ComeOn

Kanada pääsi juhlimaan Tampereelle jääkiekon MM-kultaa kahden vuoden tauon jälkeen. Kisojen parhaaksi puolustajaksi valittu MacKenzie Weegar kertoi tunteen olevan epätodellinen, ja eritteli myös ajatuksiaan MM-kisojen merkityksesä.

Kanada voitti sunnuntaina historiansa 28. maailmanmestaruuden. Lukema tarkoittaa, että maa on nyt yksinään maailman menestynein jääkiekkomaa, vaikka Venäjän ja Neuvostoliiton voittamat mestaruudet laskettaisiinkin yhteen.

– Tämä on upea kokemus. En oikein osaa kuvailla sitä juuri nyt. Haluan vain fiilistellä jokaista hetkeä. Harjoitusottelut Budapestissä, lohkovaihe Riiassa ja nyt pudotuspelit ja finaali Tampereella… koko matka on ollut aika epätodellinen, Kanadan tähtipuolustaja MacKenzie Weegar kertoi medialle finaalin jälkeen.

Kanadan historiallinen maailmanmestaruus ei kuitenkaan irronnut helpolla. Joukkue kompuroi lohkovaiheessa ja oli sekä välierässä Latviaa vastaan että finaalissa Saksaa vastaan kahdesti tappiolla. Kanada kuitenkin löysi aina keinot voittoon, eikä turnauksen parhaasta maasta lopulta jäänyt epäselvyyttä.

– Matkaan on mahtunut paljon töyssyjä. Hävisimme Slovakialle. Hävisimme Sveitsille. Hävisimme Norjalle. Meidän piti todella löytää toisemme joukkueena ja tulla tiiviiksi ryhmäksi. Mutta lopulta opimme virheistämme ja onnistuimme voittamaan.

Kanada keräsi jälleen kerran arvostelua siitä, ettei se onnistunut houkuttelemaan kärkipelaajiaan MM-kisoihin. Turnauksen kiinnostus – tai sen puute – Pohjois-Amerikassa puhutti etenkin kisojen alkaessa paljon. Tuore maailmanmestari Weegar pitää kielen keskellä suuta eritellessään ajatuksiaan MM-kisojen tärkeydestä.

– Kyseessä ovat sentään MM-kisat. Se on iso asia. Se on iso asia eurooppalaisille, se on iso asia meille pohjoisamerikkalaisille, jotka tulemme tänne pelaamaan. En usko, että kukaan lähtisi näihin mukaan ja ajattelisi mitään muuta. Kyseessä on merkittävä turnaus ja olen ylpeä, että olen osa sitä.

Turnauksen paras puolustaja

Kymmeneen otteluun 11 (3+8) tehopistettä iskenyt Weegar valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Parhaan hyökkääjän palkinnon sai Saksan John Peterka, joka jakoi pistepörssin toisen sijan tehoilla 6+6. Kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Arturs Silovs, joka auttoi Latvian sen historian ensimmäiseen MM-kisojen mitaliin. Silovs valittiin myös koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Jääkiekon MM-kisojen 2023 tähdistöjoukkue

Maalivahti: Arturs Silovs, Latvia
Puolustaja: MacKenzie Weegar, Kanada
Puolustaja: Moritz Seider, Saksa
Hyökkääjä: John Peterka, Saksa
Hyökkääjä: Rocco Grimaldi, USA
Hyökkääjä: Dominik Kubalik, Tšekki

MM-kisojen arvokkain pelaaja: Arturs Silovs, Latvia


Washington Capitals - Ottawa Senators
Dallas Stars - New York Islanders