OTTELU: Suomi – Ruotsi

VETOVIHJE: Suomi voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 18.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: William Hill

Kertoimet:

2.00

Tänään palataan yksinkertaisuuksien äärelle. Veikkaan, että Suomi voittaa ottelun varsinaisella peliajalla. Ruotsi pelasi hyvin Tšekkiä vastaan, mutta sen materiaali on paljon Leijonia ohuempi, ja Suomi on maanantain USA-voiton jälkeen hurjassa lennossa.

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen neljännessä ottelussaan rakkaan länsinaapurin Ruotsin. Joukkueiden kohtaamisessa on aina extralatausta, eikä tunnetta varmasti puutu täydeltä Nokia Arenaltakaan keskiviikkona. Suomalaisfanit näyttivät jo maanantaina osaavansa pitää yllä hurjaa meteliä, ja keskiviikkona hallissa nähdään varmasti myös läjäpäin ruotsalaisfaneja.

Ruotsi tulee otteluun takanaan järisyttävä murskavoitto Iso-Britanniasta. Tre Kronor upotti jo ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja lopetti pelin käytännössä ennen kuin se ehti alkaakaan. Tuosta pelistä ei kuitenkaan voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä, sillä kyse oli vain ja ainoastaan Iso-Britannian huonoudesta.

Enemmän pystyy päättelemään sunnuntaisesta Tšekki-ottelusta, jonka Ruotsi voitti vakuuttavasti 4–1. Johan Garpenlövin valintoja on ennen turnausta ja sen aikana arvosteltu, ja osittain syystäkin, sillä joukkueella ei vielä Iso-Britanniaa vastaankaan ollut laittaa otteluun täyttä kokoonpanoa. Tähän asti peli on kuitenkin toiminut varsin hyvin.

On kuitenkin vaikea uskoa, että vajaalla kokoonpanolla pelaavan Ruotsin jalka riittäisi haastamaan Suomen pelinopeuden, varsinkin, kun Leijonat sai viettää tiistaina välipäivää.

Lisäksi joukkueiden välillä on merkittävä materiaaliero. Ruotsilla on yksi kisojen kovimmista puolustuksista, mutta joukkueen hyökkäys on todella kapea. Hyökkäyksen NHL-tähdetkin ovat lähinnä jarruketjujen pelaajia, jotka on MM-kisoissa istutettu hyökkääviin rooleihin.

Suomella sen sijaan on kisojen toiseksi paras materiaali Kanadan jälkeen, ellei jopa paras. Leijonien itseluottamus on myös maanantain USA-ottelun jälkeen aivan tapissa. Suomi pelasi heittämällä turnauksen ehjimmän pelinsä ja jätti USA:n täysin jalkoihin. Leijonat myös osoitti, että joukkueella on riittävää henkistä kypsyyttä käsitellä tunteiden kuumenemiset.

Siinä, missä Garpenlövin aikakausi on ollut todella ailahteleva, on Jukka Jalosen leijonaryhmä marssinut voitosta voittoon. Moni pelaajista on ollut mukana Jalosen toisen aikakauden alusta asti, ja pelillinen selkänoja on Leijonille turnauksen ylivoimaisesti vahvin.

Lisäksi Leijonien erikoistilannepelaaminen on ollut merkittävästi Ruotsia tehokkaampaa, ja riittää jo yksinään antamaan voiton avaimet suomalaisille.

Leijonilla oli hieman käynnistymisvaikeuksia Norjaa ja Latviaa vastaan, mutta jos Suomi pelaa kuten maanantaina USA:ta vastaan, menee joukkue tässä lohkossa menojaan. Suomella on Ruotsiin nähden pelitavallinen, materiaalinen ja henkinen yliote, ja kun William Hill tarjoaa Leijonien voitolle jopa 2.00 kertoimen, on siihen pakko tarttua.

Pelaan Suomen voittoa, koska:

  • Ruotsin materiaali ei vakuuta.

  • Leijonat iski maanantaina tiskiin dominoivan esityksen.

  • Jukka Jalosen joukkue saa pelitapaetua jokaista turnauksen joukkuetta vastaan.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.