OTTELU: Suomi – Slovakia

VETOVIHJE: Suomi voittaa 3-way tasoituksella (-1,5)

KOHDE SULKEUTUU: 18.2.2022 klo 06:10

YHTIÖ: CampoBet

Kertoimet:

1.83

Suomi tulee etenemään Pekingin olympialaisten finaaliin. Slovakia on pelannut upean turnauksen, mutta välierässä bensa loppuu kesken materiaaliltaan selvästi parempaa Suomea vastaan.

Slovakian lento on ollut Pekingin olympialaisten upein jääkiekkotarina. Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt joukkue on sen jälkeen voittanut kolme peliä putkeen ja edennyt aina välieriin asti – täysin odottamatta. Niin jatkokarsinnassa kaatunut Saksa kuin puolivälierissä jalkoihin jäänyt USA olivat lähtökohtaisesti selvästi materiaaliltaan Slovakiaa kovempia joukkueita, mutta niin vain slovakit ovat raivanneet kummankin tieltään.

Vielä hienompaa on se tapa, jolla voitot ovat tulleet. Slovakia on pelannut olympialaisten viihdyttävintä kiekkoa, ja on selvästikin yllättänyt kaikki vastustajansa raikkaalla ja aggressiivisella pystysuunnan hyökkäämisellään. Joukkue on voittanut ottelun laukaisutilaston Suomea myöden kaikkia vastustajiaan vastaan. Vain Suomi ja USA ovat päässeet edes lähelle samoja laukaisulukemia.

Laukomismäärät eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Esimerkiksi Suomea ja Ruotsia vastaan Slovakia hävisi ottelun lopulta selvästi, eikä oikeastaan missään vaiheessa haastanut voitosta, vaikka laukoikin enemmän – Ruotsia vastaan jopa reippaasti. Pienen todennäköisyyden maalintekoyritykset eivät kuitenkaan Suomen tai Ruotsin tasoisia joukkueita vastaan paljon lämmitä, ja esimerkiksi Harri Säteriä vastaan Slovakia saa laukoa koko päivän kaukaa, jos haluaa.

Slovakian pudotuspelivoitot ovat toki hieno tarina, mutta täytyy muistaa, ettei joukkue ole vielä onnistunut kaatamaan yhtään todellista mitalisuosikkia. Esimerkiksi USA oli ennakkoarvioissa Sveitsiäkin heikompi materiaaliltaan – Saksa vielä heikompi.

Slovakian voitot ansaitsevat toki arvostusta, mutta Leijona on kokonaan toisen kokoluokan peto. Suomea vastaan Slovakia ei tule pääsemään korkean maaliodottaman sektoreille. Suomi on myös hyökkäyspeliltään valovuosia esimerkiksi USA:ta tai Saksaa edellä – jos pelaa potentiaalinsa edellyttämällä tasolla.

Sveitsiä vastaan nähtiin hyökkäyspäässä mielestäni yllättävänkin vaisu Suomi. Rutiinisuoritus riitti silti selvään 5–1 voittoon, eikä Leijonilla ollut oikeastaan missään vaiheessa todellista hätää, vaikka Sveitsi tilastojen perusteella ottelua hallitsikin. Suomi kuitenkin antoi Sveitsin pyöriä vaarattomilla sektoreilla ja piti joukkueen pois aidosti vaarallisilta maalipaikoilta.

Hieman sama tarina toistui aiemmin Ruotsia vastaan. Kolmesta maalista huolimatta Tre Kronor ei tasamiehityksellä pelatessa juuri vaarallisia paikkoja saanut. Kaikki Ruotsin maalit tulivat ylivoimalla, ja jäähyily onkin Suomen ainoa sudenkuoppa Slovakiaa vastaan. Suomen alivoima on ollut turnauksessa jopa yllättävän heikkoa, ja Slovakia kyllä rankaisee, jos se saa riittävästi mahdollisuuksia. Suomi näyttää kuitenkin ottaneen opikseen. Sveitsiä vastaan tuli vain kaksi kahden minuutin jäähyä, enkä usko, että Leijonat sortuvat rikkomaan sen useammin Slovakiaakaan vastaan.

Jukka Jalosen joukkueet parantavat peliään turnauksen edetessä, ja uskon, että sama kaava näkyy myös Slovakiaa vastaan. Viidellä viittä vastaan pelattaessa Leijonat tulee olemaan joukkueista selvästi parempi. Lisäksi Suomi on koko turnauksen toiseksi paras ylivoimajoukkue Tšekin jälkeen, ja tuleekin varmasti luomaan tarvittavat maalipaikat ottelun ratkaisemiseen. Slovakia otti USA:ta ja Saksaa vastaan yhteensä 18 minuuttia kahden minuutin jäähyjä, ja jos sama jatkuu Suomea vastaan, on kyyti kylmää.

Lisäksi slovakialaisten mahat ovat väkisinkin vähintään puolitäynnä täysin yli odotusten sujuneen olympiaturnauksen myötä. Suomi ei sen sijaan ole saavuttanut vielä edes vähimmäistavoitettaan eli finaalipaikkaa. Nälkää riittää vielä, ja nyt ne tosipelit vasta Leijonien osalta alkavat.

Uskon, että Suomi voittaa, ja uskon, että se tekee sen selvästi. Mielestäni CampoBetin tarjoama 1,83 kerroin Leijonien kahden maalin voitolle on hyvä, kun ottaa huomioon, kuinka erivahvuiset joukkueet lähtökohtaisesti ovat.

Pelaan Suomen voittoa 3-way tasoituksella (-1,5), koska:

  • Suomi on materiaaliltaan täysin ylivertainen.

  • Slovakia ei ole kaatanut vielä yhtään aitoa huippujoukkuetta.

  • Slovakian maha alkaa täyttyä, kun taas leijonalauma alkaa vasta lähestyä minimitavoitettaan.

  • Slovakia on ylisuorittanut, kun taas Suomella on vieläkin varaa parantaa.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.