All esittelemme Suomen MM 2021 jääkiekkojoukkueen, joka pelaa MM-kisoissa Latviassa. Joukkue aloittaa maailmanmestaruuskilpailun USA:ta vastaan ​​lauantaina 22. toukokuuta ja päättää lohkopelinsä ottelulla Kanadaa vastaan ​​tiistaina 1. kesäkuuta 2021. Suomi pelaa B-lohkossa ja kaikki ottelut ratkaistaan Riga Areenalla Riiassa lohkovaiheen aikana.

Kaikkien Suomen pelien aikataulu MM-kisoissa:

Lauantaina 22. toukokuuta klo 16:15 Suomi-USA

Sunnuntaina 23. toukokuuta klo 16:15 Kazakstan-Suomi

Tiistaina 25. toukokuuta klo 20:15 Suomi-Norja

Torstaina 27. toukokuuta klo 20:15 Suomi-Italia

Lauantaina 29. toukokuuta klo 20:15 Saksa-Suomi

Sunnuntaina 30. toukokuuta klo 20:15 Suomi-Latvia

Tiistaina 1. kesäkuuta klo 12:15 Kanada-Suomi

Suomen joukkuetta johtaa päävalmentaja Jukka Jalonen. Suomen joukkue on vuosien varrella voittanut 3 kultaa, 8 hopeaa ja 3 pronssia maailmamestaruuskisojen yhteydessä. Viimeinen mitali voitettiin vuonna 2019, kun Suomen joukkue toi kotimaahansa turnauksen kultamitalin kaadettuaan finaalissa Kanadan.

Koska tämän vuoden MM-kokoonpanoa ei ole vielä päätetty, esittelemme pelaajat, jotka olivat joukkueessa vuoden 2019 MM-kisojen aikana.

Pelipaikka Nro Nimi Joukkue
Maalivahti 30 Kevin Lankinen Rockford
Maalivahti 35 Veini Vehviläinen Kärpät
Maalivahti 45 Jussi Olkinuora Pelicans
Puolustaja 4 Mikko Lehtonenv HV 71
Puolustaja 7 Oliver Kaski Lahti
Puolustaja 28 Henri Jokiharju Chicago
Puolustaja 40 Petteri Lindbohm Lausanne
Puolustaja 50 Miika Koivisto Dynamo
Puolustaja 55 Atte Ohtamaa Kärpät
Puolustaja 58 Jani Hakanpää Kärpät
Puolustaja 70 Niko Mikkola San Antonio
Hyökkääjä 12 Marko Anttila Jokerit
Hyökkääjä 15 Arttu Ilomäki Lukko
Hyökkääjä 19 Veli-Matti Savinainen Kunlun
Hyökkääjä 20 Niko Ojamäki Tappara
Hyökkääjä 21 Juhani Tyrväinen HIFK Helsinki
Hyökkääjä 24 Kaapo Kakko TPS Turku
Hyökkääjä 25 Toni Rajala EHC Biel
Hyökkääjä 27 Eetu Luostarinen KalPa
Hyökkääjä 41 Joel Kiviranta Vaasa
Hyökkääjä 65 Sakari Manninen Jokerit
Hyökkääjä 71 Kristian Kuusela Tampere
Hyökkääjä 76 Jere Sallinen Örebro HK
Hyökkääjä 82 Harri Pesonen SCL Tigers
Hyökkääjä 91 Juho Lammikko Florida

🏆 Onko Suomi voittanut jääkiekon maailmamestaruuden?

Kyllä, Suomi on voittanut turnauksen kolme kertaa.

🇫🇮 Minä vuosina Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden?

Joukkue voitti vuosina 1995, 2011 ja 2019.

Suomen aiemmat MM-joukkueet

Luettelemme alla joukkueen, joka edusti Suomea edellisissä jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa.

Jääkiekon MM 2019

Maalivahdit: Kevin Lankinen, Veini Vehviläinen ja Jussi Olkinuora

Puolustajat: Mikko Lehtonenv, Oliver Kaski, Henri Jokiharju, Petteri Lindbohm, Miika Koivisto, Atte Ohtamaa, Jani Hakanpää ja Niko Mikkola

Hyökkääjät: Marko Anttila, Arttu Ilomäki, Veli-Matti Savinainen, Niko Ojamäki, Juhani Tyrväinen, Kaapo Kakko, Toni Rajala, Eetu Luostarinen, Joel Kiviranta, Sakari Manninen, Kristian Kuusela, Jere Sallinen, Harri Pesonen ja Juho Lammikko

Suomen leijonat

Suomen jääkiekkomaajoukkue omaa lempinimen “Leijonat”. Suomen leijonat ovat jo pitkään olleet yksi maailman parhaista maista ja kuuluvat yhdessä Kanadan, USA:n, Tšekin, Venäjän ja Ruotsin kanssa jääkiekon epäviralliseen huippuryhmään, niin kutsuttuun “Big Six” -ryhmään. Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2019 ja osallistuu tämän vuoden turnaukseen hallitsevana mestarina. Vuoden 2019 kulta oli Suomen kolmas kultamitali. Aiemmat voitot saavutettiin vuosina 1995 ja 2011. Suomi ei ole vielä onnistunut voittamaan olympialaisia, mutta tulimme toiseksi vuonna 1998 ja hävisimme kirvelevästi historiallisessa finaalissa Ruotsia vastaan ​​vuonna 2006.

Kuuluisia suomalaisia jääkiekkoilijoita

Teemu Selänne

Teemu Selänne on selkeästi Suomen kaikkien aikojen parhaimpia jääkiekkoilijoita. Selänne aloitti uransa Jokereissa ja hänet valittiin kymmenentenä pelaajana NHL:n varauslistalla Winnipeg Jets joukkueeseen vuonna 1988. Selänne pelasi suurimman osan NHL-urastaan ​​Anaheim Ducks -joukkueessa ja asuu edelleen Anaheimissa. Suomen jääkiekkoylpeys on äänestetty Suomen parhaaksi jääkiekkoilijaksi seitsemän kertaa: 1993, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 ja 2006. Vuoden 2010 Vancouverin olympialaissa Selänne voitti turnauksen tehopistepörssin tehdessään 27 ottelussa 37 tehopistettä sisältäen 20 maalia ja 17 syöttöä.

Miikka Kiprusoff

Maalivahtilegenda Miika Kiprusoff teki läpimurtonsa AIK:ssä kaudella 1996-97 ja sai sen jälkeen mahdollisuuden pelata NHL:ssä, kun Calgary Flames poimi suomalaisen maalivahtilahjakkuuden riveihinsä. Tultuaan valituksi Galgary Flamesiin, Kiprusoffin peli kulki entistäkin paremmin ja hänestä kehittyi yksi maailman parhaimmista maalivahdeista. Hänen legendaarinen maalivahtityöskentely muistetaan edelleen hyvin. Calgary Flames oli hyvin lähellä Stanley Cupin voittamista kaudella 2003-04, mutta hävisi seitsemännessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Kiprusoff pelasi kauden 2004–05 Timrå IK:ssä. Miikalla on vanhempi veli Marko Kiprusoff, joka pelasi TPS:ssä puolustajana. Hänkin on pelannut NHL:ssä.

Patrik Laine

Patrik Laine aloitti uransa Tapparassa ja hallitsi pelikenttää jo nuorena liigapelaajana. Kausi 2015/2016 oli Laineelle kiireistä aikaa, kun hän oli vasta 17-vuotias ja pelasi Tapparan joukkueessa SM-liigassa. 17-vuotias poika teki pisteitä joukkueellensa ja oli myös yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Alaikäisenä hän osallistui saman vuonna junioreiden MM-kisoihin, jotka tuolloin pelattiin kotimaassa Suomessa. Alaikäinen SM-liigapelaaja Laine liittyi maajoukkueeseen supertähtenä. Yhdessä Jesse Puljujärven (silloin myös 17-vuotias) ja Sebastian Ahon (silloin 18-vuotias) kanssa he muodostivat dominoivan supertrion, joka teki yhdessä yhteensä 34 pistettä 7 ottelussa. Laine teki 13 tehopistettä. Loppujen lopuksi Suomi voitti mestaruuden Laineen johdolla. Pari kuukautta myöhemmin Laine voitti myös SM-kultaa seurajoukkueensa Tapparan kanssa. Muutaman SM-liigassa pelatun huippukauden jälkeen Winnipeg Jets teki varauksen Laineesta järjestysnumerolla 2 ja siellä hän pelaa vielä tänä päivänäkin.