Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma

Etusivu/Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 – U20 MM/Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma
Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma2024-01-03T10:24:33+02:00

Velobet

Tältä sivustolta löytyy täydellinen jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma vuodelle 2024. Turnaus pelataan Ruotsissa 26.12.2022 – 5.1.2023.

Jääkiekon U20 MM-kisat pelataan taas tuttuun tapaan vuodenvaihteeseen. Nuoret Leijonat pelaa heti turnauksen avauspäivänä, kun joukkue kohtaa Kanadan tapaninpäivänä 26. joulukuuta klo 15:30 Suomen aikaa (klo 14:30 paikallista aikaa). Turnauksen lohkovaihe päättyy uudenvuodenaattona 31.12. MM-finaali pelataan perjantaina 5.1.

Kaikki alkamisajat otteluohjelmassamme ovat Suomen ajassa.

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs

Vuoden 2024 nuorten MM-kisojen otteluohjelma


Velobet

Nuorten MM-kisojen 2024 pudotuspelien otteluohjelma

Päivämäärä Aika Ottelu TV
Tiistai 2. tammikuuta 13:00 Puolivälierä 1: Slovakia – Suomi TV5 & Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 15:30 Puolivälierä 2: Kanada – Tsekki Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 18:00 Puolivälierä 3: USA – Latvia Discovery+
Tiistai 2. tammikuuta 20:30 Puolivälierä 4: Ruotsi – Sveitsi Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 12:00 Putoamiskarsintaottelu: Norja – Saksa Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 16:00 Välierä 1: Ruotsi – Tsekki TV5 & Discovery+
Torstai 4. tammikuuta 20:30 Välierä 2: USA – Suomi TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 16:00 Pronssiottelu TV5 & Discovery+
Perjantai 5. tammikuuta 20:30 Finaali TV5 & Discovery+

*tarvittaessa

Nuorten MM-kisat: uutiset

Katso lisää uutisia

Kaikki otteluiden alkamisajat ilmoitetaan Suomen ajassa. Huomaathan, että nuorten MM-kisojen otteluohjelma saattaa muuttua vielä turnauksen aikanakin, eikä jääkiekon-mm.com ole vastuussa näistä muutoksista.

Vuoden 2024 jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan Ruotsissa. Turnaus pelataan nyt 48. kerran. Kanada lähtee turnaukseen hallitsevana nuorten maailmanmestarina. Göteborg toimii kisojen ainoana isäntäkaupunkina, ja otteluita pelataan sekä 6000-paikkaisella Frölundaborgilla, joka on Frölunda Indiansin harjoituskeskus, että 12000-paikkaisella Scnadinaviumilla, joka on Frölundan kotiareena.

Alun perin nuorten MM-kisat oli tarkoitus järjestää Ruotsissa jo vuonna 2022, mutta koronapandemian takia vuoden 2021 kisat jouduttiin pelaamaan yleisöltä suljetussa kuplassa, minkä takia Kanadan annettiin järjestää turnaus uudestaan vuotta myöhemmin. Tuo kokeilu sujui kuitenkin äärimmäisen epäonnisesti, sillä turnaus jouduttiin keskeyttämään viruksen päästyä turnauskuplaan ja pelaajien sekaan. Lopulta kisat pelattiin uudestaan elokuussa.

Viime vuonna U20 MM-kisat taas piti alun perin pelata Venäjällä, Novosibirskissa ja Omskissa, mutta keväällä 2022 IIHF pääti sulkea Venäjän kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle. Samalla Venäjä myös menetti mahdollisuuden järjestää nuorten MM-kisoja ja kisat siirrettiin Kanadaan. Nuorten MM-kisojen ottelut palaavat siis nyt Eurooppaan ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

⏰ Aikaero Suomen ja Ruotsin välillä

Kerrankin nuorten MM-kisat pelataan suomalaisittain hyvällä aikavyöhykkeellä! Kolmet edelliset U20 MM-kisat on pelattu Kanadassa, mikä on tarkoittanut, että otteluita on pelattu suomalaisesta vinkkelistä hieman epämukaviin aikoihin. Tapahtuma on kuitenkin niin suosittu, että siitä huolimatta lukemattomat suomalaiset ovat seuranneet Nuorten Leijonien otteita livenä, jopa keskellä yötä.

Nyt otteluita ei kuitenkaan tarvitse katsoa yöaikaan, sillä Ruotsissa pelattavat nuorten MM-kisojen ottelut tulevat meille suomalaisille täydellisiin kellonaikoihin. Esimerkiksi uudenvuoden aattona ei tulee enää keskellä yötä, molempien vuosien puolille ulottuvaa, lohkovaiheen päätöskierroksen ottelua, vaan alkulohkojen viimeiset ottelut pelataan pois alta jo aattopäivän aikana, mikä toimii oivana lämmittelynä illalla edessä oleviin uudenvuoden juhliin.

Kaikki otteluiden alkamisajat tällä sivustolla ilmoitetaan Suomen ajassa. Näin sinun on mahdollisimman helppo seurata sitä, milloin Suomi ottelunsa pelaa.

Tulevat jääkiekon nuorten MM-kisat

Vuoden 2025 nuorten MM-kisat pelataan Kanadassa. Tuolloin ottelupaikkakuntana toimii Ottawa. Kanada järjesti myös vuosien 2021, 2022 ja 2023 nuorten MM-kisat, mutta osin pakon sanelemana, kun kisat jouduttiin ensin siirtämään koronapandemian ja sitten Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia.

Toki on muitakin syitä, miksi IIHF haluaa järjestää jääkiekon nuorten MM-kisat niin usein nimenomaan Pohjois-Amerikassa. Koska NHL:ssä pelataan keväällä Stanley Cupista samaan aikaan, kun IIHF järjestää miesten MM-kisat, jotka ovat sen suurin vuosittainen tapahtuma, ei Kansainvälinen Jääkiekkoliitto halua myöntää miesten MM-kisoja Pohjois-Amerikan maille, koska tietää, etteivät ne saisi ansaitsemaansa huomiota, kun suurin osa jääkiekkoa seuraavasta yleisöstä suuntaa katseensa mieluummin NHL:n pudotuspeleihin. Sen sijaan vuodenvaihteessa pelattavat U20 MM-kisat sopivat loistavasti pohjoisamerikkalaisen kiekkokauden aikatauluun, minkä lisäksi USA:ssa ja etenkin Kanadassa nuorten MM-kisoja arvostetaan jopa enemmän kuin miesten MM-kisoja. Lisäksi potentiaalisia ottelupaikkakuntia ja -areenoita on lähes loputtomiin, mikä tekee kisojen järjestämisestä Pohjois-Amerikassa helpon valinnan. Täytyy muistaa, että Pohjois-Amerikka on asukasluvultaan lähes Euroopan kokoinen manner, vaikka itsenäisiä valtioita onkin vain kaksi, ja jääkiekko on siellä suurempi laji kuin suurimmassa osassa Eurooppaa. Potentiaalista yleisöä riittää siis lähes loputtomiin, kun kisat voidaan viedä aina uuteen kaupunkiin.

📅 Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan

Reilu kaksi viikkoa kestävän turnauksen aikana pelataan yhteensä 30 tai 31 ottelua. Tarkkaa ottelumäärää ei etukäteen voi tietää, sillä lohkojen viimeisille sijoille jääneet pelaavat toisiaan vastaan karsintasarjan paras kolmesta -periaatteella.

Kisat alkavat lohkovaiheella, jonka aikana kaikki joukkueet kohtaavat muut oman lohkonsa joukkueet kertaalleen. Ensimmäiset ottelut jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 otteluohjelmassa ovat vuorossa tiistaina 26. joulukuuta, jolloin myös Nuoret Leijonat pelaa ensimmäisen pelinsä. Lohkovaihe saadaan päätökseen uudenvuodenaattona, eli 31.12., jolloin selviää, mitkä kahdeksan joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin.

Lohkovaiheen aikana jokaisella joukkueella on neljä tärkeää ottelua. Pisteitä jaetaan niin, että voitosta varsinaisella peliajalla saa kolme pistettä, voitosta jatkoajan tai rankkarikisan jälkeen kaksi pistettä, tappiosta jatkoajan tai rankkareiden jälkeen pisteen ja tappiosta varsinaisella peliajalla nolla pistettä. Lohkovaiheessa kerätyt pisteet määrittävät joukkueiden paremmuuden sarjataulukossa ja sitä kautta sen, ketkeä etenevät puolivälieriin.

Nuorten MM-kisoihin osallistuu kymmenen maata, joista kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä ei tunneta enää armoa, sillä vain ottelun voittamalla pääsee seuraavalle kierrokselle. Pudotuspelit alkavat tiistaina 2. tammikuuta 2024, jolloin pelataan kaikki neljä puolivälieräottelua. Kaksi päivää myöhemmin pelataan turnauksen välierät, joissa ratkotaan, mitkä joukkueet kohtaavat kisojen finaalissa. Nuorten MM-kisojen 2024 finaali pelataan heti seuraavana päivänä, perjantaina 5. tammikuuta.

Päivitämme nuorten MM-kisojen otteluohjelmaamme pudotuspelien osalta heti, kun sinne päässeet joukkueet ovat tiedossa.

📆 Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 otteluohjelma lohkovaiheessa

Lohkovaihe on turnauksen intensiivisin osa, jonka aikana pelejä pelataan jokaisena päivä. Joskus sama joukkue on jäällä kahtena päivänä peräkkäin, minkä jälkeen on aina vuorossa lepopäivä. Lohkovaihe alkaa tiistaina 26. joulukuuta Slovakian ja Tšekin välisellä ottelulla, jota seuraa koko joukko jännittäviä kohtaamisia. Uudenvuodenaattona pelataan alkulohkojen päätöskierros. Viimeinen ottelukierros on aina erityisen jännittävä, sillä sen tulokset voivat suoraan ratkaista, pääseekö joukkue pudotuspeleihin vai ei.

Koska jääkiekon nuorten MM-kisoihin osallistuu vain kymmenen joukkuetta, sinun ei tarvitse koskaan murehtia sitä, että et voisi katsoa kaikkia pelejä. Koko turnauksen aikana ei pelata kertaakaan kahta tai useampaa peliä samanaikaisesti. Otteluiden alkamisajat lohkovaiheen aikana ovat 13:00, 15:30, 18:00 ja 20:30 Suomen aikaa.

🏅 Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 otteluohjelma pudotuspeleissä

Tiukan lohkovaiheen jälkeen kaikki joukkueet lepäävät uudenvuodenpäivänä ennen pudotuspelien alkua. Yhteensä kahdeksan maata osallistuu pudotuspeleihin, joissa mitalien tavoittelu alkaa puolivälieristä. Nämä pelataan tiistaina 2. tammikuuta puoliksi Scandinaviumissa ja Frölundaborgissa, aivan kuten lohkovaiheen kohtaamisetkin.

Jos onnistut voittamaan puolivälieräottelusi, varmistat paikkasi välieriin ja myös jompaankumpaan mitaliotteluun. Molemmat välierät pelataan torstaina 4. tammikuuta Scandinaviumissa, ja joukkueet, jotka voittavat nämä kaksi kamppailua, jatkavat MM-finaaliin ja varmistavat jo tässä kohtaa MM-mitalin. Se, kuka nappaa itselleen jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, ratkaistaan nuorten MM-kisojen finaalissa 5. tammikuuta klo 20:30 Suomen aikaa alkaen.

Jo etukäteen on selvää, että lohkonsa voittaneet joukkueet kohtaavat puolivälierissä toisen lohkon neljänneksi sijoittuneet joukkueet. Samaten kummankin lohkon toiseksi sijoittunut joukkue kohtaa toisen lohkon kolmanneksi sijoittuneen joukkueen. Se, mikä joukkue pelaa missäkin puolivälierässä, jää nähtäväksi, sillä usein isäntämaalla on etuoikeus pelata siinä ottelussa, jonka alkamisaika on paras. Vuoden 2024 MM-kisoissa Ruotsi saa tämän edun, sillä se pelaa puolivälierässä, jonka alkamisaika on 20:30, ja välierässä, joka alkaa aikaisemmin klo 16:00, mikäli se sinne asti pääsee. Näin joukkueen lepoaika ennen mahdollista finaalia on maksimaalinen.

🏒 Lohkojako jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2024

A-lohkossa pelaavat Kanada, Ruotsi, Suomi, Saksa ja Latvia. Lohkon itseoikeutettu ykkössuosikki on historian menestynein jääkiekkomaa Kanada. Joukkueella on varmasti taas kisojen nimivahvin ryhmä, ja mikä tahansa muu tulos kuin MM-kulta on kotijäällä pelaavalle maalle pettymys.

Ruotsi ja Suomi tulevat olemaan alkulohkossa Kanadan lähimmät haastajat. Juniorkronorna on hallitseva pronssimitalisti, ja vaikkei se olekaan nuorten tasolla niin menestynyt jääkiekkomaa kuin miesten puolelle, ei sitä koskaan voi laskea ulos nuorten MM-kisojen mitalitaistosta. Nuoret Leijonat puolestaan ovat näyttäneet, että joukkue kuuluu U20-ikäluokan valovoimaisimpiin maajoukkueisiin, ja Suomi lähteekin nykyään jokaiseen turnaukseen ennakkosuosikkina nappaamaan mitalin.

Lohko A jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2024:

 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇸🇪 Ruotsi
 • 🇫🇮 Suomi
 • 🇩🇪 Saksa
 • 🇱🇻​ Latvia

B-lohkossa pelaavat USA, Tšekki, Slovakia, Sveitsi ja Norja. USA lähtee  ylivoimaisesti suurimpina suosikkina omaan lohkoonsa, ja mikä tahansa muu tulos olisi vähintään pienimuotoinen yllätys. Vuoden 2021 mestari haluaa varmasti napata valtikkansa takaisin ja laittaa epäilijöille luun kurkkuun heti turnauksen alussa. Tšekki on puolestaan tehnyt merkittävää nousua takaisin jääkiekkomaailman huipulle viimeisinä vuosina, ja onkin päässyt nuorten MM-kisojen mitaleille nyt kaksi kertaa putkeen.

Myös Slovakialta löytyy historiastaan nuorten MM-mitaleja. Joukkue on voittanut U20 MM-kisoissa kaksi pronssia, mutta ei ole enää viime vuosina kuulunut maailman kovimpiin nuorisomaajoukkueisiin. Sveitsi taas tekee uutta nousua jääkiekkomaana, ja selvisi vuonna 2019 nuorten MM-kisojen mitalipeleihin.

Lohko B jääkiekon nuorten MM-kisoissa 2024:

 • 🇺🇸 Yhdysvallat
 • 🇨🇿 Tšekki
 • 🇨🇭 Sveitsi
 • 🇸🇰 Slovakia
 • 🇳🇴  Norja

Tie U20 MM-kisoihin 2024 – näin joukkueet etenevät lopputurnaukseen

Jokaisena vuotena alle 20-vuotiaiden maajoukkueiden osalta pelataan myös I. divisioonan MM-kisat. Näiden kisojen voittaja lunastaa itselleen aina lipun varsinaisiin nuorten MM-kisoihin. Vastaavasti pääsarjan MM-kisoissa putoamiskarsinnan hävinnyt joukkue tekee tilaa putoamalla I. divisioonaan. Muut yhdeksän joukkuetta saavat jatkaa ensi vuoden MM-kisoissa normaalisti.

Vuoden 2024 nuorten MM-kisoihin nousee uutena joukkueena Norja, joka onnistui alemman divisioonan MM-kisat ja lunastamaan paikkansa pääsarjassa. Pääsarjasta puolestaan putosi Itävalta, joka hävisi putoamiskarsinnassa Latvialle suoraan kahdessa ottelussa. Näin ollen Latvia sai pitää paikkansa pääsarjan MM-kisoissa.

🇫🇮 U20 MM-kisat 2024 – Nuorten Leijonien otteluohjelma lohkovaiheessa

Nuorten MM-kisojen otteluohjelma julkaistiin aiemmin tänä kesänä, jolloin selvisi myös Suomen otteluiden järjestys. Nuoret Leijonat saa mielenkiintoisen alun omalle kisaurakalleen. Joukkue kohtaa avauspelissään hallitsevan maailmanmestarin ja aina vaikeasti voitettavan Kanadan. Seuraavassa pelissä Nuoret Leijonat pelaa Saksaa vastaan, minkä jälkeen joukkue kohtaa lohkon jumboksi ennustetun Latvian. Lohkovaiheen viimeisessä pelissä Suomi punnitaan todella, kun vastaan luistelee kisojen isäntämaa Ruotsi. Jos lohko etenee ennusmerkkien mukaisesti, ratkovat Suomi, Ruotsi ja Kanada keskenään lohkon voiton.

Kaikki Suomen ottelu lohkovaiheessa alkavat samaan aikaan. Tämä on todellista herkkua aikaisempiin turnauksiin nähden, jolloin Nuoret Leijonat on saattanut pelata esimerkiksi keskellä uudenvuodenyötä.

 • Suomi – Kanada 26.12. klo 15:30
 • Suomi  – Saksa 27.12. klo 15:30
 • Latvia – Suomi 29.12. klo 15:30
 • Ruotsi – Suomi 31.12. klo 15:30

Mitkä joukkueet Suomi voi kohdata MM-kisojen pudotuspeleissä?

Puolivälierissä joukkueet kohtaavat vastustajan toisesta alkulohkosta. Näin ollen esimerkiksi Suomi ei voi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohdata joukkuetta omasta lohkostaan. Mahdollisia vastustajia ovat siis USA, Tšekki, Sveitsi, Slovakia ja Norja . Tämän jälkeen alkulohkoilla ei kuitenkaan ole enää väliä, ja välieristä eteenpäin voi vastaan tulla jo alkulohkossa kertaalleen kohdattu joukkue.

🦁 Nuorten Leijonien joukkue U20 MM-kisoihin 2024

Huom. Alla on Suomen joukkue nuorten MM-kisoissa 2023. Lisäämme tähän vuoden 2024 joukkueen heti, kun se julkaistaan.

Maalivahdit:
Kokko Niklas, Kärpät
Koskenvuo Aku, Harvard University (NCAA)
Lampinen Jani, Kiekko-Espoo

Puolustajat:
Ervasti Kalle, Lukko
Heimosalmi Aleksi, Ässät
Kiviharju Aron, TPS
Malinen Aleksi, JYP
Ruotsalainen Ville, KalPa
Salin Otto, HIFK
Suomi Jimi, TPS
Vilén Topias, Pelicans

Hyökkääjät:
Huuhtanen Niko, Jukurit
Hämeenaho Lenni, Ässät
Kapanen Konsta, KalPa
Kapanen Oliver, KalPa
Kaskimäki Aleksanteri, HIFK
Kemell Joakim, JYP
Koivunen Ville, Kärpät
Lambert Brad, Manitoba Moose (AHL)
Lassila Jere, JYP
Miettinen Verner, Fargo Force (USHL)
Nyman Jani, Ilves
Päivärinta Sami, Lukko
Rönni Topi, Tappara
Väisänen Kalle, TPS

📺 Mistä näen nuorten MM-kisojen otteluita?

Suomessa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen televisiointioikeudet omistaa Discovery. Kaikki Suomen jääkiekkoliiton hallinnoimat TV-oikeudet, lukuun ottamatta miesten MM-kisoja, siirtyivät yhtiölle kauden 2020-2021 alussa, joten tässä kohtaa Discoverylla alkaa olla jo melko vankkaa kokemusta kiekkolähetysten tekemisestä.

Discovery tulee näyttämään U20 MM-kisojen pelejä sekä omistamallaan TV5-kanavalla että Disocvery+ -suoratoistopalvelussa. Kaikki Suomen pelit ja kaikki mitalipelit tullaa näkemään maksuttomalla TV5-kanavalla. Muut ottelut, ja laajemmat kisastudiot, ovat nähtävissä vain Discovery+ -suoratoistopalvelun tilaamalla.

Kaikkein viimeisimmät tiedot nuorten MM-kisojen televisioinnista ja lähetysajoista löydät TV-sivultamme.

📆 Milloin U20 MM-kisat 2024 pelataan?

Vuoden 2024 nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2023 - 5.1.2024. Lohkovaihe loppuu uudenvuodenaattona pelattaviin otteluihin. Tältä sivulta löytyy koko nuorten MM-kisojen otteluohjelma.

🏆 Kuka voittaa U20 MM-kultaa 2024?

Suurimmat suosikit ovat Kanada, USA ja Suomi. Sivustoltamme löytyy parhaat kertoimet -sivu, jolta voit katsoa voittajakertoimet kaikille turnauksen joukkueille.

🏒 Kenet Suomi kohtaa vuoden 2024 nuorten MM-kisoissa?

Suomi pelaa samassa alkulohkossa Kanadan, Ruotsin, Saksan ja Latvian kanssa. Pudotuspeleissä Suomi voi kohdata kenet vain toisesta lohkosta.

🌍 Mitkä joukkueet pelaavat nuorten MM-kisoissa 2024?

Vuoden 2024 U20 MM-kisoihin osallistuu kymmenen joukkuetta, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. A-lohkossa pelaavat Kanada, Ruotsi, Suomi, Saksa ja Latvia. B-lohkossa puolestaan kohtaavat USA, Tšekki, Sveitsi, Slovakia ja Norja.

Pelaavatko NHL-pelaajat nuorten MM-kisoissa?

Teoriassa nuorten MM-kisat ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavat; maailmanmestaruuskisat, joissa pelaavat kaikki maailman parhaat alle 20-vuotiaat pelaajat. Se on varmasti etenkin IIHF:n toivetila kisojen suhteen.

Tosi asiassa tämä on kuitenkin vain toiveajattelua. Ikäluokkansa parhaat pelaajat pelaavat usein 19-vuotiaina jo NHL:ssä, minkä takia heitä ei yleensä enää alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähdä.

Esimerkiksi tämän hetken maailman paras pelaaja, Connor McDavid, pelasi U20 MM-kisoissa viimeistä kertaa vain 17-vuotiaana. Kahdella seuraavalla kaudella, kun McDavid olisi vielä ikänsä puolesta ollut edustuskelpoinen, hän pelasi jo avainroolissa NHL:ssä, eikä täten päässyt osallistumaan nuorten MM-kisoihin.

NHL-pelaajien osallistuminen nuorten MM-kisoihin ei toki ole kiellettyä. Jokainen alle 20-vuotias pelaaja on turnauksessa edustuskelpoinen, huolimatta siitä, missä hän pelaa. Siksi myös NHL-pelaajia kyllä osallistuu turnaukseen. Isompi kysymys onkin se, kuinka tärkeässä roolissa pelaajat seurassaan pelaavat, sillä NHL-seurojen ei ole pakko päästän pelaajiaan nuorten MM-kisoihin, jos ne eivät niin halua.

Tämän vuoksi ikäluokan kaikkein kirkkaimmat timantit yleensä, valitettavasti, loistavat poissaolollaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Suomi on esimerkiksi viimevuosina joutunut tulemaan turnauksessa toimeen ilman 19-vuotiasta Kaapo Kakkoa tai samanikäistä Miro Heiskasta, koska kaksikko on tuossa iässä pelannut jo avainroolissa omassa NHL-seurassaan. Vuonna 2022 yksikään suomalainen ei jättäytynyt kisoista pois NHL-statuksen vuoksi, mutta esimerkiksi Ruotsin Lucas Raymond, Saksan Tim Stützle, Kanadan Jamie Drysdale ja USA:n Cole Sillinger jäivät edustuskelpoisuudestaan huolimatta osaksi NHL-arkea.

Tämä ”eliittiryhmä” on kuitenkin joka vuosi hyvin pieni, ja pääpiirteittäin U20 MM-kisoissa pelaavat ikäluokkansa parhaat pelaajat. Juuri siksi turnaus on Pohjois-Amerikassa esimerkiksi miesten MM-kisoja arvostetumpi.