OTTELU: Itävalta – Suomi

VETOVIHJE: Suomi voittaa vähintään 4 maalilla (-3,5)

KOHDE SULKEUTUU: 21.5.2022 klo 16:20

YHTIÖ: Campobet

Kertoimet:

1.85
PELAA NYT

Uskon, että Leijonat jatkaa tänään vakuuttavaa voittokulkuaan. Itävalta on pelannut MM-kisoissa odotettua parempaa jääkiekkoa, eikä ole sellainen heittopussi kuin kuviteltiin. Joukkueiden välinen tasoero on kuitenkin räikeä, ja Suomi parantaa peliään ottelu ottelulta.

Suomi kohtaa MM-kisojen lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussaan Itävallan, joka pääsi MM-kisoihin takaportin kautta, kun kaksi I divisioonan maata nostettiin turnaukseen mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän pois sulkemisen jälkeen.

Itävalta on pelannut turnauksessa huomattavasti odotettua paremmin, ja on hyvin lähellä varmistaa paikkansa pääsarjassa myös ensi vuoden MM-kisoihin. Viidestä ottelusta matkaan on tarttunut jopa neljä pistettä, mikä lienee enemmän kuin useimmat odottivat. Etenkin rankkarikisan jälkeen napattu voitto Tšekistä oli sellainen uroteko, johon tuskin kukaan uskoi ennen turnausta.

Itävalta on kuitenkin Tšekki-ottelua lukuun ottamatta päästänyt aina vähintään kolme maalia omiin – kahdessa edellisessä pelissä takaiskuja on syntynyt yhteensä jopa yhdeksän. En usko, että tämä trendi muuttuu. Leijonilla tulee olemaan riittävästi maalipaikkoja iskeä taululle samankaltaiset lukemat kuin eilen Iso-Britanniaa vastaan.

Lisäksi Itävallan hyökkäys ei ole mitään maailmanluokkaa. Kovista maista Tšekkiä ja Ruotsia vastaan syntyi yksi maalia ottelua kohden, löysää USA:ta vastaan taas kaksi. Uskon kuitenkin vakaasti, että Suomella on näistä joukkueista paras puolustus, enkä olisi kovin yllättynyt, mikäli Leijonat pelaisi toisen peräkkäisen nollapelinsä.

Jussi Olkinuora ei joutunut eilen koville, ja kahdeksalla puolustajaparilla pelaava leijonalauma sai muutenkin säästellä voimia tämän päivän koitokseen. Tuoreus ei siis varmasti ole ongelma.

Lisäksi Suomi sai Tšekin EHT:llä muistutuksen siitä, että Itävalta on varteenotettava kiekkomaa, eikä anna voittoa ilmaiseksi. Leijonat ei varmasti tule aliarvioimaan vastustajaansa, vaan lähestyy ottelua samalla pieteetillä kuin normaalistikin.

Esa Lindell ja Miro Heiskanen ovat yhden ottelun verran paremmin sisällä joukkueen pelitavassa, ja jo pelkästään se vahvistaa Suomen osakkeita merkittävästi. Luulen, että jo Iso-Britanniaa vastaan dominoinut Heiskanen tulee tänäänkin synnyttämään riittävästi maalipaikkoja ainakin pariin osumaan.

Ainoa riski, jonka näen, on se, että Leijonat alkaa leikitellä pelillä samaan tapaan kuin eilen brittejä vastaan. Positiivista oli kuitenkin se, että leikittelyä nähtiin vain hyökkäyspäässä. Puolustuksesta Suomi ei varastanut edes lohkon huonointa joukkuetta vastaan, enkä usko, että sitä nähdään tänäänkään.

Pelaan alle Suomen voittoa tasoituksella (-3,5) kolmesta syystä:

  • Suomen materiaali on yksinkertaisesti ylivoimainen vastustajaansa nähden.

  • Itävallan maalinteko on tökkinyt huippumaita vastaan, ja nyt vastus vain kovenee.

  • Jukka Jalonen ei salli löysäilyä edes heikompia vastustajia vastaan. Peli tulee tänään sallimaan Suomelle murskavoiton, loppu riippuu viimeistelyn laadusta.

Pelaa Suomen voittoa Campobetillä!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.