Suomen seuratuin urheilulaji eli jääkiekko jaksaa kiehtoa suomalaisia myös silloin, kun kyseessä eivät ole miesten arvokisat. Nuorten MM-kisoja seurataan Suomessa melko aktiivisesti, ja nykyaikaisen tekniikan avulla se on entistä helpompaa. Nuorten jääkiekon mm-peleillä tarkoitetaan alle 20-vuotiaiden arvokisoja, jotka järjestetään joka vuosi. Se on monen nuoren pelaajan silmissä kiiltävä loputtoman harjoittelun tulos tai jopa tärkein yksittäinen välietappi matkalla kohti ammattiurheilijan uraa.

Tässä artikkelissa kerromme hieman tarkemmin siitä, miten näitä arvokisoja pääsee seuraamaan. Vaikka nuorten kisat ovat suosittuja Suomessa, moni ei välttämättä osaa etsiä niitä, eikä siten pääse nauttimaan niistä heti alusta alkaen. Mutta eipä hätiä mitiä, jatka vain lukemista, niin kerromme sinulle kaiken oleellisen.

Itävalta - Kanada
      Dplay
Itävalta - Saksa
      Dplay
Kanada - Suomi
      Dplay
Kanada - Tšekki
      Dplay
Tšekki - Suomi
      Dplay
Tšekki - Itävalta
      Dplay
Suomi - Saksa
      Dplay
Suomi - Itävalta
      Dplay
Saksa - Tšekki
      Dplay
Saksa - Kanada
      Dplay
Venäjä - Ruotsi
      Dplay
Venäjä - Sveitsi
      Dplay
Slovakia - Venäjä
      Dplay
Slovakia - Sveitsi
      Dplay
Ruotsi - Slovakia
      Dplay
Ruotsi - USA
      Dplay
Sveitsi - USA
      Dplay
Sveitsi - Ruotsi
      Dplay
USA - Venäjä
      Dplay
USA - Slovakia
      Dplay

Milloin kausi on käynnissä?

Jääkiekko on talvilaji, joten se tuo viihdykettä suomalaisten kaamosmasennukseen juuri oikeaan aikaan.

Nuorten mm-kisat pelataan joulun jälkeen ja kisat jatkuvat aina uudenvuoden yli. Tämän vuoden osalta kisat käydään 26. joulukuuta – 5. tammikuuta välisenä aikana, eli ne osuvat mukavasti monen suomalaisen joululomakaudelle. Kisapaikkana on tänä vuonna Kanada, jossa pelejä oli alunperin tarkoitus pelata kahdessa eri kaupungissa: Edmontonissa ja Red Deerissa.

Tällä kaudella oman huolenaiheensa muodostaa tietysti meneillään oleva koronapandemia. Kisojen siirtämisestä ei toistaiseksi ole vielä puhuttu, mutta tilanne on vielä avoin. Isäntämaa Kanadan koronatilastot ovat samaa suuruusluokkaa kuin Suomessakin, eli melko matalia ottaen huomioon maiden asukasluvun. Tartuntaketjujen hillitsemiseksi ja mahdollisen viruslingon syntymisen estämiseksi Red Deer jättäytyi pois kisojen järjestäjistä, joten pelejä pelataan vain Edmontonissa.

Heti kisojen ensimmäisenä päivänä, 26. joulukuuta, päästään nauttimaan Suomen pelistä, kun Leijonat kohtaa Saksan. Ottelu alkaa klo 1:00 Suomen aikaa. Loppuottelu sen sijaan pelataan Suomen aikaa 6. tammikuuta alkaen klo 4:30.

Mistä otteluita pääsee seuraamaan?

Vanhastaan otteluita on ehkä tottunut seuraamaan Ylen kautta, mutta tätä nykyä nuorten mm-pelit näytetään toisen kanavan kautta, eli Yleltä ei ole juurikaan nähtävissä muuta sisältöä kuin tuloksia urheilu-uutisten muodossa. Nykyään esittämisoikeudet kuuluvat Suomessa Discoverylle, jonka tv-kanava on TV5.

Televisio on urheilufanin paras ystävä vielä tänäkin päivänä, ja jääkiekon nuorten mm 2021 televisiointi on edelleen tärkeä osa kisoja. Lentomatka Kanadaan on pitkä ja kallis, minkä lisäksi maailmalla jylläävä koronapandemia ei juurikaan anna aihetta lähteä ulkomaille. Onkin siis turvallisinta seurata kisoja perinteikkääseen tapaan etänä. Lisäksi koronasta johtuen yleisöä ei oteta sisälle stadionille, joten jääkiekon nuorten mm 2021 televisiointi on käytännössä ainoa keino seurata kisoja tällä kaudella. Tulevat pelit televisioidaan Discoveryn kautta, mikä tarkoittaa suomalaisyleisölle sitä, että pelit näkyvät TV5:n kanavilla – ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Mikäli sinua kiinnostavat yksinomaan pelkät ottelut ja pystyt elämään ilman sen kummempaa oheissisältöä, riittää televisio vallan mainiosti eikä sinun tarvitse alkaa latailemaan uusia sovelluksia tai tekemään uusia käyttäjätilejä mihinkään. Muistutamme kuitenkin, että nimestään huolimatta TV5 löytyy kanavapaikalta 7. HD-versio kanavasta näkyy kanavapaikalla 27 DNA:n ja Telian asiakkaille.

Kuten jo aiemmin todettu, ovat jääkiekon nuorten mm 2021 tv lähetykset paremmin saatavilla kuin koskaan aikaisemmin – kiitos nykytekniikan ja suoratoistopalveluiden. Suoratoisto, eli stream, tarkoittaa live-lähetystä, joka toteutetaan internetin välityksellä. Suoratoistolähetyksiä ei seurata tavallisilta tv-kanavilta, joten ne eivät vie tilaa kanavapaikalla, mikä puolestaan näkyy lähetyksen hinnoittelussa: koska lähetyksen ei tarvitse maksaa suuria summia parhaasta katseluajasta jollekin yksittäiselle kanavalle, voidaan lähetys tarjota edullisemmin suoraan katsojalle. Perinteisen televisionnin lisäksi nuorten mm jääkiekko live stream on myös saatavilla. Siitäkin vastaa Discovery ja suoratoistot löytyvät kanavan Dplay-palvelusta.

Kannattaa myös pitää mielessä, että nuorten mm jääkiekko live stream ei ole ainoa Dplayn tarjoama sisältö, vaan suoratoistopalvelusta löytyy monta tuntia aiheeseen liittyvää oheissisältöä. Myös muuta jääkiekkosisältöä on saatavilla, ja Dplaylla toimiikin ihan ikioma Leijona-aitio, josta löytyvät kaikki Suomen tärkeimmät turnaukset, uusinnat sekä Leijonista kertova podcast.

Ja näin sosiaalisen median kulta-aikana myös somessa puhutaan kisoista. Leijonat ovatkin ilmoittaneet sivuillaan, että kaikilla sen some-kanavilla kisoja voi seurata aihetunnisteilla #U20fi #NuoretLeijonat ja #WJC2021.

Mitä maksaa?

Kuten jo sanottu, kisojen seuraaminen televisiosta ei maksa mitään. Riittää, että varmistat TV5-kanavan näkyvyyden. TV5 on kuitenkin mainosrahoitteinen, joten ennen otteluita, niiden aikana ja jälkeenkin nähdään liuta mainoskatkoja.

Discoveryn Dplay-palvelu tuo nuorten mm-kisat suoraan kotisohvallesi siinä missä televisiokin, mutta ilman mainoskatkoja. Dplay on maksullinen palvelu, jonka voi ostaa ihan vain kuukaudeksi kerrallaan tai sitten koko vuodeksi, mikä on melko poikkeuksellista kanavapakettien keskuudessa.

Dplayn hinta määräytyy sen mukaan, mitä siihen haluaa kuuluvan. 23,99 €:n kuukausihinnalla saa paketin, johon kuuluu Telian Liigapassi. Sen kautta pääsee seuraamaan kaikkia joukkueiden pelejä. Telian kautta ostettava Liigapassin hinta on 27,90 €/kk, joten Dplayn kautta saa takuulla vastinetta rahoilleen. Itse pelien lisäksi pääset myös käsiksi erilaisiin ekslusiivisiin sisältöihin, kuten vaikkapa asiantuntijoiden haastatteluihin.