OTTELU: Suomi – Venäjä

VETOVIHJE: Alle 3,5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 20.2.2022 klo 06:10

YHTIÖ: CampoBet

Kertoimet:

2.25
PELAA NYT

Uskon, että finaalissa nähdään kaksi todella varovaista ja puolustuksen kautta peliä lähestyvää joukkuetta. Kumpikaan joukkue ei hyökkää puolustuksen kustannuksella, joten maalimäärä tulee jäämään todella pieneksi.

Suomi haastaa historiansa toisessa olympiafinaalissa Pekingin olympialaisten suurimman ennakkosuosikin Venäjä. Finaali on kaikin tavoin odotettu päätös olympiaturnaukselle, ja siinä kohtaavat kaksi selvästi kisojen parasta joukkuetta.

Kumpikin joukkueista lähestyy pelaamistaan puolustuksen kautta, joten uskon, että tulemme näkemään todella vähämaalisen ottelun. Jukka Jalosen joukkueet ovat toki jo totutusti hyviä puolustamaan ja pitämään vastustajan pois korkeiden todennäköisyyksien maalisektoreilta, mutta tässä turnauksessa myös Venäjä on puolustanut todella tiiviisti ja kurinalaisesti.

Tiivis joukkuepuolustus on kuitenkin näkynyt joukkueen hyökkäyksessä. En usko, että olen koskaan nähnyt hyökkäyspäässä näin hampaatonta ja passiivista Venäjää. Kaikesta näkee, että joukkueella ei ole lupaa ottaa riskejä puolustuksen kustannuksella, mikä on näkynyt alhaisina maalimäärinä.

Tšekki-ottelua lukuun ottamatta yhdessäkään Venäjän pelissä ei tässä turnauksessa ole tehty yli neljää maalia. Tšekki-peli on myös koko turnauksen ainoa ottelu, jossa Venäjä on päästänyt enemmän kuin yhden maalin. Joukkue on pitänyt nollan kaksi kertaa ja päästänyt neljässä muussa ottelussaan yhteensä vain kaksi maalia. Toisaalta verkko on heilunut myös vastustajan päässä vain seitsemän kertaa näissä otteluissa.

Suomi on onnistunut maalinteossa hieman useammin, mutta oma pää on pysynyt yhtä puhtaana. Leijonat pelaa korostetun riskittömästi, mikä näkyy siinä, ettei hienoa turnausta pelaava Harri Säterin ole joutunut venymään oikeastaan yhteenkään huipputorjuntaan turnauksen toiseksi parhaan torjuntaprosenttinsa eteen.

Suomi on päästänyt kahdessa pudotuspeliottelussa yhteensä vain yhden maalin, ja uskon, että sama tiivis puolustus pystyy pitämään myös Venäjän pois huippupaikoilta. Ylipäätään joukkueen verkko on heilunut koko turnauksessa vähiten, ja Ruotsi-pelin poikkeama tilastoista poistettuna vain kertaalleen ottelua kohden.

Suomi ja Venäjä ovat päästäneet yhteensä vain 15 maalia pelaamissaan kymmenessä ottelussa tässä turnauksessa. Joukkueiden verkkoihin on siis isketty yhteensä vain 1,5 maalia ottelua kohden. Kun panokset kovenevat ja riskinottohalukkuus vähenee entisestään, on vaikea nähdä, että maalimäärät ainakaan kasvaisivat.

Lisäksi finaaleissa on yleensä finaalisäännöt, eikä pilli todellakaan soi herkästi jäähyn merkiksi. Suomi on ottanut kahdessa pudotuspeliottelussaan vain jäähyn ottelua kohden, ja Venäjäkin vain kaksi, enkä ihmettelisi, vaikka määrä tulisi olemaan vieläkin alhaisempi finaalissa. Maaliodottamaa nostavia erikoistilanteita siis tuskin juuri nähdään. Suomi ei ole päästänyt maaliakaan tasakentällisin turnauksen avausottelun jälkeen, joten Leijonat tietävät, että pysymällä pois jäähyboksista he voivat pitää Venäjän nollilla.

Alle 3,5 maalia on todella alhainen määrä, ja vedossa on tietty määrä riskiä. Jos haluaa varmistella, voi pelata myös alle 4 maalia. Uskon kuitenkin, että maalimäärät pysyvät todella alhaisina, ja CampoBetin tarjoama kerroin 2,25 on mielestäni liian hyvä ohitettavaksi.

Pelaan alle 3,5 maalia, koska:

  • Joukkueet päästävät omiin yhteensä vain 1,5 maalia ottelua kohden

  • Finaalissa pelataan vielä normaalia varovaisemmin

  • Ylivoimaa ei tule olemaan tarjolla

Pelaa alle 3,5 maalia CampoBetillä!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.