Saksan pelaajat kertovat, että ovat ylpeitä ja iloisia siitä, mitä ovat yhdessä saavuttaneet, vaikka MM-finaalin häviäminen tuntuukin luonnollisesti karmaisevan pahalta.

Saksa ei onnistunut pitämään kiinni mahdollisuudestaan voittaa historiansa ensimmäistä jääkiekon maailmanmestaruutta Tampereen sunnuntai-illassa. Joukkue meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta jäi lopulta selvästi toiseksi parhaaksi joukkueeksi Kanadan ottaessa ottelun haltuunsa päätöserässä. Loppulukemat 5–2 mairittelivat Kanadaa, mutta kertoivat silti siitä, kumpi oli illan parempi joukkue.

Tappion suola on kuitenkin kirvelevää – varsinkin, kun Saksa antoi itselleen niin hyvät mahdollisuudet maan ensimmäisen MM-kullan nappaamiseen.

– Tätä on vaikea kuvailla. Olimme niin lähellä. Tulimme kolmanteen erään tasatilanteessa ja olimme hyvin mukana. Mutta lopulta virheet kostautuivat. Kanada on liian hyvä joukkue, jotta pääsisit pälkähästä niiden kanssa. He kyllä käyttävät tilaisuutensa hyväkseen, turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi valittu John Peterka sanoi WM-Eishockey.de:lle ottelun jälkeen.

Etenkin Kanadan kolmas maali oli Saksalle kova pala purtavaksi. Puolustaja Maksymilian Szuber antoi oman maalinsa takana löysän syötön, johon Cody Glass pääsi iskemään väliin. Seuranneesta tilanteesta Samuel Blais iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Saksa sai vielä loistavan tilaisuuden tasoittaa peli, mutta joukkueen kokeneeseen osastoon kuuluva Marcel Noebels pyyhki pölyt kiekosta. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Kanada iski neljännen maalinsa ja käytännössä ratkaisi pelin.

– Olo on todella ristiriitainen. Juuri nyt on vaikea olla, koska onnistuimme haastamaan Kanadan tasaveroisesti, kuten kaikki muutkin joukkueet tässä turnauksessa. Joten tämä harmittaa ja isosti. Mutta voitimme kuitenkin hopeaa. Meidän pitää olla iloisia siitä, Saksan puolustaja Kai Wissmann kommentoi VMhockey.se:lle.

Pettymyksestä huolimatta hopea ei ole häpeä. Varsinkaan Saksan tapauksessa, sillä kyseessä on maan ensimmäinen mitali jääkiekon MM-kisoissa 70 vuoteen. Kukaan ei ennen turnausta odottanut, että Saksa pelaisi edes mitalipeleissä, mutta niin vain joukkue yllätti kaikki etenemällä aina finaaliin asti.

– Tämä on todella iso asia meille. Voimme olla äärimmäisen ylpeitä siitä, mitä saavutimme. Hävisimme kolme ensimmäistä otteluamme ja olimme selkä seinää vasten USA:ta vastaan (välierässä). Mutta se, että osoitimme henkisen kanttimme ja nousimme silti finaaliin, osoitti, kuinka paljon tätä halusimme, Peterka sanoo.

Saksa on tällä hetkellä yksi maailman mielenkiintoisimmista jääkiekkomaista. Entinen lajin keskisarjalainen on alkanut todella haastaa itseään suurempia kiekkomaita ja nousta aivan lajieliitin tuntumaan.

Vaikka mitali oli Saksan ensimmäinen sitten vuoden 1953, oli paikka välierissä jo toinen kahden vuoden sisään. Lisäksi Saksa nappasi hopeaa vuonna 2018 Euroopan sarjojen pelaajilla pelatuista olympialaisista.

– Kaikki se on meille tärkeä asia. Uskon, että saksalainen jääkiekko kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia, emmekä olisi voineet edustaa Saksan jääkiekkoa paremmalla tavalla kuin mitä teimme täällä, Peterka päättää.

Saksan jääkiekko koki sunnuntaina valtavan pettymyksen. Mutta myös yhden historian isoimmista voitoistaan.