Velobet

Tällä sivulla kerromme siitä, miten voit katsoa nuorten MM-kisoja TV:n tai striimauspalveluiden välityksellä. Suomessa nuorten MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Discovery, joka lähettää pelejä suorana TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Lisäksi moni vedonlyöntiyhtiö näyttää peleistä maksuttomia striimejä omille asiakkailleen.

Alta löydät nuorten MM-kisojen otteluohjelman sekä lähetystiedot jokaiselle pelille. Jo etukäteen on varmaa, että kaikki mitalipelit ja kaikki Suomen ottelut näytetään maksuttomilla kanavilla.

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets

Täydellinen TV-aikataulu nuorten MM-kisoille 2024


ComeOn

Nuorten MM-kisojen pudotuspelien TV-aikataulu

Päivämäärä Aika Ottelu TV
Tiistai 2. tammikuuta 13:00 Puolivälierä 1: Slovakia – Suomi TV5 & Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 15:30 Puolivälierä 2: Kanada – Tsekki Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 18:00 Puolivälierä 3: USA – Latvia Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 20:30 Puolivälierä 4: Ruotsi – Sveitsi Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 12:00 Putoamiskarsintaottelu: Norja – Saksa Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 16:00 Välierä 1: Ruotsi – Tsekki TV5 & Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 20:30 Välierä 2: USA – Suomi TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 16:00 Pronssiottelu TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 20:30 Finaali TV5 & Discovery+

Kaikki ilmoittamamme lähetysajat ovat Suomen ajassa. Huomaathan, että otteluiden lähetysajat sekä -kanavat voivat muuttua vielä ottelun alla, eikä jääkiekon-mm.com ole vastuussa näistä muutoksista.

📺 Täydellinen otteluohjelma sekä TV-aikataulu nuorten MM-kisoissa 2023

Suomen seuratuin urheilulaji, jääkiekko, jaksaa kiehtoa suomalaisia myös muulloinkin kuin miesten MM-kisojen aikaan. Nuorten, eli alle 20-vuotiaiden poikien, MM-kisoja seurataan Suomessa erityisen tarkalla pieteetillä; onhan kyseessä monen mielestä kovatasoisin vuosittain järjestettävä jääkiekkoturnaus.

Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 lähetykset tullaan näyttämään TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Myös jotkin vedonlyöntiyhtiöt striimaavat pelejä maksuttomasti asiakkailleen. Päivitämme tälle sivulle kisojen virallisen TV-aikataulun heti, kun lopullinen otteluohjelma ja ottelulähetykset julkistetaan.

Vuoden 2024 U20 MM-kisat pelataan Ruotissa, joten suuri osa otteluista pelataan suomalaisille todella mukaviin aikoihin. Yleensä eurooppalaiset joukkueet ovat saaneet pelata myös Pohjois-Amerikan turnauksissa aikaisin päivästä alkavia otteluita, jotka tulevat Euroopassa parhaaseen katseluaikaan, mutta tällä kertaa siitä ei tarvitse huolehtia. Nyt kaikki ottelut tulevat eurooppalaisten fanien kannalta parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan. Suomi esimerkiksi pelaa kaikki lohkovaiheen ottelunsa iltapäivällä klo 15:30 alkaen.

Kaikki kellonajat, jotka sivustollamme julkaisemme, ovat Suomen ajassa.

Jääkiekon nuorten MM-kisojen TV-oikeudet

Discovery osti TV-oikeudet kaikkiin Suomen maajoukkueen – sekä miesten, naisten että juniorien – peleihin vuonna 2019. Discoveryn ja Suomen jääkiekkoliiton yhteistyö alkoi kaudesta 2020–2021 ja kestää ainakin kauteen 2025–2026 asti.

Miesten MM-kisat kuulu erillisen sopimuksen piiriin, ja niiden TV-oikeudet omistaa MTV vuoteen 2023 asti. Oikeudet kaikkiin muihin maajoukkueturnauksiin ja -otteluihin ovat kuitenkin Discoveryn omistuksessa. Pakettiin sisältyvät esimerkiksi nuorten MM-kisat, olympialaiset, naisten MM-kisat sekä Euro Hockey Tourin ottelut.

Discovery lähettää otteluita TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Kaikki TV5-kanavalla televisioitavat ottelut ovat maksuttomasti kaikkien katsottavissa; striimattavat ottelut puolestaan voivat olla maksumuurin takana. Merkittävä osa otteluista tullaan jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen mukaan kuitenkin näkemään maksuttomilla kanavilla.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Nurminen totesi Discoveryn virallisessa tiedotteessa kaupan toteutumisaikaan vuonna 2019.

Vähintään kaikki mitalipelit ja Suomen ottelut U20 MM-kisoissa näytetään maksuttomilla kanavilla.

🇫🇮 Suomen otteluiden lähetykset jääkiekon nuorten MM-kisoissa

Nuoret Leijonat pelaavat turnauksen lohkovaiheessa neljä ottelua. Tämän jälkeen turnaus jatkuu pudotuspelien muodossa. Ne joukkueet, jotka voittavat oman puolivälieräottelunsa, pelaavat turnauksessa lopulta seitsemän peliä. Kaiken kaikkiaan luvassa on siis parhaimmillaan seitsemän ottelulähetystä Suomen otteluista nuorten MM-kisojen aikana.

Kaikki kisojen ottelut näytetään Discovery+ -suoratoistopalvelussa, mutta kaikki Suomen ottelut tullaan näyttämään myös maksuttomalla TV5-kanavalla. Nuorten Leijonien fanit voivat siis katsoa Suomen otteluita ilman huolta siitä, että niiden katsominen vaatisi maksullisen striimauspalvelun kuukausitilauksen aloittamista.

TV-lähetykset Suomen otteluista:

Suomi aloittaa turnauksensa hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan tapaninpäivänä klo 15:30. Ottelu tulee mitä mainioimpaan aikaan monelle vapaapäivää viettävälle suomalaiselle, sillä se alkaa jo klo 15:30. Kaksi seuraavaa ottelua ovat Saksaa vastaan keskiviikkona 27.12. ja Latviaa vastaan perjantaina 29.12. Kumpikin peli alkaa samaan aikaan, eli klo 15:30. Lohkovaiheen päätöspelissä Nuoret Leijonat kohtaa Ruotsin uudenvuodenaattona niin ikään klo 15:30, mikä tarjoaa parhaat mahdolliset puitteet uudenvuoden juhlintaan valmistautumiseen.

 • Tiistaina 26.12. klo 15:30: Suomi – Kanada (TV5 ja Discovery+)
 • Keskiviikkona 27.12. klo 15:30: Suomi  – Saksa (TV5 ja Discovery+)
 • Perjantaina 29.12. klo 15:30: Latvia – Suomi (TV5 ja Discovery+)
 • Sunnuntaina 31.12. klo 15:30: Ruotsi – Suomi (TV5 ja Discovery+)

Jos Suomi selviää alkulohkostaan jatkoon, näytetään myös pudotuspeleissä Suomen ottelut sekä maksuttomalla TV5-kanavalla että Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Sitä, miten Suomen otteluiden alkamisajat mahdollisissa pudotuspeleissa määräytyvät, ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Mahdolliset pudotuspelit:

Vuoden 2024 U20 MM-kisojen pudotuspelit pelataan 2.-5.1. välisenä aikana. Otteluohjelma pudotuspeleissä näyttää tältä:

 • Puolivälierä 1: 2.1. klo 13:00 Discovery+
 • Puolivälierä 2: 2.1. klo 15:30 Discovery+
 • Puolivälierä 3: 2.1. klo 18:00 Discovery+
 • Puolivälierä 4: 2.1. klo 20:30 Discovery+
 • Välierä 1: 4.1. klo 16:00 Discovery+
 • Välierä 2: 4.1. klo 20:30 Discovery+
 • Pronssiottelu: 5.1. klo 16:00 TV5 ja Discovery+
 • Finaali: 5.1. klo 20:30 TV5 ja Discovery+

Kaikki pudotuspelien ottelut näytetään Discovery+-suoratoistopalvelussa. Turnauksen mitalipelit näytetään varmasti myös maksuttomalla TV5-kanavalla. Myös kaikki Suomen ottelut näytetään TV5-kanavalla.

🖥️ Kuinka katson nuorten MM-kisoja netissä – U20 MM-kisojen striimauspalvelut

TV:n lisäksi nuorten MM-kisojen otteluita voi seurata myös netin välityksellä. Discovery lähettää otteluita omassa Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Kaikki Suomen pelit ja mitalipelit ovat nähtävissä ilmaiseksi. Sitä, kuinka muut ottelut jaetaan maksuttomiin ja maksullisiin lähetyksiin, ei vielä tiedetä. Niinpä osa otteluista saattaa olla nähtävissä vain Discoveryn striimauspalvelun kautta.

TV:seen verrattuna striimilähetyksien selkeä etu on siinä, että otteluita voi katsoa missä tahansa. Lähetysten katsomiseen tarvitsee ainoastaan puhelimen, tabletin tai tietokoneen ja toimivan internet-yhteyden. Niinpä nuorten MM-kisojenkin otteluita voi seurata esimerkiksi mökiltä tai pohjoisen lomareissulta, jos sellainen sattuu uudenvuoden aikaan osumaan kohdalle.

Lisäksi ottelustriimejä voi katsoa jälkikäteen, mikä on merkittävä bonus, jos joskus otteluita pelataan keskellä yötä Suomen aikaa. Tänä vuonna aikaero ei kuitenkaan vaikuta otteluiden seuraamiseen merkittävästi, sillä kello on Ruotsissa vain tuntia Suomea vähemmän. Suoratoistopalvelu kuitenkin mahdollistaa otteluiden katsomisen milloin vain haluat, esimerkiksi myöhemmin illalla töiden jälkeen.

Kuinka katson nuorten MM-kisojen striimejä mobiilissa tai tabletilla?

Kuten yllä mainittiin, voi alle 20-vuotiaiden MM-kisojen otteluita katsoa käytännössä millä laitteella tahansa. Striimilähetykset toimivat niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin, joten mahdollisuus katsoa otteluita ei ole sidottu fyysiseen sijaintiisi.

Discovery lähettää otteluita omassa Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Kuten nykyään on normaalia, lähetykset skaalautuvat vaivatta kullekin laitteelle. Striimejä voi myös katsoa jälkikäteen, joten voit katsoa otteluita silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

U20 MM-kisojen striimit vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluita voi myös katsoa usean vedonlyöntiyhtiön tarjoamien striimien välityksellä, sillä monet vedonlyöntisivustot houkuttelevat nykyään pelaajia mahdollisuudella katsoa otteluita maksuttomasti.

Ehdot otteluiden katsomiselle vaihtelevat sivustojen välillä. Yleensä otteluiden näkemiseen maksutta riittää kuitenkin se, että on rekisteröityneenä asiakkaana kyseisellä vedonlyöntisivustolla ja pelitililtä löytyy rahaa. Itse lähetysten katsominen on ilmaista.

Kyseessä on suhteellisen helppo tapa katsoa ilmaiseksi otteluita, jotka kenties muuten ovat maksumuurin takana. Toisaalta pelit näytetään yleensä ilman selostusta, eikä lähetyksiä saa aina koko näytön kokoisiksi tietokoneella katsottaessa. Live-vedonlyöntiä harrastavalle vedonlyöntiyhtiöiden striimit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden seurata kertoimia reaaliajassa ja helposti samalla sivustolla.

⏰ Milloin nuorten MM-kisat 2024 alkavat?

Nuorten MM-kisat alkavat tapaninpäivänä 26. joulukuuta 2023. Suomi pelaa heti avauspäivänä Kanadaa vastaan.

📺 Kenellä on nuorten MM-kisojen TV-oikeudet?

Suomessa U20 MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Discovery. Otteluita tullaan lähettämään TV5-kanavalla ja Discovery+ -suoratoistopalvelussa.

📱 Voinko striimata nuorten MM-kisojen otteluita?

Otteluita voi striimata Discovery+ -suoratoistopalvelusta. Myös jotkin vedonlyöntiyhtiöt näyttävät maksuttomasti U20 MM-kisojen striimejä.

🎙 Nuorten MM-kisojen selostajat, asiantuntijat ja juontajat

Discovery televisioi kaikki jääkiekon nuorten MM-kisojen ottelut. Kuten totuttua, kanavan studiotiimi ja selostajat ovat jälleen rautaisia ammattilaisia.

Vuoden 2024 MM-kisojen studiojuontajana toimii jälleen Juhani Henriksson. Tällä kertaa studion juontajana nähdään kuitenkin myös Oona Tolppanen. Asiantuntijoikseen kaksikko

saa jo edellisistä kisoista tutut nimet Tuomas Grönmanin ja Lennart Petrellin, mutta myös uutena tuttavuutena Discoveryn studio-osuuksissa nähtävän Ismo Lehkosen. Viime vuonna Lehkosta kuultiin paikan päällä selostaja-aitiosta kommentteja antavana asiantuntijana.

Suomen otteluja selostaa myös esimerkiksi olympialaisissa ja edellisissä nuorten MM-kisoissa Suomen pelejä selostanut Oskari Saari, joka välittää tunnelmia otteluista paikan päältä Ruotsista. Ruotsiksi Nuorten Leijonien ottelut selostaa Julius Vauhkonen. Muut nuorten MM-kisojen selostajat ovat Juhavaltteri Salminen ja Nuutti Vihtilä.