OTTELU: Latvia – Suomi

VETOVIHJE: Suomi voittaa 3-way tasoituksella (0:2)

KOHDE SULKEUTUU: 14.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: William Hill

Kertoimet:

1.98

Suomi pelasi MM-kisojen avauspelissään Norjaa vastaan lopulta todella vakuuttavan ottelun hermostuneen alun jälkeen. Latvia puolestaan jäi eilen täysin USA:n jalkoihin, eikä todellakaan vakuuttanut. Uskon, että tänään jäällä nähdään entistä vapautuneempi Suomi, joka tulee laittamaan Latvian ahtaalle.

Suomi avasi MM-kotikisat perjantai-iltana Norjaa vastaan. Kotikisojen paineet, suureelliset juhlallisuudet ja lähes täysi Nokia Arena selvästi vaikuttivat Leijonien valmistautumiseen, sillä joukkueen peli oli ensimmäisessä erässä todella hermostunutta. Paikka paikoin jopa näytti siltä, että Norja on paikallaolijoista parempi.

Kun Suomi kuitenkin sai pelinsä käyntiin, ei ottelussa ollut enää kuin yksi joukkue. Toinen erä oli täydellistä Leijonien dominointia, eikä Norja päässyt edes pois omalta alueeltaan. Kolmannessa erässä leijonavimma rauhoittui, mutta Suomi oli silti monin verroin Norjaa parempi. Lopputuloksena oli lopulta vakuuttava 5–0 voitto.

Latvia puolestaan jäi päiväpelissä täysin USA:n jalkoihin. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat USA:lle 21–13 ja maalit 4–0. Kolmannessa erässä USA hölläsi hieman kaasua ja Latvia pääsi peliin mukaan. Yhdysvalloilla ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa hätää. Ottelu päättyi 4–1.

Turnaukseen melko suurin odotuksin lähtenyt ja hyvän kokoonpanon jalkeille saanut Latvia oli pelissä yllättävän vaisu. Jos joukkue mielii taistella paikasta pudotuspeleihin, sen pitäisi pystyä haastamaan ainakin yksi lohkon kärkinelikkoon veikatuista joukkueista, eli Suomi, Ruotsi, Tšekki tai USA. Perjantain esitys ei kuitenkaan antanut mitään viitteitä siitä, että tämä olisi mahdollista.

Suomi puolestaan oli monella tapaa vakuuttava. Norja pääsi ensimmäisessä erässä muutamille vaarallisille paikoille, mutta Jussi Olkinuora oli maalillaan eleettömän varma, eikä antanut Norjalle mahdollisuutta mennä ottelussa johtoon. Toisessa erässä myös kenttäpelaajat löysivät pelihalunsa, minkä jälkeen Norjalla ei oikeastaan edes ollut maalipaikkoja. Hyökkäyksen tulivoimasta kertoo jotain viisi tehtyä maalia, vaikka kovimmat tehot tuntuivat vielä jäävän piippuun.

Suomi tulee puolustamaan tänään koko ottelun samalla pieteetillä, millä se puolusti eilen kaksi viimeistä erää. Materiaaliltaan todella laadukas hyökkäys luo riittävästi paikkoja useamman maalin tekemiseen. Mikael Granlundin liittyminen vahvuuteen vahvistaa hyökkäystä entisestään.

William Hill tarjoaa Suomen vähintään kolmen maalin voitolle 1,98 kerrointa, mikä on mielestäni oikein hyvä. Uskon, että Nokia Arenan yleisöllä on tänään syytä juhlia.

Pelaan Suomen voittoa 3-way tasoituksella (0:2) kolmesta syystä:

  • Karstat on nyt irrotettu koneesta, ja Leijonat tulee olemaan pelipäällä koko 60-minuuttisen.

  • Latvian kisadebyytti oli todella heikko esitys.

  • Suomen tiivis puolustus ja kisojen paras maalivahtipeli pitää Latvian maalimäärän alhaisena.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.