OTTELU: Suomi – USA

VETOVIHJE: Alle 5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 16.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: Campobet

Kertoimet:

2,08

Uskon, että tänään ei nähdä paljoa maaleja. Niin Suomi kuin USA tulee otteluun melko heikon esityksen jälkeen, ja kumpikin joukkue haluaa ennemmin voittaa kuin pitää hauskaa. Se pitää maalipaikat vähissä.

Suomi ja USA kohtaavat maanantai-iltana Tampereen Nokia Arenalla. Kummallekin kyse on MM-kisojen kolmannesta ottelusta ja kumpikin tietää, että täydet pisteet ottelusta olisivat elintärkeitä mahdollista lohkovoittoa silmällä pitäen.

Joukkueiden turnaukset ovat alkaneet lähes identtisesti. USA murjoi perjantain avauspelissään todella heikon Latvian 5–1. Numerot olisivat voineet olla vieläkin rumemmat, ellei Yhdysvallat olisi höllännyt kaasua pelin viimeisessä erässä. USA:n tekeminen oli kentän jokaisella osa-alueella valovuoden edellä Latviaa.

Eilisessä ottelussa Itävaltaa vastaan USA oli kuitenkin yllättävänkin isoissa vaikeuksissa. Itävalta meni ottelussa jo 2–0 johtoon, kunnes amerikkalaiset alkoivat pelata. USA nousi lopulta varsinaisella peliajalla tasoihin ja jatkoajalla voittoon, mutta todellinen nöyryytys ei ollut kaukana.

Suomi aloitti turnauksensa niin ikään murskavoitolla, kun Norja kaatui perjantaina 5–0. Leijonien alku oli hieman takelteleva, ja kotikisojen paineet näkyivät selvästi, mutta kun kone lähti käyntiin, oli ottelu täydellistä Suomen dominointia, ja lupasi hyvää jatkoa ajatellen.

Latvia kuitenkin keräsi itsensä USA-tappion jälkeen ja tuli täysin erilaisena joukkueena Leijonia vastaan lauantaina. Ottelusta pitkiä pätkiä mentiin jopa Latvian hallitessa, eikä olisi lainkaan väärin sanoa, että Suomi oli ottelun joukkueista vasta toiseksi paras. Tiivis joukkuepuolustus, tehokas ylivoimapeli ja Mikael Granlundin yksilötaito riittivät kuitenkin kääntämään tiukan ottelun Suomelle.

Leijonien kannalta olisi voinut olla jopa parempi, että kevätlomastaan nauttivat USA:n pelaajat olisivat saaneet Itävaltaa vastaan helpon voiton. Tänään Nokia Arenalla nimittäin nähdään varmasti ärsytetty ja voittoa haluava Yhdysvallat. Uskon myös, että USA tulee tänään kaukaloon oikeasti pelaamaan ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Se tietää hyvää jääkiekko-ottelua, mutta todennäköisesti myös vaikeuksia Leijonien hyökkääjille.

Toisaalta myös Suomi sai lauantaina oivan muistutuksen siitä, että MM-kisoissa mikään ei tule ilmaiseksi. Jukka Jalonen valmennusryhmineen on varmasti terävöittänyt asennetta ja pelin rakenteen kunnioittamista ennen USA-ottelua, ja olen melko varma, että tänään nähdään tarkkaa ja oppikirjan mukaista leijonahokia.

Kun kumpikin joukkue taistelee tosissaan voitosta, käy ottelussa niin kuin huippujoukkueiden keskinäisissä usein käy: maalipaikat ovat vähissä. Näenkin, että tänään kummallekin joukkueella tärkeämpää on voitto kuin hauskanpito.

Pelaan alle 5 maalia kolmesta syystä:

  • USA tulee ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa pelaamaan voittavaa jääkiekkoa.

  • Suomen joukkuepuolustus on turnauksen parasta.

  • Haavoitettu leijonalauma ei tingi pelikurista.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.