OTTELU: Suomi – USA

VETOVIHJE: Alle 5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 28.5.2022 klo 14:20

YHTIÖ: William Hill

Kertoimet:

1.45

Välierissä maalit ovat usein kortilla. Niin huomennakin. Vastakkain asettuu kaksi joukkuetta, jotka puolustuvat oman maalinedustansa tehokkaasti, ja haluavat pitää maalilukemat alhaalla. 

Leijonat pelaa kolmatta kertaa peräkkäin MM-kisojen välierissä. Vastaan luistelee tällä kertaa USA. Kuten kahdella aiemmallakin kerralla, myös tällä kertaa Suomen menestys perustuu pelikuriin ja kisojen parhaaseen oman puolustusalueen puolustamiseen.

Vaikka Slovakia iski Jussi Olkinuoran selän taakse kaksi maalia, on Suomi silti päästänyt vian 0,75 maalia ottelua kohden tässä turnauksessa. Leijonien lukemat ovat lähes mielipuolisen kovat. Joukkueen pelaaminen on kehittynyt ottelu ottelulta, ja on nyt sillä tasolla, jolla sen pitää olla, jotta mestaruudesta voidaan realistisesti puhua.

Slovakia pääsi hieman yllättämään Leijonat ottelun avauserässä. Tätä ei tule tapahtumaan toista kertaa. Suomi tilkitsee oman maalinedustansa heti ottelun alussa, eikä anna USA:lle juuri mitään. Se toki vähentää myös Suomen omia mahdollisuuksia, mutta joukkueessa on tällä hetkellä hirmuinen luotto siihen, että riittävät paikat kyllä tulevat, kunhan vastustaja pidetään pois tulostaululta.

Atte Ohtamaa kertoi perjantaina Jääkiekon-MM.comille, että Leijonat tietää, ettei se johtoasemassa anna vastustajalleen juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia. Niin kova luotto Suomen pelaajilla on Jukka Jalosen räätälöimään pelitapaan. Jos Leijonat pääsee ottelussa johtoon, alkavat pelin maalipaikat olla taputeltu.

Myös USA, toisin kuin yleisesti luullaan, on erinomaisesti puolustava joukkue. Se on päästänyt tässä turnauksessa vain 1,5 maali per ottelu, ja vain kerran yli kaksi maalia pelissä. Se tapahtui juuri Leijonia vastaan lohkovaiheessa. Viimeiset viisi ottelua USA on pelannut yhden päästetyn maalin keskiarvolla.

Yhdysvallat alkaakin usein pelaamaan tosissaan vasta, kun panokset MM-kisoissa kovenevat. Niin tälläkin kertaa. Sveitsiä vastaan joukkue puolusti kurinalaisesti, eikä hävennyt vetäytyä puolustusasemiin oman hyökkäyspelinsä kustannuksella päästyään kahden maalin johtoon. Jos Leijonat osaa puolustaa tylysti oman maalinsa edustaa, niin osaa myös USA.

Siksi uskonkin, että maalisummeria ei lauantain päiväpelissä saada turhan usein soittaa – vaikka se katsojan näkökulmasta mukavaa olisikin.

Pelaan alle 5 maalia, koska:

  • Suomi on päästänyt vain 0,75 maalia ottelua kohden.

  • USA on päästänyt viiteen edelliseen otteluun vain viisi maalia.

  • Leijonat ei anna vastustajalle toista kertaa peräkkäin mahdollisuutta yllättää.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.