OTTELU: Suomi – Sveitsi

VETOVIHJE: Suomi voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 16.2.2022 klo 10:40

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

1.61
PELAA NYT

Uskon, että puolivälierissä tullaan pelaamaan tarkkaa jääkiekkoa, eikä merkittäviä yllätyksiä enää nähdä. Suomi on selvästi Sveitsiä parempi joukkue.

Sveitsi tulee Suomea vastaan täynnä itseluottamusta todella yllättävän Tšekki-voiton jälkeen. Joukkue lähti Tšekkiä vastaan jatkokarsintaotteluun todellisena altavastaajana, mutta niin vain Sveitsi kairasi itselleen täysin ansaitun puolivälieräpaikan.

Sveitsi puolusti Tšekkiä vastaan erinomaisesti, eikä päästänyt paperilla vahvempaa joukkuetta vaarallisille maalipaikoille juuri ollenkaan. Samaan vankkaan joukkuepuolustukseen Sveitsi tulee nojaamaan myös Leijonia vastaan. Joukkue on kuitenkin murrettavissa, kuten Tanska alkulohkossa osoitti iskemällä viisi maalia Reto Berran selän taakse.

Maalintekopotentiaalia Sveitsillä ei puolestaan, kahden edellisottelun seitsemästä maalista huolimatta, juuri ole. Joukkueen onkin Suomea vastaan luotettava siihen, että se saa pidettyä oman maalinsa puhtaana ja 1–2 maalia riittää ottelun voittoon.

Suomen turnaus sai puolestaan todella mielenkiintoisen käännekohdan Ruotsia vastaan, kun kuriton joukkue hölmöili itsensä kolmen maalin takaa-ajoasemaan turnauksen kenties heikoimmalla esityksellä. Kolmannessa erässä nähtiin kuitenkin täysin toisenlainen Suomi, ja sisuuntunut leijonalauma käänsi tappioaseman vielä voitoksi.

Juuri Ruotsi-pelin kaltaiset kokemukset ovat niitä, jotka saattavat nitoa joukkueen vielä tiiviimmin yhteen ja määritellä kokonaisen turnauksen tarinan. Uskon, että turnauksen parhaan valmentajan johtama valmennusryhmä osaa kyllä kääntää kokemuksen positiiviseksi voimavaraksi ja ottaa siitä irti kaiken mahdollisen hyödyn.

Pelaajille Ruotsi-pelin päätöserä oli myös muistutus siitä, että jo Suomi pelaa oman potentiaalinsa edellyttämällä tasolla, sille ei Venäjän lisäksi löydy haastajaa tästä olympiaturnauksesta.

Jukka Jalosen joukkue tulee takuuvarmasti tiivistämään puolustuspeliään entisestään pudotuspeleihin, eikä Sveitsi tule juuri saamaan ottelussa maalipaikkoja. Suomen hyökkäys sai puolestaan Ruotsia vastaan mukavan muistutuksen siitä, mihin se parhaimmillaan pystyy, enkä usko, että sveitsiläiset pystyvät tilkitsemään Leijonien maalihalukkuutta.

Sveitsin ainoa mahdollisuus piilee siinä, jos Suomi sortuu jälleen kerran turhaan jäähyilyyn. Olen kuitenkin aivan varma, että Jalonen painottaa jäähyttömyyttä kurittoman ottelun jäljiltä, eikä Suomi sorru samanlaiseen tyhmyyteen kuin Ruotsia vastaan.

Suomella on monta kertaa parempi joukkue, ja Rabonan tarjoama 1,61 on mielestäni jopa selvä ylikerroin.

Pelaan Suomen voittoa, koska:

  • Suomella on selvä materiaaliero.

  • Sveitsi on jo maksimoinut oman potentiaalinsa tässä turnauksessa

  • Suomi tulee olemaan kurinalaisempi kuin Ruotsia vastaan.

Pelaa Suomen voittoa Rabonalla!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.