Suomessa ja Latviassa pelattavat jääkiekon MM-kisat 2023 alkavat tänään. Leijonat pelaa kaikki turnauksen ottelunsa Tampereen Nokia Arenalla. Lue kaikki, mitä turnauksesta tarvitsee tietää, tästä artikkelista.

Suomi avaa jääkiekon MM-kisat 2023 tänään klo 16:20 alkavalla ottelulla USA:ta vastaan Tampereella. Samaan aikaan Slovakia ja Tšekki kohtaavat kuumassa naapurimaiden taistossa Riiassa. Avauspäivän iltapeleissä ovat vastakkain Ruotsi ja Saksa Tampereella ja Latvia sekä Kanada Arena Rigalla.

Tampereella pelattavassa A-lohkossa pelaavat lisäksi Tanska, Ranska, Itävalta ja Unkari. Riikan B-lohkon muut joukkueet taas ovat Norja, Sveitsi, Kazakstan ja Slovenia.

Jokainen joukkue pelaa turnauksen lohkovaiheessa seitsemän peliä, joiden jälkeen kummankin lohkon neljä parasta etenee pudotuspeleihin. Lohkojumbojen kohtalona taas on pudota ensi kaudeksi alempaan divisioonaan, josta pääsarjaan ensi kaudeksi nousevat Iso-Britannia ja Puola.

Lohkovaihe päättyy tiistaina 23. toukokuuta. Pudotuspelit alkavat puolivälierillä torstaina 25. toukokuuta. Välierät pelataan lauantaina 27. ja mitalipelit sunnuntaina 28. toukokuuta.

>>> Katso tästä koko MM-kisojen otteluohjelma!

Leijonat lähtee MM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina. Se peittosi vuoden 2022 finaalissa Kanadan Sakari Mannisen jatkoaikamaalilla. Kari Jalosen luotsaama Tšekki nappasi turnauksessa pronssia.

Suomi lähtee myös tähän turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina. Jukka Jalosen johtaman valmennusryhmä on MM-kisojen paras, minkä lisäksi Leijonat saavat jalkeille todella nimekkään joukkueen. Mestaruuden puolustaminen ei ole kuitenkaan mikään läpihuutojuttu – viimeksi siinä on onnistunut Ruotsi vuonna 2018.

>>> Katso Suomen MM-joukkue tästä!

>>> Katso tästä kertoimet MM-kisojen voittajalle

Jääkiekon MM-kisojen TV-oikeudet omistaa MTV, joka näyttää pelejä sekä ilmaisella MTV3-kanavalla että C More -suoratoistopalvelussa. Kaikki Leijonien pelit, sekä turnauksen mitalipelit, näytetään kaikelle kansalle MTV3-kanavalla. Muut ottelut, sekä laajemmat studio-osuudet, kattavat MM-extrat ja muut herkut, on saatavilla tilaamalla C More Sport -paketti.

Lippuja Suomen peleihin myy lippu.fi. Tällä hetkellä joitakin lippuja on jäljellä vielä lähes kaikkiin Leijonien otteluihin. Jäljellä olevien lippujen hinnat lähtevät 76 eurosta ylöspäin. Muihin Tampereen otteluihin lippuja on sen sijaan runsaammin, ja niitä saa halvimmillaan 12 eurolla.

Tampereella on myös fanialuetta, jotka palvelevat faneja maksutta kisojen alkamisesta niiden loppumiseen. Fanialueet sijaitsevat Sorin Aukiolla Nokia Arenaa vastapäätä sekä Tampereen rautatieaseman vieressä.