OTTELU: Suomi – Tšekki

VETOVIHJE: Alle 5,5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 24.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: Mr Green

Kertoimet:

1.42

Tänään Nokia Arenan illassa kohtaa kaksi puolustusorientoitunutta ja kurinalaisuuden nimeen vannovaa joukkuetta. Sen vuoksi maaleja ei tulla näkemään kovin montaa.

Suomen lohkovaihe MM-kotikisoissa päättyy Tšekkiä vastaan. Kumpikin joukkue on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta illan ottelussa on vielä panoksena lohkovoitto. Leijonat on varsinaisen peliajan voitolla varmasti lohkoykkösiä, kun taas Tšekki tarvitsee lohkovoittoon voiton lisäksi myös apuja Ruotsilta.

Sinällään lohkovoitto tuskin merkitsee kummallekaan merkittävästi, mutta sen tuoma helpompi polku MM-finaaliin varmasti kiinnostaa kumpaakin joukkuetta. Lisäksi kumpikin haluaa hyvän päätöksen lohkovaiheelle ja sitä kautta itseluottamusbuustin ennen torstaina alkavia pudotuspelejä.

Joukkueiden päävalmentajilla, Suomen Jukka Jalosella ja Tšekkien Kari Jalosella, on sukunimen lisäksi muutakin yhteistä. Kumpikin nimittäin vannoo joukkuekurin ja tiiviin viisikkopuolustuksen nimeen. Pitkälti tästä syystä kummankin verkkoon on vain kerran tehty yli yksi maali näiden kisojen aikana.

Suomi koki tuon kohtalon Ruotsia vastaan, kun Tre Kronor iski kiekon kahdesti Jussi Olkinuoran selän taakse (kolmas maali synty rankkarikisassa). Muuten Leijonat on päästänyt viidessä ottelussa yhteensä vain häikäisevät kaksi maalia. Tšekki puolestaan suli Ruotsia vastaan ja päästi omiin jopa viisi häkkiä. Muuten joukkue on päästänyt maksimissaan maalin ottelua kohden.

Uskon, että sama kaava jatkuu tänäänkin. Maalipaikkoja ei siunaannu liikaa kummallekaan joukkueelle, eikä Nokia Arenan yleisö valitettavasti pääse todistamaan maalijuhlia. Jos tässä ottelussa tehdään yli viisi maalia, olen todella hämmästynyt.

Pelaan alle 5,5 maalia, koska:

  • Suomi on päästänyt vain 0,66 maalia ottelua kohden.

  • Tšekki on päästänyt vain 1,5 maalia ottelua kohden.

  • Kumpikin Jalonen vannoo puolustuskurin nimeen.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.