OTTELU: Suomi – Kanada

VETOVIHJE: Suomi yli 2,5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 29.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: Mr Green

Kertoimet:

2.15
PELAA NYT

Tekeekö Suomi Kanadan verkkoon yli 2,5 maalia MM-finaalissa? Kyllä, uskon niin. 

Suomi ja Kanada kohtaavat kolmatta kertaa peräkkäin jääkiekon MM-kisojen finaalissa. Aiemmat voitot ovat tasan 1-1. Tänään toinen joukkue pääsee siis ottamaan MM-kullan lisäksi erittäin maistuvan päänahan.

Suomi lähtee otteluun hurjan tilaston siivittämänä. Jukka Jalosen toisen päävalmentajakauden aikana Leijonat on edennyt finaaliin jokaisessa turnauksessa, jonka on pelannut. Joukkue on pelannut 11 pudotuspeliottelua, joista se on hävinnyt vain yhden – finaalin Kanadaa vastaan vuosi sitten. Leijonien peli on tässä turnauksessa parantunut jatkuvasti, ja joukkue lähtee tekemään finaalissa turnauksen parasta suoritustaan.

Kanada on puolestaan liikkeellä hyvin kaksijakoisen turnauksen saattelemana – aivan kuten vuosi sitten. Lohkovaihe ei sujunut maalta mairittelevasti, ja joukkue olikin vasta oman lohkonsa kolmas. Pudotuspeleissä Kanada on kuitenkin raivannut tieltään sekä Ruotsin että Tsekin olemalla huomattavasti vastustajiaan kliinisempi.

Kanada on kuitenkin ailahteleva joukkue. Se on päästänyt kaikista suurmaista eniten maaleja tässä turnauksessa, jopa 22. Suomi puolestaan tekee maaleja yli kolmen maalin ottelukeskiarvolla.

Kanada myös ottaa eniten jäähyjä kaikista turnauksen joukkueista. Tähän mennessä vaahteralehtipaidat ovat napanneet hurjat 39 kahden minuutin rangaistusta, mikä on enemmän kuin kellään muulla. Joukkueen alivoimapeli ei myöskään ole vakuuttanut. Kanadan alivoima on toiminut vain 78,38 -prosenttisesti. Kun joukkue saa vastaansa tulikuuman leijonaylivoiman, joka iskee maaleja noin joka kolmannella yrittämällä, joutuu se väistämättä kärsimään jäähyilystään.

Joudun lisäksi toteamaan, ettei Kanadan maalivahtipeli vakuuta. Chris Driedger on tilastojen valossa vasta turnauksen kahdeksanneksi paras maalivahti.

Kanada on kuitenkin todella vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä. Se on tehnyt kaikista MM-kisojen joukkueista eniten maaleja, ja on iskenyt kahteen pudotuspeliotteluun hurjat kymmenen kaappia. Koska Suomen puolustus on murrettu molemmissa pudotuspeliotteluissa, uskon, että niin tulee tapahtumaan tänäänkin. Se tarkoittaa, että Leijonien on hyökättävä enemmän, mikä lisää maalipaikkojen määrää.

Suomi on ollut molemmissa pudotuspeliotteluissaan todella tehokas maalipaikoissaan, enkä usko, että tahti muuttuu.

Pelaan Suomi: yli 2,5 maalia, koska:

  • Kanada on ottanut turnauksessa eniten jäähyjä, eikä pelaa kovin hyvää alivoimaa.

  • Suomi ei onnistu pitämään nollaa, vaan joutuu hyökkäämään.

  • Kanadalle on tehty suurmaista eniten maaleja, eikä sen maalivahtipeli vakuuta.

Pelaa Suomi: yli 2,5 maalia Mr Greenillä!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.