OTTELU: Slovakia – Saksa

VETOVIHJE: Slovakia voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 15.2.2022 klo 06:10

YHTIÖ: Mr Green

Kertoimet:

2.38

Slovakian raikas ja aggressiivinen pystysuunnan pelaaminen on yllättänyt positiivisesti tässä turnauksessa. Joukkue tulee laittamaan Saksan ahtaalle ja tarjolla on mielestäni ylikerroin.

Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnaus on edennyt jatkokarsintavaiheeseen. Suomi, USA, Ruotsi ja Venäjä selvittivät tiensä lohkovaiheesta suoraan pudotuspeleihin, kaikki muut joukkueet joutuvat pelaamaan ylimääräisen jatkokarsintaottelun paikasta puolivälieriin.

Ennakolta tasaisin puolivälieräpari on Slovakia – Saksa. Kumpikin tuli oman lohkonsa kolmanneksi voitettuaan sen ainoan pelin, joka heidän odotettiinkin voittavan.  Kahdesta joukkueesta Slovakia oli kuitenkin se, joka pelillisesti vakuutti alkulohkon aikana enemmän.

Vaikka Slovakia hävisi sekä Suomelle että Ruotsille melko selvin numeroin, laittoi joukkue pelillisesti kummankin ennakkosuosikin ahtaalle. Selvästikään Suomi tai Ruotsi ei ollut valmistautunut niin kovaan ja aggressiiviseen pystysuunnan jääkiekkoon kuin mitä Slovakia lohkovaiheessa esitti. Joukkue voitti laukaukset kummassakin ottelussa ja oli pelillisesti se aktiivisempi osapuoli. Materiaaliero kääntyi lopulta ottelun ratkaisuksi kummassakin pelissä, mutta nyt sitä samaa etua ei Saksalla ole.

Joukkueet ovat paperilla melko tasaiset, eikä niin sanotusta nollatilanteesta niiden välille olisi helppo tehdä eroa. Mielestäni Slovakia on kuitenkin ollut tässä turnauksessa pelillisesti parempi, joten tasavahvoilla materiaaleilla etu kääntyy sille.

Tappioon päättyneiden Suomi ja Ruotsi -ottelujen jälkeen Slovakia murskasi Latvian 5–2, eikä oikeastaan jättänyt latvialaisille minkäänlaista palaa. Aktiivinen ja nopea pelitapa ehkä paljastaa joukkueen heikkoudet materiaaliltaan selvästi kovempia maita vastaan, mutta omantasoisiaan tai heikompia vastaan Slovakia saa pelitavallaan yllätysmomentin käännettyä itselleen.

Saksa puolestaan aloitti oman olympiaturnauksensa jäämällä Kanadan jyrän alle lukemin 5–1. Pelillisesti joukkue oli myös melko purjeessa lohkovaiheen päätösottelussa USA:ta vastaan, vaikka hävisikin pelin vain 3–2.

Kenties huolestuttavin merkki Saksan kisakunnosta oli kuitenkin näiden välissä käyty ottelu Kiinaa vastaan. Saksa toki voitti ottelun 3–2, ja hallitsi pelitapahtumia selvästi, mutta päästi Kiinan mukaan peliin lipsumalla ottelukurista. Kiina tuli kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin päähän, eivätkä saksalaiset onnistuneet tappamaan peliä silloin, kun se olisi kuulunut tehdä.

Näen, että Slovakia on parempi joukkue kuin mitä alkulohkon tulokset antavat ymmärtää, ja Mr Greenin tarjoama kerroin 2,38 imartelee Saksaa. En olisi yllättynyt, vaikka Slovakia laittaisi ottelussa maalijuhlat pystyyn.

Pelaan Slovakian voittoa kolmesta syystä:

  • Slovakia on laittanut pelillisesti sekä Suomen että Ruotsin ahtaalle.

  • Heti, kun Slovakia kohtasi omantasoisensa vastustajan, iski joukkue 5 maalia.

  • Saksa ei ole päässyt pelillisesti edellisten MM-kisojen tasolle.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.