OTTELU: Iso-Britannia – Suomi

VETOVIHJE: Suomi voittaa päästämättä maaliakaan

KOHDE SULKEUTUU: 20.5.2022 klo 16:20

YHTIÖ: Mr Green

Kertoimet:

1.76
PELAA NYT

Huomenna ei ole muuta mahdollisuutta kuin pelata Suomen voittoa. Ainoa jännityksen aihe on se, kuinka monta maalia Leijonat tekee, ja onnistuuko Iso-Britannia tekemään yhtäkään.

Suomi kohtaa Iso-Britannian MM-kisojen lohkovaiheen viidennessä ottelussaan. Nokia Arenan kotiyleisö saa aloittaa perjantai-iltansa todellisilla maalijuhlilla, sillä joukkueiden tasoero on räikeä, eikä klo 16:20 alkavassa ottelussa ole kuin yksi mahdollinen lopputulos: Suomen suurimaalinen voitto.

Leijonat tulee otteluun melko tasapaksun Ruotsi-ottelun jälkeen. Kun Suomi viimeksi pelasi hieman heikomman pelin Latviaa vastaan, tuli se seuraavaan otteluun sellaisella vimmalla, että USA jäi täysin jalkoihin. Uskon, että leijonalauma vastaa Ruotsi-pelin pettymykseen samanlaisella asenteella, vaikka vastassa onkin vain Iso-Britannia.

Lisäksi Leijonat saattaa ajaa Esa Lindelliä ja Miro Heiskasta sisään pelitapaan ja kokoonpanoon jo heti Iso-Britanniaa vastaan. Etenkin Heiskaselta on lupa odottaa paljon myös hyökkäyspäässä, ja jos Dallasin kärkipuolustaja pääsee ottelussa irti, odotan pelkästään hänen suorittamisensa tuovan vähintään yhden lisämaalin Suomelle.

Käytännössä ainoa vaara, mikä Leijonien Iso-Britanniaa vastaan odottaa, on sortuminen ylimielisyyteen ja löysäilyyn. Vaikka britit ovatkin nykyjääkiekossa pikkumaa, ei joukkue ole niin heikko, että sen yli voisi vain kävellä ilman pelihaluja. En kuitenkaan usko, että pelikurin nimeen vannovan Jukka Jalosen ryhmä tähän sortuu, ainakaan ennen kuin peli on jo voitettu.

Suomella on kisojen tiivein joukkuepuolustus, eivätkä pelaajat varasta omista tippaakaan edes heikompaa vastustajaa vastaan. Oma odotusarvoni on, että Ruotsille kärsityn tappion jälkeen Leijonat haluaa pestä turkkinsa, eikä Iso-Britannialle anneta yhtään huippupaikkaa. Jaksan uskoa, että britit jätetään huomenna tylysti nollille.

Pelaajamateriaalin ero on niin räikeä, että Suomi luo väistämättä huippupaikkoja noin kymmeneen maaliin. Jos viimeistely on edes välttävällä tasolla, repeää ero ainakin viiden maalin kokoiseksi.

Toisaalta Leijonia ei ole Jalosen aikana tunnettu siitä, että joukkue hurjastelisi käsipallolukemin heikompiakaan maita vastaan, joten en uskalla lähteä pelaamaan yli viiden maalin voittoa, kun kertoimet eivät siihen kannusta. Sen sijaan Suomen voiton pelaaminen nollapelin kera vaikuttaa äärimmäisen kiinnostavalta kohteelta.

Iso-Britannia taisteli uljaasti Norjaa vastaan, mutta on jäänyt täysin jalkoihin sekä Tšekin että Ruotsin vastustajana. Samanlaista kyytiä on luvassa Leijonia vastaan. Ruotsi ratkaisi ottelun voitokseen jo ensimmäisen erän puoleenväliin mennessä, ja keskittyi sen jälkeen pitämään nollan omissa.

Tšekillä puolestaan kesti voiton varmistaminen kolmannen erän alkuun, mutta joukkue oli silti lähes yhtä dominoiva. Vain lepsuilu viiden maalin johtoasemassa antoi Iso-Britannialle mahdollisuuden yhden maalin tekemiseen. Ellei Leijonat sorru samaan, ovat britannialaisten ilonaiheet vähissä.

Tšekki ja Ruotsi iskivät viisi ja kuusi maalia Iso-Britannian verkkoon, ja samaan haarukkaan uskon Suomen päätyvän. Oletan kuitenkin Leijonien keskittyvän myös ehjään puolustuspeliin ja pitävän britit parhaan maalisektorin ulkopuolella. Takuuvarma Jussi Olkinuora hoitaa loput.

Pelaan Suomen voittoa ilman yhtään päästettyä maalia, koska:

  • Uskon ottelun ratkeavan jo aikaisessa vaiheessa. Sen jälkeen pelaillaan.

  • Jalosen joukkue ei varasta puolustuksesta edes Iso-Britanniaa vastaan.

  • Iso-Britannian hyökkäys on todella tehoton.

Pelaa Suomen voittoa Mr Greenillä!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.