Patrik Laine palasi maanantaina pitkän tauon jälkeen Columbus Blue Jacketsin harjoituksiin. Mies on ollut lähes seitsemän viikkoa sivussa loukkaantumisen, sekä henkilökohtaisten syiden takia. Tamperelaista kohtasi suuri suru, kun hänen isänsä menehtyi äkillisesti. 

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine kertoo Iltalehden haastattelussa, että paluu on lähellä, vaikkei tarkkaa päivämäärää ole vielä tiedossa.

– Ei paluulle ole vielä tarkkaa päivämäärää. Alustavia keskusteluita on lääkärien ja muiden kanssa toki käyty. Mutta ei minulla ole vielä päivää kertoa.

– Ihan kaikkea muuta saan ja pystyn jo tekemään, mutta ei vielä kamppailutreenejä. Päivä päivältä tässä kovempaa mennään.

– Pian olen ollut seitsemän viikkoa sivussa. Olen katsellut parikymmentä peliä sivusta. Sormet jo syyhyää pelaamaan, ei pelejä ole kiva katsoa sivusta, Laine miettii.

Ennen loukkaantumistaan Laine ehti tehdä yhdeksässä pelissä kolme maalia ja antaa 7 maalisyöttöä.

Olympialaiset?

NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin olympialaisiin on vielä todella suuri kysymysmerkki. Kiinan tämänhetkisen koronaprotkollan mukaan positiivisen testituloksen antanut henkilö, jolla on oireita joutuu eristyksiin sairaalaan, kunnes on antanut kaksi peräkkäistä negatiivista tulosta.

Positiivisen testituloksen saanut henkilö, jolla ei ole oireita joutuu puolestaan suorittamaan 14 päivän karanteenin hotellia vastaavissa olosuhteissa. Joukkueurheilussa on siis olemassa suuri riski, että jos yksikin ryhmän jäsen antaa positiivisen testituloksen, joutuu jokainen lähikontaktissa ollut karanteeniin. Laine myöntää asian huolettavan jonkin verran.

– Ei kuulosta houkuttelevalta. Ovathan ne olympialaiset. Mutta kun tuota kaikkea miettii, niin ei innosta. Kaksi viikkoa yksin huoneessa.

– Toivottavasti saavat jotain keksittyä, että kaikki olisivat turvassa siellä. Olympialaiset kuitenkin kiinnostavat.