OTTELU: Suomi – Norja

VETOVIHJE: Suomi voittaa 3-way tasoituksella (0:2)

KOHDE SULKEUTUU: 13.5.2022 klo 20:20

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

1.52
PELAA NYT

Uskon, että Suomi tulee aloittamaan kotikisat energisesti. Jukka Jalosen joukkueet eivät yleensä maalihurjastele turnauksen ensimmäisissä otteluissa, mutta uskon, että leijonalauma on tilkinnyt puolustuksensa kotikisoja edeltävän viikon aikana, ja että hyökkäyksestä löytyy riittävästi tulivoimaa useamman maalin tekemiseen.

MM-kotikisat pääsevät vihdoin alkamaan, kun Suomi kohtaa pitkän odotuksen jälkeen Norjan MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Tampereella. Luvassa on varmasti täpötäysi Nokia Arena sekä mahtava MM-tunnelma, mikä on omiaan lisäämään ottelun jo valmiiksi merkittäviä panoksia.

Suomi lähtee MM-kisoihin mielenkiintoisista asetelmista. Joukkue on hallitseva olympiavoittaja ja MM-kisojen toiseksi suurin mestarisuosikki. Peli ei kuitenkaan MM-turnauksen alla ole kulkenut toivotunlaisesti, sillä joukkue lähtee MM-kisojen avauspeliin niskassaan neljän ottelun tappioputki.

Kun pelilliseen takalukkoon yhdistetään kotikisojen valtavat paineet, voisi helposti kuvitella mailan puristavan ja fokuksen karkaavan vääriin asioihin, mikä avaisi ovia potentiaalisille yllätyksille. Uskon kuitenkin, että MM-kisojen paras valmentaja Jukka Jalonen osaa pitää pelaajien fokuksen itse pelissä tulosten sijaan.

Heikot tulokset näkyvät varmasti kuitenkin siinä, että Jalonen palaa tänään perusasioiden äärelle. Puolustus tilkitään tiiviiksi ja kummassakaan päässä kenttää ei tulla lepsuilemaan pelikurista. Jalonen on läpi valmentajahistoriansa vaatinut joukkueiltaan kurinalaista kiekkokontrollia. Iän karttuessa riihimäkeläinen on myös oppinut ymmärtämään voittavan pelin lainalaisuudet, eivätkä maalikarkelot enää lämmitä, jos joukkueen esitys on muuten vajavainen.

Siksi en uskokaan murskalukemiin MM-avauksessa, vaikka suuri yleisö sitä ehkä odottaakin. Jaloselle lohkovaiheen ottelua ovat lähinnä mahdollisuus hioa peliä kuntoon pudotuspelejä varten, eivät otteluita, joista pitäisi repiä maksimaalinen voitto. Uskon kuitenkin, että omassa päässään Leijonat on tänään terävänä, ja lähtee otteluun tavoitteenaan nollata Norja.

Lisäksi joukkueiden materiaaliero on niin räikeä, että vaikka Suomen hyökkäys ei aivan parhaimmillaan vielä olisikaan, tulee maalipaikkoja syntymään riittävästi useamman maalin tekemiseen.

Siinä, missä Leijonien joukkue on täynnä olympiavoittajia tai muita maailmantähtiä, koostuu Norjan pelaajisto parhaimmillaankin Ruotsin pääsarjan pelaajista. Lisäksi Norja ei ole edes saanut tähän turnaukseen parasta mahdollista kokoonpanoaan, mikä kääntää vaakaa entisestään Suomen puolelle.

Maat myös kohtasivat kahdesti aivan MM-kisojen alla. Suomi voitti molemmat ottelut yhteismaalierolla 8–3. Tuon jälkeen Leijonien kokoonpano on vielä vahvistunut, mutta Norjan ei niinkään.

Rabona tarjoaa Suomen 3-tasoitukselliselle voitolle (0:2) 1,52 kertoimen, mikä on mielestäni aivan kiitettävä. Joukkueiden tasoero on räikeä, mutta Jalosta ei kiinnosta murskavoitto, jos pelikuri pettää. Suurempaa voittoa en siis uskalla lähteä pelaamaan.

Pelaan alle Suomen voittoa 3-way tasoituksella (0:2) kolmesta syystä:

  • Molemmat joukkueet tulevat pelaamaan avausottelussa tarkkaa jääkiekkoa, eikä maalihurjastelua nähdä. Suomi on kuitenkin selvästi laadukkaampi joukkue.

  • Suomella on niskalenkki keskinäisistä kohtaamisista lähiaikoina.

  • Jukka Jalosen ryhmä on pelitavallisesti MM-kisojen valmein joukkue.

Pelaa Suomen voittoa Rabonalla!

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.