Velobet

Seattle Krakenin suomalaispelaaja Joonas Donskoi, kertoo miten koronatilanteen kiristyminen näkyy joukkueen jokapäiväisessä arjessa. Raahelaislähtoinen hyökkääjä myöntää, että olympialaiset saattavat jäädä väliin vaikka hänet valittaisiinkin joukkueeseen.

Kuluneen viimeisen parin viikon aikana NHL:stä on kuulunut ikäviä uutisia koronatilanteen kannalta. Yhteensä noin sata positiivista testitulosta on ymmärrettävästi saanut pelaajat hieman takajaloilleen myös helmikuussa pelattavia olympialaisia silmällä pitäen. Seattle Krakenin Joonas Donskoi teki mielipiteensä selväksi nykyisestä tilanteesta.

– Onhan tämä ihan perseestä. Montreal joutui torstaina pelaamaan tyhjille katsomoille ja koko ajan joka puolella äijiä tippuu koronan vuoksi. Meilläkin on nyt kolmella jätkällä tartunta ja valmennusryhmästäkin muutamalla. Ärsyttää, mutta tätä tämä nyt on. Ei auta muuta kuin elää asian kanssa.

Vallitseva tilanne vaikuttaa ymmärrettävästi myös tulokasjoukkueen jokapäiväiseen tekemiseen.

– Ainakin me olemme menneet takaisin viime kauden systeemeihin. Pelireissuilla ei enää mennä ravintoloihin syömään ja ajanvietto joukkueen kesken ylipäätään pitäisi jättää kokonaan pois. Täytyy olla hallilla, kotona tai hotellihuoneessa. Pyritään kaikin keinon välttämään taudin leviämistä.

– En pysty antamaan minkäänlaista vastausta siihen, mihin tämä tästä menee. Tietenkin sitä odotti, että nyt olisi saatu vietyä kausi normaalisti läpi. Harmittaa vietävästi, että näitä tapauksia on nyt näin paljon. Onhan tässä paljon kysymysmerkkejä ilmoilla.

Juuri epätietoisuus on Donskoin mukaan tilanteessa vaikeinta. Kiinan niukka tiedostuslinja, sekä epäselvä koronaprotokolla mietityttävät myös Krakenin joukkueen sisällä.

– Mitä olen jutellut jätkien kanssa, niin monia huolestuttaa epätietoisuus. Kenelläkään ei tunnu olevan faktaa siitä, mitä oikeasti tapahtuu, jos siellä saa sen tartunnan. On puhuttu, että se karanteeni siellä voisi olla 2–5 viikkoa. Olisihan se aika kovaa.

– Karanteeniasia on se isoin juttu. Jos mietin itseäni, niin minulla on neljän kuukauden ikäinen lapsi kotona. Olemme vaimon kanssa jutelleet, että jos jään Kiinaan jumiin, niin se olisi aika raskasta hänelle jäädä pitkäksi aikaa yksin. Olisihan se vaikea tilanne. Tässä ollaan kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä ja isiä. Ei ole helppoa jättää vaimoja ja lapsia vaikeaan tilanteeseen.

Donskoi ei kuitenkaan halua vielä tässä vaiheessa tehdä lopullista päätöstä asian suhteen.

– Eiköhän tässä ihan seuraavien päivien aikana saada tietoa, miten asiat siellä päässä toimii.

Lähde: Yle


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes