OTTELU: Suomi – Slovakia

VETOVIHJE: Suomi voittaa aasialaisella tasoituksella (-1,5)

KOHDE SULKEUTUU: 26.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

1.60
PELAA NYT

Uskon, että Suomi vie ottelun ilman suurempia haasteita. Toki pudotuspelit ovat aina oma maailmansa, mutta Leijonien paketti on tällä hetkellä niin hyvin kasassa, että on vaikea nähdä muita vaihtoehtoja.

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Slovakian. Leijonien turnaus on edennyt juuri niin kuin on odotettu. Ruotsi-ottelua lukuun ottamatta voitosta voittoon marssinut joukkue voitti oman lohkonsa ja sai puolivälieriin vastaansa ennakolta turnauksen heikoimman pudotuspelijoukkueen.

Tai ehkä on liikaa sanoa, että turnaus on edennyt, kuten odotettua. Leijonien tekeminen on nimittäin ollut mykistävää katsottavaa. Suomen päästettyjen maalien määrä lohkovaiheessa – viisi – on nykymuotoisten jääkiekon MM-kisojen ennätys. Koskaan ei mikään muu joukkue ole päästänyt lohkovaiheessa näin vähän maaleja.

Leijonat on myös päästänyt puolet (!!) vähemmän maaleja kuin seuraavaksi vähiten niitä päästänyt joukkue. Takana on seitsemän ottelua, joista neljästä on tullut nollapeli. Vain kerran Leijonat on päästänyt enemmän kuin yhden maalin. Suomen ykkösmaalivahdiksi nousseen Jussi Olkinuoran torjuntaprosentti on mykistävä 99,03.

Näiden tilastojen valossa on vaikea kuvitella Slovakialle kovin ruusuista taivalta torstaina pelattavassa puolivälieräottelussa. Slovakia on toki iskenyt melko hyvän määrän maaleja – 3,29 ottelua kohden – mutta tilastoa vääristää tiistain ylikävely Tanskaa vastaan. Jos huomioidaan vain pudotuspeleihin selvinneet joukkueet, on Slovakia tehnyt vain 1,67 maalia per ottelu. Omiin on sen sijaan näissä peleissä mennyt jopa neljä maalia ottelua kohden.

Leijonien hyökkäys ei ole, ainakaan vielä, ollut turnauksen tulivoimaisin, mutta vankka pelitavallinen selkänoja ja kenties MM-kisojen suurin määrä yksilötaitoa auttaa kyllä luomaan riittävät maalipaikat melko heikosti puolustavan Slovakian kaatamiseen. Ja kun omissa ei soi, ei maalejakaan tarvitse latoa roppakaupalla. En olisi järin yllättänyt, vaikka Suomi tekisi historiaa pelaamalla taas yhden nollapelin Slovakiaa vastaan.

Suomi ja Slovakia ovat pelanneet viimeksi vastakkain Pekingin olympialaisissa. Sillioin keskinäisiä tuli jopa kaksi, kun joukkueet kohtasivat alkulohkon lisäksi välierissä. Lohkovaiheessa Slovakian raikas pelitapa hieman jopa yllätti Leijonat. Suomi onnistui silti kääntämään pelin voitoksi lukemin 6–2. Pudotuspeleissä Leijonat teki sitä, minkä se osaa parhaiten – tuhosi Slovakian pelaamisen tiiviillä puolustamisella. Tuloksena oli 2-0 voitto.

Enää Slovakia ei pääse yllättämään, ja Suomen joukkuepuolustus on mahdollisesti jopa kovemmalla tasolla kuin Pekingissä. Lisäksi Leijonien ryhmässä on nyt enemmän laatua kuin olympialaisissa. Slovakiallakin on hyvä joukkue, mutta en siltä näe tässä ottelussa kuin yhden mahdollisen lopputuloksen.

Suomen kolmen maalin voitolle saisi jopa hulppean 2,22 kertoimen. Sekin on aivan pelaamisen arvoinen kohde, jos haluaa jahdata hieman suurempia voittoja. Pudotuspelit ovat kuitenkin oma maailmansa, ja tiedän, että Jukka Jalosen joukkue tyytyy puolustamaan kahdenkin maalin johtoa kurinalaisesti. Siksi pelaan Suomen voittoa vähintään kahdella maalilla.

Pelaan Suomen voittoa aasialaisella tasoituksella (-1,5), koska:

  • Leijonat päästää maaleja vain 0,7 maalin ottelukeskiarvolla.

  • Suomi on pelitavallisesti ja materiaaliltaan ainakin kymmenen askelta Slovakiaa edellä.

  • Slovakia ei ole puolustanut kummoisesti pudotuspelijoukkueita vastaan.

Pelaa Suomen voittoa Rabonalla!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.