Suomen seuratuin urheilulaji, jääkiekko, jaksaa kiehtoa suomalaisia myös muulloinkin kuin miesten MM-kisojen aikaan. Nuorten, eli alle 20-vuotiaiden, poikien MM-kisoja seurataan Suomessa erityisen tarkalla pieteetillä; onhan kyseessä monen mielestä kovatasoisin vuosittain järjestettävä jääkiekkoturnaus.

Tällä sivulla kerromme siitä, miten voit katsoa nuorten MM-kisoja TV:n tai striimauspalveluiden välityksellä. Suomessa nuorten MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Discovery, joka lähettää pelejä suorana TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Lisäksi moni vedonlyöntiyhtiö näyttää peleistä maksuttomia striimejä omille asiakkailleen.

Vuoden 2022 U20 MM-kisat pelataan Kanadassa, joten suuri osa otteluista pelataan suomalaisittain hieman epämukaviin aikoihin. Yleensä eurooppalaiset joukkueet ovat kuitenkin saaneet pelata myös paikalliseen aikaan aikaisin päivästä alkavia otteluita, jotka tulevat Euroopassa parhaaseen katseluaikaan. Kaikki kellonajat, jotka sivustollamme julkaisemme, ovat Suomen aikaa.

Nuorten MM-kisojen tarkkaa otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu. Kunhan tiedot julkaistaan, päivitämme alle täydellisen listauksen kaikista turnauksen otteluista sekä siitä, mistä voit otteluja katsoa.

Täydellinen TV-aikataulu nuorten MM-kisoille 2022

Huomaathan, ettei kisojen virallista otteluohjelmaa ole vielä julkistettu. Siksi myöskään lopullinen TV-aikataulu ei ole vielä tiedossa. Päivitämme TV-aikataulun tälle sivulle heti, kun se julkaistaan.

Itävalta - Kanada
      Dplay
Itävalta - Saksa
      Dplay
Kanada - Suomi
      Dplay
Kanada - Tšekki
      Dplay
Tšekki - Suomi
      Dplay
Tšekki - Itävalta
      Dplay
Suomi - Saksa
      Dplay
Suomi - Itävalta
      Dplay
Saksa - Tšekki
      Dplay
Saksa - Kanada
      Dplay
Venäjä - Ruotsi
      Dplay
Venäjä - Sveitsi
      Dplay
Slovakia - Venäjä
      Dplay
Slovakia - Sveitsi
      Dplay
Ruotsi - Slovakia
      Dplay
Ruotsi - USA
      Dplay
Sveitsi - USA
      Dplay
Sveitsi - Ruotsi
      Dplay
USA - Venäjä
      Dplay
USA - Slovakia
      Dplay

Nuorten MM-kisojen pudotuspelien TV-aikataulu

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen pudotuspelien aikataulu lähetyksineen ja TV-kanavineen päivitetään tähän heti, kun se julkaistaan.

Kaikki ilmoittamamme lähetysajat ovat Suomen ajassa. Huomaathan, että otteluiden lähetysajat sekä -kanavat voivat muuttua vielä ottelun alla, eikä jääkiekon-mm.com ole vastuussa näistä muutoksista.

📺 Täydellinen otteluohjelma sekä lähetysaikataulu nuorten MM-kisoissa 2022

Jääkiekon nuorten MM-kisojen lähetykset tullaan näyttämään TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Myös jotkin vedonlyöntiyhtiöt striimaavat pelejä maksuttomasti asiakkailleen. Päivitämme tälle sivulle kisojen virallisen TV-aikataulun heti, kun lopullinen otteluohjelma ja ottelulähetykset julkistetaan.

Jääkiekon nuorten MM-kisojen TV-oikeudet

Discovery osti TV-oikeudet kaikkiin Suomen maajoukkueen – sekä miesten, naisten että juniorien – peleihin vuonna 2019. Discoveryn ja Suomen jääkiekkoliiton yhteistyö alkoi kaudesta 2020–2021 ja kestää ainakin kauteen 2025–2026 asti.

Miesten MM-kisat kuulu erillisen sopimuksen piiriin, ja niiden TV-oikeudet omistaa MTV vuoteen 2023 asti. Oikeudet kaikkiin muihin maajoukkueturnauksiin ja -otteluihin ovat kuitenkin Discoveryn omistuksessa. Pakettiin sisältyvät esimerkiksi nuorten MM-kisat, naisten MM-kisat sekä Euro Hockey Tourin ottelut.

Discovery tulee lähettämään otteluita TV5-kanavalla sekä Discovery+ -suoratoistopalvelussa. Kaikki TV5-kanavalla televisioitavat ottelut ovat maksuttomasti kaikkien katsottavissa; striimattavat ottelut puolestaan voivat olla maksumuurin takana. Merkittävä osa otteluista tullaan jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen mukaan kuitenkin näkemään maksuttomilla kanavilla.

– Discoveryn tarjoama paketti on kokonaisuutena erittäin kattava: kaikki nykyään vapailta kanavilta nähtävät ottelut ovat jatkossakin vapaasti katsottavissa, Nurminen totesi Discoveryn virallisessa tiedotteessa vuonna 2019.

Myös olympialaisten TV-oikeudet kuuluvat Discoverylle.

Suomen otteluiden lähetykset jääkiekon nuorten MM-kisoissa

Päivitämme tähän ajantasaisen listan kaikista Suomen otteluista sekä niiden lähetyksistä, kunhan kisojen virallinen otteluohjelma julkaistaan. Nuoret Leijonat pelaavat turnauksen lohkovaiheessa neljä ottelua. Tämän jälkeen turnaus jatkuu pudotuspelien muodossa. Ne joukkueet, jotka voittavat oman puolivälieräottelunsa, pelaavat turnauksessa lopulta seitsemän peliä.

Kaiken kaikkiaan luvassa on siis parhaimmillaan seitsemän ottelulähetystä Suomen otteluista nuorten MM-kisojen aikana.

🖥Kuinka katson nuorten MM-kisoja netissä – U20 MM-kisojen striimauspalvelut

TV:n lisäksi nuorten MM-kisojen otteluita voi seurata myös netin välityksellä. Discovery lähettää otteluita omassa Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Sitä, kuinka ottelut jaetaan maksuttomiin ja maksullisiin lähetyksiin, ei vielä tiedetä. Koska osa otteluista pelataan päällekkäin, ei kaikkia pelejä voi näyttää TV:stä. Niinpä osa otteluista saattaa olla nähtävissä vain Discovery striimauspalvelun kautta.

TV:hen verrattuna striimilähetyksien selkeä etu on siinä, että otteluita voi katsoa missä tahansa. Lähetysten katsomiseen tarvitsee ainoastaan puhelimen, tabletin tai tietokoneen ja toimivan internet-yhteyden. Niinpä nuorten MM-kisojenkin otteluita voi seurata esimerkiksi mökiltä tai pohjoisen lomareissulta, jos sellainen sattuu uudenvuoden aikaan osumaan kohdalle.

Lisäksi ottelustriimejä voi katsoa jälkikäteen, mikä on merkittävä bonus, kun ottelut pelataan keskellä yötä Suomen aikaa. Kello on Edmontonissa ja Red Deerissä kahdeksan tuntia Suomen vähemmän, mikä tarkoittaa Suomen aikaa aamuyöstä pelattavia pelejä. Suoratoistopalvelu kuitenkin mahdollistaa otteluiden katsomisen jälkilähetyksinä, esimerkiksi aamulla herättyäsi.

Kuinka katson nuorten MM-kisojen striimejä mobiilissa tai tabletilla?

Kuten yllä mainittiin, voi alle 20-vuotiaiden MM-kisojen otteluita katsoa käytännössä millä laitteella tahansa. Striimilähetykset toimivat niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin, joten mahdollisuus katsoa otteluita ei ole sidottu fyysiseen sijaintiisi.

Discovery lähettää otteluita omassa Discovery+ -suoratoistopalvelussaan. Kuten nykyään on normaalia, lähetykset skaalautuvat vaivatta kullekin laitteelle. Striimejä voi myös katsoa jälkikäteen, joten voit katsoa otteluita silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

U20 MM-kisojen striimit vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Jääkiekon nuorten MM-kisojen otteluita voi myös katsoa usean vedonlyöntiyhtiön tarjoamien striimien välityksellä, sillä monet vedonlyöntisivustot houkuttelevat nykyään pelaajia mahdollisuudella katsoa otteluita maksuttomasti.

Ehdot otteluiden katsomiselle vaihtelevat sivustojen välillä. Yleensä otteluiden näkemiseen maksutta riittää kuitenkin se, että on rekisteröityneenä asiakkaana kyseisellä vedonlyöntisivustolla ja pelitililtä löytyy rahaa. Itse lähetysten katsominen on ilmaista.

Kyseessä on suhteellisen helppo tapa katsoa ilmaiseksi otteluita, jotka kenties muuten ovat maksumuurin takana. Toisaalta pelit näytetään yleensä ilman selostusta, eikä lähetyksiä saa aina koko näytön kokoisiksi tietokoneella katsottaessa. Live-vedonlyöntiä harrastavalle vedonlyöntiyhtiöiden striimit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden seurata kertoimia reaaliajassa ja helposti samalla sivustolla.

Milloin nuorten MM-kisat 2022 alkavat?

Turnauksen virallista otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu. Yleensä nuorten MM-kisat pvat kuitenkin alkaneet joulupäivänä, 25. joulukuuta. Aikaeron vuoksi ensimmäinen ottelu pelattaneen Suomen aikaa vasta 26. joulukuuta puolella.

📺 Kenellä on nuorten MM-kisojen TV-oikeudet?

Suomessa U20 MM-kisojen TV-oikeudet omistaa Discovery. Otteluita tullaan lähettämään TV5-kanavalla ja Discvoery+ -suoratoistopalvelussa.

📱 Voinko striimata nuorten MM-kisojen otteluita?

Otteluita voi striimata Discovery+ -suoratoistopalvelusta. Myös jotkin vedonlyöntiyhtiöt näyttävät maksuttomasti U20 MM-kisojen striimejä.

🎙Nuorten MM-kisojen selostajat, asiantuntijat ja juontajat

Studiotiimiä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin ei ole vielä julkaistu. Tiedotamme tällä sivulla heti, kun selostajat, asiantuntijat sekä muu studiotiimi julkistetaan.