Talviolympialaiset 2022 järjestetään Kiinassa 4. – 20. helmikuuta ja jääkiekko on yksi kiinnostavimmista joukkuelajeista talviolympialaisissa. Olympiaturnaus on yleensä erittäin suosittu sekä pelaajien että yleisön keskuudessa ja monille kultamitali olympialaisissa on suurempi saavutus kuin maailmamestaruuskisoissa. Saman vuoden aikana hyvällä joukkueella on mahdollisuus juhlia tuplamestaruutta, minkä muun muassa Tre Kronor on onnistunut tekemään. Suomella on esimerkiksi hopeaa Torinon olympialaisista 2006 ja pronssia Latvian MM-kisoista 2006. Naganon olympialaisissa 1998 Suomi voitti prossia ja saman vuoden MM-kisoissa Sveitsissä saavutettiin hopeaa. Samoin voitimme Sotšin 2014 talviolympialaisissa pronssia ja saman vuoden Valko-Venäjän mm-kisoissa hopeaa.

Miesten turnaukseen osallistuu 12 maata jaettuna kolmeen alkulohkoon, joissa kussakin on neljä joukkuetta. Klassisen lohkovaiheen jälkeen seuraa karsinta- ja pudotuspelit, joiden päätteeksi kruunataan uusi olympiavoittaja.

Vuonna 2022 kymmenen maata osallistuu naisten jääkiekkoturnaukseen olympialaisissa ja saame piakkoin nähdä, miltä naisten turnauksen rakenne näyttää.

Mitkä kanavat lähettävät vuoden 2022 olympiajääkiekkoa?

Jääkiekko-ottelut näytetään Suomessa maksuttomilla Discoveryn kanavilla. Kaikki Suomen joukkueen ottelut sekä lukuisat muut merkittävät ottelut ovat nähtävissä maksuttomalla TV5 kanavalla sekä suoratoistopalvelu Dplayssa.

Vuoden 2018 olympialaiset Etelä-Koreassa

Viimeksi talviolympialaiset kisattiin vuonna 2018 ja miesten puolella turnaus oli pettymys Suomen joukkueelle. Suomi karsiutui puolivälierissä hävittyään Kanadalle 1-0. Miesten joukkueen sijoitus oli lopulta kuudes. Naisten puolella sen sijaan koettiin jännitystä ja menestystä naisleijonien taistellessa tiensä pronssiotteluun ja lopulta voittaen pronssia.