Velobet

Täältä löydät kaikki tulokset otteluihin, jotka on pelattu miesten ja naisten olympiaturnauksessa Pekingissä vuonna 2022. Aikavälillä 3.– 20. helmikuuta pelataan sekä miesten 12 joukkueen turnaus että naisten 10 joukkueen turnaus. Jokainen ottelu on tärkeä, sillä lohkovaiheessa tarjolla on pisteitä, jotka määrittävät jatkoon pääsyn tai vähintäänkin ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustajan. Listaamme päivitetään jatkuvasti tuoreimmilla tuloksilla heti otteluiden päätyttyä.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets

Tavanomaisten ottelutulosten lisäksi julkaisemme kaikista vuoden 2022 talviolympialaisten otteluista livetuloksia. Livetulostemme avulla pääset seuraamaan ajantasaisia tietoja otteluista, joita parhaillaan pelataan toisella puolella maapalloa.

Livetulokset ja -tilanteet jääkiekon olympiaturnauksessa

Pääset seuraamaan livetuloksia parhaillaan käynnissä olevista otteluista.

Jääkiekon vuoden 2022 talviolympialaisten tulokset – miehet

Suomi
2 - 1
ROC
Ruotsi
0 - 4
Slovakia
Suomi
2 - 0
Slovakia
ROC
2 - 1 RL
Ruotsi
USA
2 - 3 RL
Slovakia
ROC
3 - 1
Tanska
Suomi
5 - 1
Sveitsi
Ruotsi
2 - 0
Kanada
Slovakia
4 - 0
Saksa
Tanska
3 - 2
Latvia
Tšekki
2 - 4
Sveitsi
Kanada
7 - 2
Kiina
Slovakia
5 - 2
Latvia
Suomi
4 - 3 JA
Ruotsi
USA
3 - 2
Saksa
Kiina
0 - 5
Kanada
Kanada
2 - 4
USA
Saksa
3 - 2
Kiina
Sveitsi
3 - 5
Tanska
ROC
5 - 6 JA
Tšekki
Tanska
0 - 2
ROC
Ruotsi
4 - 1
Slovakia
Tšekki
2 - 1 RL
Sveitsi
Latvia
1 - 3
Suomi
Ruotsi
3 - 2
Latvia
Suomi
6 - 2
Slovakia
USA
8 - 0
Kiina
Kanada
5 - 1
Saksa
ROC
1 - 0
Sveitsi
Tšekki
1 - 2
Tanska

Jääkiekon vuoden 2022 talviolympialaisten tulokset – naiset

Kanada
3 - 2
USA
Suomi
4 - 0
Sveitsi
Kanada
10 - 3
Sveitsi
USA
4 - 1
Suomi
ROC
2 - 4
Sveitsi
Suomi
7 - 1
Japani
USA
4 - 1
Tšekki
Kanada
11 - 0
Ruotsi
USA
2 - 4
Kanada
Japani
3 - 2 RL
Tšekki
Ruotsi
3 - 1
Tanska
Suomi
5 - 0
ROC
ROC
1 - 6
Kanada
Tanska
3 - 2
Tšekki
Sveitsi
3 - 2
Suomi
Kiina
1 - 2
Ruotsi
Kiina
2 - 1 RL
Japani
Sveitsi
0 - 8
USA
Kanada
11 - 1
Suomi
Japani
6 - 2
Tanska
Tšekki
3 - 1
Ruotsi
USA
5 - 0
ROC
ROC
5 - 2
Sveitsi
Tanska
1 - 3
Kiina
Tšekki
3 - 1
Kiina
Kanada
12 - 1
Sveitsi
Ruotsi
1 - 3
Japani
Suomi
2 - 5
USA

🔢 Tulokset jääkiekon olympiaturnauksessa 2022 – näin pisteet jaetaan

Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon jääkiekko-otteluiden tuloksista vuoden 2022 talviolympialaisissa. Seuraamme koko turnausta ja päivitämme kaikki jääkiekkotulokset sivustollemme saman tien, kun ottelut on pelattu. Viralliset tulokset otetaan suoraan IIHF:n verkkosivuilta, minkä lisäksi voit seurata otteluiden tulosten kehittymistä myös livenä otteluiden ollessa vielä käynnissä.

Olympiaturnauksessa – ja jääkiekossa useimmiten ylipäätäänkin – pyritään löytämään voittaja jokaisesta ottelusta. Tämä pätee yhtä lailla niin lohkovaiheeseen kuin pudotuspeleihinkin. Varsinainen 60 minuutin peliaika voi kyllä päättyä tasan, mutta silloinkin voittaja selvitetään lopulta jatkoajalla ja mahdollisesti rangaistuslaukauskilpailulla.

Jos peli on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, päädytään pistejakoon ja molemmat joukkueet saavat vähintään yhden pisteen. Jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun voittaja saa myöhemmin vielä yhden ylimääräisen pisteen. Jos peli ratkeaa jo varsinaisella peliajalla (3 x 20 minuuttia), voittava joukkue saa täydet kolme pistettä, kun taas häviäjä jää nollille.

🏒 Jatkoaika ja rankkarit jääkiekon olympiaturnauksessa

Kuten sanottua, jääkiekko-ottelu ei voi päättyä paikalla olevan yleisön kannalta nihkeään tasapeliin, vaan jokaisesta ottelusta etsitään aina voittaja ja häviäjä. Tätä varten myös olympiaturnauksessa on käytössä jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu. Näiden menettelyjen sisältö kuitenkin vaihtelee sen mukaan, missä vaiheessa turnausta parhaillaan ollaan menossa.

Lohkovaiheessa:
Jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan. Molemmilla joukkueilla on jäällä kolme pelaajaa sekä maalivahti. Näin pelataan viiden minuutin ajan. Jos kumpikaan ei onnistu ratkaisemaan peliä tässä vaiheessa, siirrytään rankkareille.

Puolivälierät ja välierät:
Lohkovaiheen jälkeen säännöt muuttuvat hieman. Jatkoajalla pelataan 10 minuuttia neljällä neljää vastaan. Jos kumpikaan ei onnistu ratkaisemaan peliä, siirrytään rankkareille.

Mitalipelit:
Myös turnauksen viimeiset ottelut poikkeavat kaavasta. Jatkoajan tilalla on kokonainen 20 minuutin jatkoerä, jossa pelataan neljällä neljää vastaan. Jälleen jos kumpikaan joukkue ei onnistu ratkaisemaan peliä, siirrytään rankkareilla.

⏰ Milloin vuoden 2022 jääkiekon olympiaturnaus pelataan?

Naisten turnaus pelataan aikavälillä 3.2.–17.2., kun taas miehet pelaavat 9.2.–20.2.

🏟 Missä vuoden 2022 olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan?

Jääkiekko-ottelut pelataan Wukesong Arenalla ja Pekingin kansallisella sisästadionilla.

🥇 Mikä joukkue on voittanut kultaa useimmin?

Kanada on voittanut olympiakultaa peräti 13 kertaa. Miesten puolella Kanadalla on olympiavoittoja 9 ja naisten puolella 4.

🏆 Onko Suomi koskaan voittanut kultaa?

Suomi on voittanut olympialaisista parhaimmillaan kaksi hopeaa. Nämä ovat tulleet miesten turnauksista vuosina 1988 ja 2006.

📣 Liveseuranta – seuraa jääkiekkoa reaaliajassa

Olympialaisten aikana voit seurata Leijonien ja Naisleijonien edesottamuksia Discovery+-suoratoistopalvelussa sekä TV5:llä. Jos kuitenkin haluat seurata useita otteluita kerralla, voit ottaa avuksi liveseurantaominaisuutemme. Tämän ominaisuuden avulla pääset sivustomme yläreunassa seuraamaan otteluiden tapahtumien kehitystä reaaliajassa. Kätevä liveseurantamme on käytössäsi koko turnauksen ajan.

Suomen tulokset aiemmissa olympialaisissa

1994 Lillehammerin olympialaiset

Lillehammerin olympialaisiin vuonna 1994 osallistui 12 jääkiekkomaajoukkuetta. Tässä kohtaa olympialaisten historiaa kuitenkin vain miesten maajoukkueet osallistuivat turnaukseen, eli kisoissa pelattiin vain yksi jääkiekkoturnaus.

Olympialaisiin osallistuivat 11 edellisen kevään parasta joukkuetta miesten MM-kisoista. Viimeinen paikka ratkaistiin karsinnalla kahden B-sarjan parhaan joukkueen, C-sarjan parhaan joukkueen, Aasian parhaan joukkueen ja Slovakian välillä.

Suomi voitti oman alkulohkonsa upeasti voittamalla kaikki viisi otteluaan. Puolivälierässä kaatui Yhdysvallat murskalukemin. Välierässä Kanada oli kuitenkin vahvempi, ja lopulta Leijonat nappasivat pronssia voittamalla Venäjän pronssiottelussa. Jossiteltavaa jäi, sillä joukkue hävisi koko turnauksessa vain yhden erän; päätöserän välierässä Kanadaa vastaan.

Ruotsi voitti lopulta olympiakultaa Peter Forsbergin legendaarisella rankkarimaalilla.

Lohkovaihe:
Tšekki – Suomi 1–3
Venäjä – Suomi 0–5
Norja – Suomi 0–4
Suomi – Itävalta 6–2
Saksa – Suomi 1–7

Pudotuspelit:
Suomi – USA 6-1 (puolivälierä)
Suomi – Kanada 3–5 (välierä)
Venäjä – Suomi 0–4 (pronssiottelu)

1998 Naganon olympialaiset

Naganon olympialaisissa olivat ensimmäistä kertaa mukana sekä naiset että miehet, minkä lisäksi NHL-pelaajat osallistuivat ensimmäistä kertaa koskaan olympialaisiin.

Miesten turnauksessa edellisten MM-kisojen kuusi parasta, joihin Suomi myös kuului, pääsi suoraan jatkolohkovaiheeseen, johon selvisivät myös alkulohkojen voittajat. Leijonat tulivat oman jatkolohkonsa kolmanneksi ja sai täten puolivälierissä vastaan Ruotsin, joka kaatui 2–1. Välierässä Venäjä oli kuitenkin kovempi Pavel Buren viiden maalin siivittämänä. Lopulta kotiin tuomisina oli jälleen pronssiset mitalit.

Naisleijonat olivat puolestaan historiansa ensimmäisessä olympiaturnauksessa alkusarjan kolmansia. Kun kaksi parasta joukkuetta eteni suoraan finaaliin, ja kolmas ja neljäs pronssipeliin, oli Suomen kohtalona pronssiottelu, jossa kaatui Kiina 6-1.

Leijonat

Jatkolohko:
Tšekki – Suomi 3–0
Venäjä – Suomi 4–3
Suomi – Kazakstan 8–2

Pudotuspelit:
Ruotsi – Suomi 1–2 (puolivälierä)
Venäjä – Suomi 7–3 (välierä)
Kanada – Suomi 2–3 (pronssiottelu)

Naisleijonat

Alkusarja:
Suomi – Ruotsi 6–0
Japani – Suomi 1–11
USA – Suomi 4–2
Kanada – Suomi 4–2
Suomi – Kiina 6–1

Mitalipelit:
Suomi – Kiina 4–1 (pronssiottelu)

2002 Salt Lake Cityn olympialaiset

Vuonna 2002 Suomi sai täysin ilman olympiamitaleita jääkiekosta. Miesten turnaus pelattiin saman mallin mukaan kuin neljä vuotta aiemmin. Suomi tuli oman jatkolohkonsa toiseksi, paremmin kuin edellisissä olympialaisissa, mutta sijoitusta ei palkittu, sillä puolivälierissä tuli vastaan omassa lohkossaan epäonnistunut Kanada, joka eteni lopulta aina olympiavoittoon asti.

Naisten turnauksessa pelattiin kaksi alkulohkoa, joiden kaksi parasta eteni suoraan välieriin. Suomi tuli oman lohkonsa toiseksi, ja sai välierässä vastaansa myös Kanadan, joka osoittautui liian vahvaksi. Pronssiottelussa Ruotsi voitti Naisleijonat 2–1.

Leijonat

Jatkolohko:
Suomi – USA 0–6
Suomi – Valko-Venäjä 8–1
Venäjä – Suomi 1–3

Pudotuspelit:
Suomi – Kanada 1–2 (puolivälierä)

Naisleijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Kiina 4–0
Suomi – Saksa 3–1
USA – Suomi 5–0

Pudotuspelit:
Kanada – Suomi 7–3 (välierä)
Suomi – Ruotsi 1–2 (pronssiottelu)

2006 Torinon olympialaiset

Vuoden 2006 Torinon talviolympialaissa myös miesten turnauksesta poistettiin jatkolohko ja siirryttiin suoraan kahteen alkulohkoon, joiden neljä parasta selviäisivät pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Isossa kaukalossa pelatuista kisoista tuli lopulta eurooppalaisten näytöstä, sillä kaikki välieriin selvinneet maat tulivat Euroopasta.

Suomi voitti oman alkulohkonsa jopa yllättävänkin selvästi, voittaen viidestä lohkovaiheen ottelustaan kaikki. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa kaatui USA todella kiihkeiden vaiheiden jälkeen. Välierässä Suomi puolestaan kukisti Venäjä selvästi 4–0. Finaalissa Ruotsi voitti Suomen Nicklas Lidströmin heti kolmannen erän alkuun tekemällä maalilla. Tappio on edelleen yksi suomalaisen jääkiekkohistorian katkerimpia.

Naisten turnauksessa Suomi meni jälleen pudotuspeleihin oman lohkonsa kakkosena. Tulos oli kuitenkin sama kuin neljä vuotta aiemmin: välierässä vastaan asettui Kanada, joka oli liian kova pala Naisleijonille. Toisessa välierässä Ruotsi teki historiaa voittamalla USA:n. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun USA tai Kanada hävisi olympialaisissa jollekin muulle kuin toisilleen. Pronssiottelussa USA voitti Suomen 4–0.

Leijonat

Lohkovaihe:
Sveitsi – Suomi 0–5
Suomi – Italia 6–0
Tšekki – Suomi 2–4
Suomi – Kanada 2–0
Suomi – Saksa 2–0

Pudotuspelit:
Suomi – USA 4–3 (puolivälierä)
Suomi – Venäjä 4–0 (välierä)
Suomi – Ruotsi 2–3 (finaali)

Naisleijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Saksa 3–0
Suomi – Sveitsi 4–0
USA – Suomi 7–3

Pudotuspelit:
Kanada – Suomi 6–0 (välierä)
Suomi – USA 0-4 (pronssiottelu)

2010 Vancouverin olympialaiset

Vancouverin olympialaisissa Suomi palasi jälleen tuplamitalikantaan, kun sekä naiset että miehet ottivat omasta turnauksestaan pronssia.

Miesten turnaukseen pelijärjestelmää muutettiin taas. Tällä kertaa pelattiin kolme alkulohkoa, joiden yhteensä neljä parasta joukkuetta selvisivät suoraan puolivälieriin. Kahdeksan seuraavaa taas joutuivat karsintakierrokselle, joiden voittajat jatkoivat myös puolivälieriin.

Suomi tuli oman lohkonsa toiseksi kahdella voitolla, mutta sijoittui paremman maalieronsa turvin neljän parhaan lohkovaiheen joukkueen joukkoon, ja pääsi näin suoraan puolivälieriin. Siinä Leijonat Tšekin hienon puolustustaistelun jälkeen. Välierässä koettiin kuitenkin synkkä hetki, kun USA takoi Leijonien verkkoon jopa kuusi maalia heti avauserässä ja jatkoi finaaliin. Pronssiottelussa Suomi kuitenkin pesi kasvonsa voittamalla Slovakian.

Naisten olympiaturnaus jatkoi Vancouverin talviolympialaisissa tuttua kaavaa. Kanada ja USA voittivat omat alkulohkonsa, ja Suomi ja Ruotsi sijoittuivat toisiksi. Näin välierissä pelattiin totutusti kaksi pohjoismaisen ja pohjoisamerikkalaisen joukkueen kohtaamista. Suomi sai jälleen kerran vastaansa Kanadan, joka jatkoi finaaliin selvän 5–0 voiton jälkeen. Pronssiottelussa Naisleijonat voittivat Ruotsin ja palasivat mitalikantaan 12 vuoden tauon jälkeen.

Leijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Valko-Venäjä 5–1
Suomi – Saksa 5–0
Ruotsi – Suomi 3–0

Pudotuspelit:
Suomi – Tšekki 2–0 (puolivälierä)
USA – Suomi 6–1 (välierä)
Suomi – Slovakia 5–3 (pronssiottelu)

Naisleijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Venäjä 5–1
Suomi – Kiina 2–1
USA – Suomi 6–0

Pudotuspelit:
Kanada – Suomi 5–0 (välierä)
Suomi – Ruotsi 3–2 (pronssiottelu)

2014 Sotšin olympialaiset

Miesten turnaus pelattiin Sotšin talviolympialaisissa samalla järjestelmällä kuin edellinenkin. Jälleen Suomi jäi lohkonsa toiseksi, mutta onnistui silti pelaamaan itsensä suoraan puolivälieriin parhaana lohkokakkosena. Puolivälierissä Leijonat aiheuttivat kotiyleisölle suurimman mahdollisen pettymyksen, kun Venäjä kaatui 3–1. Välierissä Ruotsi oli kuitenkin jälleen Suomea parempi ja tuloksena oli pronssiottelu, jonka Leijonat voittivat jo 43-vuotiaan Teemu Selänteen kahden maalin siivittäminä.

Naisten turnauksessa otettiin käyttöön uusi turnausmuoto, jossa joukkueet jaettiin A- ja B-sarjaan. Kumpikin sarja pelasi keskenään normaalin lohkovaiheen, mutta kaikki A-sarjan maat selvisivät pudotuspeleihin kahden B-sarjan parhaan joukkueen kanssa. Suomi tuli odotetusti oman alkulohkonsa kolmanneksi USA:n ja Kanadan jälkeen, mutta joutui nöyrtymään ensimmäisellä pudotuspelikierroksella B-sarjan alkulohkon voittaneella Ruotsille. Näin Ruotsi toimi jälleen kerran suomalaisten unelmien murskaajana sekä miehissä että naisissa.

Leijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Itävalta 8–4
Norja – Suomi 1–6
Suomi – Kanada 1–2 ja.

Pudotuspelit:
Suomi – Venäjä 3–1 (puolivälierä)
Ruotsi – Suomi 2–1 (välierä)
USA – Suomi 0–5 (pronssiottelu)

Naisleijonat

Lohkovaihe:
USA – Suomi 3–1
Suomi – Kanada 0–3
Sveitsi – Suomi 3–4 ja.

Pudotuspelit:
Suomi – Ruotsi 2–4 (puolivälierä)

2018 Pyeongchangin olympialaiset

Pyeongchanging olympialaisten miesten turnaus pelattiin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen ilman NHL-pelaajia, koska NHL:n ja kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n johtokunnat eivät päässeet sopuun pelaajien matka- ja vakuutuskustannuksista. Jääkiekon olympiakulta on aina todella merkittävä saavutus, mutta maailman parhaiden pelaajien puuttuminen väistämättä heikensi turnauksen arvostusta ja kiinnostusta suuren yleisön silmissä.

Turnaus pelattiin jo tutuksi tulleella formaatilla, ja tällä kertaa oman lohkonsa toiseksi tullut Suomi joutui ensimmäistä kertaa karsintakierrokselle. Isäntämaa Etelä-Korea kaatui karsintaottelussa hienosti 5–2 ja Leijonat jatkoivat tuttuun tapaan olympialaisten pudotuspeleihin. Puolivälierissä Kanada oli kuitenkin vahvempi ja päätti Suomen turnauksen jo ennen mitalipelejä.

Naisleijonat kuitenkin varmistivat, ettei Suomi lähtenyt näistäkään talviolympialaisista kotiin ilman jääkiekon olympiamitaleja. Joukkue tuli jälleen oman lohkonsa kolmanneksi Kanadan ja USA:n jälkeen ja sai jälleen puolivälierissä vastaansa Ruotsin. Tällä kertaa Naisleijonat kuitenkin onnistuivat maksamaan kalavelkoja länsinaapurille ja jatkoivat voittajina välieriin. USA osoittautui jälleen liian kovaksi vastukseksi, mutta turnaus sai onnellisen lopun, kun Venäjä kaatui pronssiottelussa 3–2.

Leijonat

Lohkovaihe:
Suomi – Saksa 5–2
Suomi – Norja 5–1
Ruotsi – Suomi 3–1

Pudotuspelit:
Suomi – Etelä-Korea 5–2 (karsintakierros)
Kanada – Suomi 1–0 (puolivälierä)

Naisleijonat

Lohkovaihe:
Suomi – USA 1-3
Kanada – Suomi 4–1
Venäjä – Suomi 1–5

Pudotuspelit:
Suomi – Ruotsi 7–2 (puolivälierä)
USA – Suomi 5–0 (välierä)
Suomi – Venäjä 3–2 (pronssiottelu)