OTTELU: USA – Suomi

VETOVIHJE: USA voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 31.12.2022 klo 23:00

YHTIÖ: LeoVegas

Kertoimet:

1.78
PELAA NYT

Suomi kohtaa USA:n nuorten MM-kisojen 2023 lohkovaiheen viimeisessä ottelussa uudenvuodenyönä. Ottelun voittaja voittaa myös turnauksen B-lohkon ja saa lähtökohtaisesti helpoimman mahdollisen vastustajan puolivälieriin.

Omaa lohkoaan johtava Nuoret Leijonat joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin kesken kovinta uudenvuoden juhlintaa pelattavassa ottelussa, kun joukkue kohtaa lohkon lähtökohtaisen ykkösmaan USA:n. Kumpikin joukkue tietää, että voitolla irtoaa myös lohkovoitto. Tappiolla Suomella on puolestaan mahdollisuus valahtaa lohkokolmoseksi ja USA:lla aina lohkoneloseksi asti.

Kummankin joukkueen turnaus on tähän asti ollut hieman kaksijakoinen. Suomi avasi nuorten MM-kisat yllätystappiolla Sveitsille, mutta on sen jälkeen napannut kliiniset voitot sekä Slovakiasta että Latviasta, vaikkeivat peliesitykset ehkä suuria hurraa-huutoja olekaan aiheuttaneet.

USA puolestaan sai shokkihoitoa kisojen toisessa ottelussaan, kun Slovakia päihitti ennakkosuosikin peräti maalein 6–3. Kahdessa muussa ottelussa Yhdysvallat on kuitenkin voittanut Latvian ja Sveitsin yhteismaalein 10–3 ja näyttänyt odotetun vahvalta.

Tilastovertailussa on vaikea löytää syytä, miksi Suomi pystyisi USA:n voittamaan. Yhdysvallat on onnistunut luomaan laukaisupaikkoja tuplasti Nuoriin Leijoniin nähden, vaikka joukkueet ovat pelannut samoja vastustajia vastaan. Suomi on saanut turnauksessa aikaan 68 laukausta maalia kohti, kun USA taas on laukonut jopa 124 kertaa, mikä on toiseksi eniten turnauksessa. Yhdysvallat on näyttänyt huomattavasti pelottavammalla myös ylivoimalla. Joukkueen ylivoimaprosentti on 40, kun Suomen taas on vain 16,67.

Nuorien Leijonien ainoa etu näyttäisi olevan maalivahtipeli. Suomalaisvahdit ovat onnistuneet pysäyttämään 93,9 prosenttia heitä kohti tulleista kiekoista, kun USA:n vastaava prosentti taas on vain 85,5. Lisäksi joukkueiden kurinalaisuudessa on merkittävä ero Suomen hyväksi; USA on ottanut jäähyjä jopa 39 minuutin edestä, kun Suomen lukema on turnauksen toiseksi pienin, 18.

USA:n pelin rakenne näyttää kuitenkin tällä hetkellä paremmalta, ja kun kerroinkin on kelvollinen 1,78, on syytä pelata tähän otteluun USA:n voittoa. Lisäksi Yhdysvaltojen voiton pelaamisessa on yksi toinenkin hyvä puoli: Jos joukkue voittaa, kolisee kassaan rahaa, mutta jos se häviää, on Suomi lohkovoittaja. Kumpi tahansa tulos tarkoittaa, että uudenvuodenaattona voi lähteä voitolla yöhön.

Pelaan USA:n voittoa kertoimelle 1.78, koska:

  • Joukkue luo tuplasti niin paljon maalipaikkoja kuin Suomi

  • USA:n erikoistilannepelaaminen on Suomea parempaa

  • Voitolla yöhön

Pelaa USA:n voittoa LeoVegasilla!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.