päätteeksi yksi joukkue kruunataan maailman parhaaksi alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkueeksi. Pronssipeli ja finaali pelataan aina heti välierien jälkeisenä päivänä.

  • Pronssiottelu perjantaina 5.1. klo 16:00 (pelataan Scandinaviumilla)
  • Finaali perjantaina 5.1. klo 20:30 (pelataan Scandinaviumilla)

🥅 Mitkä joukkueet kohtaavat nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä 2024?

Huolimatta siitä, ettemme vielä tiedä, mitkä joukkueet etenevät nuorten MM-kisojen pudotuspeleihin, tiedämme, jo, miten ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit määräytyvät. Lohkon A voittaja kohtaa lohkon B neljänneksi tulleen joukkueen. Lohkon A kakkoseksi tullut joukkue saa vastaansa lohkon B kolmanneksi tulleen joukkueen. Lohkon A kolmonen puolestaan kohtaa lohkon B kakkosen, ja lohkon A neljänneksi tullut joukkue lohko B:n voittajan.

Näin puolivälierät pelataan U20 MM-kisoissa:
A-lohkon voittaja – B-lohkon nelonen
B-lohkon voittaja – A-lohkonen nelonen
A-lohkon kakkonen – B-lohkon kolmonen
B-lohkon kakkonen – A-lohkon kolmonen

Kahden paikkakunnan turnauksessa joukkueet, jotka sijoittuvat omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, saavat kotikenttäedun puolivälieriin. Yhdessä maassa pelatussa turnauksessa tämä tarkoittaa sitä, ettei joukkueiden tarvitse matkustaa uudelle paikkakunnalle. Ne saavat siis pelata puolivälierät sillä paikkakunnalla, jolla pelasivat myös alkulohkon. Koska välierät ja mitalipelit pelataan usein vain yhdellä paikkakunnalla, tulee turnauksessa siis olemaan kaksi joukkuetta, joiden ei tarvitse vaihtaa paikkakuntaa koko turnauksen aikana. Vuoden 2024 kisoissa tätä etua ei luonnollisesti ole.

Joukkueiden ranking määrittää välierien otteluparit

Vuoden 2020 U20 MM-kisoista asti on ollut käytössä järjestelmä, joka määrittää välierien otteluparit sen perusteella, miten joukkueet ovat pärjänneet alkulohkon aikana. Samaa systeemiä käytetään välieräparien määrittämiseen muun muassa miesten MM-kisoissa.

Joukkueet asetetaan yhteen taulukkoon, välittämättä siitä, missä lohkossa nämä ovat pelanneet, ja asetetaan paremmuusjärjestykseen lohkovaiheen menestyksen perusteella. Käytössä ovat samat parametrit kuin normaalisti alkulohkon järjestystä määritettäessä: pisteet, maaliero, tehdyt maalit jne. Parhaiten lohkovaiheessa suoriutunut joukkue kohtaa huonoiten pelanneen, sekä toiseksi ja kolmanneksi paras joukkue toisensa.

Tällainen oli joukkueiden ranking nuorten MM-kisoissa 2023:
1: Tšekki (lohkon voittaja, 10 pistettä)
2: Yhdysvallat (lohkon voittaja, 9 pistettä)
3: Kanada (lohkon kakkonen, 9 pistettä)
4: Suomi (lohkon kakkonen, 7 pistettä)
5: Ruotsi (lohkon kolmonen, 8 pistettä)
6: Slovakia (lohkon kolmonen, 7 pistettä)
7: Sveitsi (lohkon nelonen, 6 pistettä)
8: Saksa (lohkon nelonen, 3 pistettä)

🇫🇮 Mitkä joukkueet Suomi voi kohdata nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä?

Suomi pelaa A-lohkossa yhdessä Kanadan, Ruotsin, Saksan ja Latvian kanssa. Siksi Nuorten Leijonien ei ole mahdollista kohdata mitään näistä joukkueista pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Puolivälierissä, jos Suomi sinne selviää, tulee vastaan joku B-lohkon joukkueista: USA, Sveitsi, Tšekki, Slovakia tai Norja. Lähtökohtaisesti lohkon suurin voittajasuosikki on USA, joten välttämällä A-lohkon nelostilan pitäisi välttää myös USA puolivälierissä. Tšekki on vähintään yhtä selkeästi lohkon kakkossuosikki, kun taas Slovakia ja Sveitsi ovat ennakolta melko tasaväkiset.

Jos Suomi etenee turnauksen välieriin, voi vastaan tulla mikä tahansa joukkue. Tällöin vastustaja määräytyy yllä selitetyn rankingsysteemin avulla. Sijoittuminen hyvin lohkovaiheessa auttaakin saamaan helpomman vastustajan puolivälierien lisäksi myös välierissä.

🥇 Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 finaali

Nuorten MM-kisat 2024 päättyvät 5. tammikuuta koko turnauksen huipentavaan finaaliin. Ottelun päätteeksi yksi joukkue kruunataan alle 20-vuotiaiden poikien maailmanmestariksi. Koska eri juniori-ikäluokkien MM-kisoihin voi osallistua vain rajatun ajan, saattaa monille mahdollisuus MM-kultaan olla koko uran ainoa. Siksi kaukalossa tullaan varmasti näkemään, huolimatta siitä, mitkä joukkueet sinne pääsevät, kaksi epätoivoisesti voittoa himoavaa maata.

Finaaliin päästäkseen joukkueen on ensin suoriuduttava hyvin lohkovaiheessa, minkä jälkeen sen on selviydyttävä voittajana jatkoon sekä puolivälieristä että välieristä. Otteluja kummallekin finaalijoukkueelle kertyy turnauksen aikana seitsemän.

Finaali tullaan pelaamaan Göteborgin Scandinavium-areenalla, mikä tarkoittaa, että turnauksen huipennusta voi olla paikan päällä katsomassa jopa 12 000 katsojaa.

🏆 Kuka voitti kultaa nuorten MM-kisoissa 2023?

Kanada voitti historiansa 20. U20 maailmanmestaruuden kaatamalla finaalissa Tsekin jatkoajan jälkeen 3-2.

🇫🇮 Kuinka monta nuorten maailmanmestaruutta Suomi on voittanut?

Nuoret Leijonat ovat voittaneet maailmanmestaruuden viidesti. Ensimmäinen MM-kulta tuli vuonna 1987 ja toinen kotikisoissa vuonna 1998. Edellisellä vuosikymmenellä Suomi kruunattiin U20-ikäluokan maailmanmestariksi peräti kolmesti, kun joukkue voitti kultaa 2014, 2016 ja 2019.

🏒 Kenet Suomi kohtaa puolivälierissä?

Jos Suomi selviytyy nuorten MM-kisojen puolivälieriin, tulee se kohtaamaan jonkun B-lohkon joukkueista. Mahdollisia vastustajia ovat USA, Sveitsi, Tsekki, Slovakia ja Norja.

🔥 Milloin U20 MM-kisojen pudotuspelit alkavat?

Vuoden 2024 jääkiekon nuorten MM-kisojen pudotuspelit alkavat tiistaina 2. tammikuuta.

⭐ Aiemmat nuorten MM-kisojen pudotuspelit

Jääkiekon alle 20-vuotiaden MM-kisat on järjestetty yhteensä 47 kertaa. Kuten yllä mainittiin, on Suomi voittanut kultaa viidesti. Alle olemme koonneet taulukon siitä, miten joukkue on menestynyt nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä tällä vuosituhannella. Sen jälkeen voit katsoa, mitkä joukkueet ovat voittaneet nuorten MM-kisat halki historian.

Suomi jääkiekon U20 MM-kisojen pudotuspeleissä 2010-luvulla

Nuorten MM-kisat 2010
Suomi nappasi pudotuspelipaikan lohkonsa kolmantena ja kohtasi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella USA:n. Koitus osoittautui Nuorille Leijonille liian kovaksi, ja Yhdysvallat jatkoivat välieriin 6-2 voitolla. Tuolloin pelattiin vielä hävinneiden joukkueiden kesken sijoitusottelu viidennestä sijasta, jossa Suomi voitti Venäjän 3-4.

Nuorten MM-kisat 2011
Nuoret Leijonat tarjosi Buffalossa pelattujen kisojen puolivälierissä todella kovan vastuksen Venäjälle, mutta taipui kuitenkin jatkoajan jälkeen 3-4. Viidennestä sijasta käydyssä sijoitusottelussa Suomi hävisi Sveitsille 2-3 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Nuorten MM-kisat 2012
Suomi ja Slovakia laittoivat Kanadan kisojen puolivälieräottelussa todellisen shown pystyyn ja tahkosivat yhteensä jopa 13 maalia. Lopulta Suomi jatkoi välierään 8-5 voitolla. Välierässä Nuoret Leijonat joutuivat kuitenkin toteamaan Ruotsin paremmakseen lukemin 3-2. Pronssiottelussa Kanada teki pettyneistä suomalaisista selvää jälkeä 4-0 voiton myötä.

Nuorten MM-kisat 2013
Vuoden 2013 U20 MM-kisoissa Suomelta jäivät pudotuspelit väliin, koska joukkue joutui heikon lohkovaiheen päätteeksi putoamissarjaan. Siellä Suomi kuitenkin selvitti tiensä sarjan voittajaksi, ja säilyi pääsarjassa.

Nuorten MM-kisat 2014
Suomi jatkoi lohkokakkosen puolivälieriin, joissa joukkue kohtasi Tšekin. Maali-ilottelu päättyi lopulta Nuorten Leijonien 5-3 voittoon ja paikkaan välierissä, joissa vastaan asettui Kanada. 1-5 voitto lajihistorian menestyneintä joukkuetta vastaan on yksi Suomen kiekkohistorian hienoimmista otteluista. Finaalissa Ruotsi oli jo henkisesti valmis huudattamaan kotiyleisöään, kunnes Rasmus Ristolainen pilasi länsinaapurin juhlat jatkoajalla. 2-3 voitto toi Suomelle sen historian kolmannen nuorten maailmanmestaruuden.

Nuorten MM-kisat 2015
Kahden maailmanmestaruusturnauksen välissä pelatut Kanadan kisat jäivät Nuorten Leijonien osalta melko vaisuiksi. Suomi eteni lohkostaan jatkoon vasta neljänneltä sijalta ja kaatui puolivälierässä USA:n käsittelyssä 1-2 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Nuorten MM-kisat 2016
Kotikisojen pudotuspelit saivat lentävän alun, kun Suomi ja Kanada mätkivät puolivälieräottelussa maaleja vuorotahtiin. Ottelu ratkesi lopulta Patrik Laineen tekemään 6-5 ylivoimamaaliin viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Myös välierä ratkesi maalin erolla, kun Suomi huudatti kotiyleisöä kaatamalla Ruotsin 1-2. Finaalissa Venäjää vastaan mentiin vieläkin tiukemmalle, sillä ottelu eteni 3-3 tilanteessa jatkoajalle Venäjän tasoitettua pelin kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Puolitoista minuuttia jatkoajan alkamisen jälkeen Kasperi Kapanen kuitenkin hassutti Venäjän puolustuksen ja teki Suomesta maailmanmestarin.

Nuorten MM-kisat 2017
Hallitsevana mestarina Kanadan kisoihin lähteneen Suomen turnaus oli kenties kaikkien aikojen kovin pettymys. Joukkue hävisi alkulohkon aikana sekä Ruotsille, Tanskalle että Tšekille ja jäi lohkonsa viimeiseksi. Näin Nuoret Leijonat ajautuivat pudotuspelien sijasta karsintasarjaan, josta joukkue kuitenkin selviytyi kuivin jaloin.

Nuorten MM-kisat 2018
Suomi jatkoi Buffalossa pelattujen kisojen alkulohkostaan jatkoon vasta lohkokolmosena ja sai puolivälierissä vastaansa hienon lohkovaiheen pelanneen Tšekin. Vastus osoittautuikin Suomelle liian kovaksi, sillä Tšekki oli lopulta parempi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 4-3.

Nuorten MM-kisat 2019
Suomi sai Kanadassa pelattujen kisojen puolivälierässä vastaansa kovimman mahdollisimman vastustajan, kun Kanada haastoi Nuoret Leijonat kotonaan. Vaahterapaidat myös siirtyivät ottelussa johtoon, mutta Suomi kampesi ensin viimeisessä erässä tasoihin ja jatkoajalla voittoon. Välierässä Suomi sai vastaansa Sveitsin, joka kaatui selvästi 6-1. Finaali USA:ta vastaan näytti jo etenevän jatkoajalle, kunnes Kaapo Kakko vei Nuoret Leijonat 3-2 johtoon vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria ja ratkaisi samalla Suomen historian viidennen nuorten maailmanmestaruuden.

Suomi jääkiekon U20 MM-kisojen pudotuspeleissä 2020-luvulla

Nuorten MM-kisat 2020
Tšekissä pelatussa turnauksessa Suomi kaatoi ensin puolivälierässä USA:n 0-1 kolmannen erän alun maalilla, mutta hävisi sitten välierässä Kanadalle selvästi 5-0. Pronssiottelussa Nuoret Leijonat kaatuivat Ruotsin käsittelyssä 3-2.

Nuorten MM-kisat 2021
Suomi kohtasi vuoden 2021 nuorten MM-kisojen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ruotsin. Ottelusta muodostui lopulta kunnon trilleri – Anton Lundell tasoitti pelin yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria ja Roni Hirvonen ratkaisi ottelun vain 25 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Välierässä Nuoret Leijonat saivat kuitenkin maistaa omaa lääkettään USA:ta vastaan, kun Yhdysvallat tekivät 4-3 voittomaalin vain puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Pronssiottelussa Suomi kaatoi Venäjän selvästi 4-3.

Nuorten MM-kisat 2022
Suomi kohtasi nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä vuonna 2022 ensimmäisellä kierroksella B-lohkon kolmanneksi tulleen Saksan. Nuoret Leijonat aloitti ottelun terävästi nuijimalla heti ensimmäisessä erässä taululle lukemat 3-1. Saksa ei tästä enää noussut, vaan ottelu päättyi lopulta 5-2. Välierissä vastaan tuli rakas Ruotsi. Pelistä tuli todellinen trilleri, sillä siinä iskettiin vain yksi maali. Siitä vastasi Kasper Puutio toisessa erässä, joten Suomi jatkoi finaaliin. Loppuottelu oli yksi ikimuistoisimpia nuorten MM-kisojen pudotuspelien historiassa. Kanada karkasi pelissä jo kahden maalin johtoon, mutta Nuoret Leijonat tuli viimeisen erän aikana tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle. Kent Johnson kuitenkin synkisti suomalaisten taivaan vain kolme minuuttia jatkoajan alun jälkeen.

Nuorten MM-kisat 2023
Nuorten Leijonien taival vuoden 2023 nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä oli valitettavan lyhyt. Joukkue lähti ennakkosuosikkina omaan otteluunsa Ruotsia vastaan, mutta ei onnistunut päihittämään länsinaapuriaan. Tappio tuli todella karvaalla tavalla, sillä Suomi johti peliä 2-1 vielä neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta Leo Carlsson iski Ruotsin ensin tasoihin ja Victor Stjernborg kiskaisi voitto-osuman vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria – vieläpä alivoimalla!

🇫🇮 Suomen sijoitukset nuorten MM-kisojen pudotuspeleissä 2000-luvulla

2000: Tappio puolivälierissä Venäjälle
2001: Hopeaa – tappio finaalissa Tšekille
2002: Pronssia – voitto pronssiottelussa Sveitsiä vastaan
2003: Pronssia – voitto pronssiottelussa USA:ta vastaan
2004: Pronssia – voitto pronssiottelussa Tšekkiä vastaan
2005: Tappio puolivälierissä Tšekille
2006: Pronssia – voitto pronssiottelussa USA:ta vastaan
2007: Tappio puolivälierissä USA:lle
2008: Tappio puolivälierissä Kanadalle
2009: Jäi alkulohkoon
2010: Tappio puolivälierissä USA:lle
2011: Tappio puolivälierissä Venäjälle
2012: Tappio pronssiottelussa Kanadalle
2013: Jäi alkulohkoon
2014: Kultaa – voitto finaalissa Ruotsia vastaan
2015: Tappio puolivälierissä Ruotsille
2016: Kultaa – voitto finaalissa Venäjää vastaan
2017: Jäi alkulohkoon
2018: Tappio puolivälierissä Tšekille
2019: Kultaa – voitto finaalissa USA:ta vastaan
2020: Tappio pronssiottelussa Ruotsia vastaan
2021: Pronssia – voitto pronssiottelussa Venäjää vastaan
2022: Hopeaa – tappio Kanadalle finaalin jatkoajalla
2023: Tappio puolivälierissä Ruotsille

🏆 Nuorten MM-kisojen aiemmat voittajat

1977: Neuvostoliitto
1978: Neuvostoliitto
1979: Neuvostoliitto
1980: Neuvostoliitto
1981: Ruotsi
1982: Kanada
1983: Neuvostoliitto
1984: Neuvostoliitto
1985: Kanada
1986: Neuvostoliitto
1987: Suomi
1988: Kanada
1989: Neuvostoliitto
1990: Kanada
1991: Kanada
1992:
 Neuvostoliitto
1993: Kanada
1994: Kanada
1995: Kanada
1996: Kanada
1997: Kanada
1998: Suomi
1999: Venäjä
2001: Tšekki
2002: Venäjä
2003: Venäjä
2004: USA
2005: Kanada
2006: Kanada
2007: Kanada
2008: Kanada
2009: Kanada
2010: USA
2011: Venäjä
2012: Ruotsi
2013: USA
2014: Suomi
2015: Kanada
2016: Suomi
2017: USA
2018: Kanada
2019: Suomi
2020: Kanada
2021: USA
2022: Kanada
2023: Kanada