Velobet

San Jose Sharksin Erik Karlsson kuuluisi varmasti normaalissa maailmantilanteessa Tre Kronorin olympiajoukkueeseen. Ruotsalainen kertoo kuitenkin, että tällä hetkellä Pekingiin matkustaminen ei herätä suurta innostusta.

Erik Karlsson kuuluu kirkkaasti sukupolvensa lahjakkaimpien kiekollisten puolustajien joukkoon. Hänen nimensä olisi helppo nähdä ensimmäisten joukossa Tre Knonorin olympiajoukkueessa. Karlsson kuitenkin kertoo, että vallitsevassa tilanteessa olympialaiset eivät tule hänen kohdallaan kysymykseen.

– Tällä hetkellä on niin monta epävarmuustekijää, jotta ylittäisin meren ja menisin vieraaseen maahan, jossa ei saa vastauksia mihinkään. Siellä tulee olemaan positiivisia testituloksia – ja sitten ihmiset joutuvat käymään läpi jotain, mistä kukaan ei vielä tiedä mitään. Joten minun ja perheeni kannaltani, emme voi ottaa riskiä.

– Olemme tehneet muutamia puheluita, ja uskon, että useimmat ongelmat ovat nyt julkisessa tiedossa. Jos asiat tosiaan menevät näin (kuten väitetty), en pidä ihmisten lähtemistä sinne kovinkaan järkevänä. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Kaikki tietävät kuinka paljon haluan pelata olympialaisissa, mutta tämä nykyinen tilanne ei tee siitä mahdollista. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi ottaa riskin meidän tilanteessa ja lentää Kiinaan.

NHL:n osallistuminen olympialaisiin on vielä täysin hämärän peitossa. Taalaliiga solmi aiemmin sopimuksen, jossa pelaajat vapautettiin osallistumaan olympialaisiin. Pohjois-Amerikassa jälleen kiristynyt koronatilanne saattaa kuitenkin vielä laittaa suunnitelmat uusiksi. Myös Kiinan niukka tiedotuslinja mietityttää ymmärrettävästi pelaajia. Karlsson ei ole ensimmäinen huolensa julki tuova NHL-pelaaja, eikä varmasti myöskään viimeinen.

Virallista takarajaa NHL:n vetäytymiselle olympialaisista ei ole asetettu, mutta jos se tapahtuu 10. tammikuuta jälkeen, siitä koituu taloudellisia seuraamuksia. NHL:n komissaari Gary Bettman totesi aiemmin, että osallistuminen on pelaajien päätettävissä. Jos mikään ei muutu, on todennäköistä, että moni yhtyy Karlssonin mielipiteeseen.

Lähde: NHL Suomi


New Jersey Devils - Florida Panthers
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets