OTTELU: Suomi – Ruotsi

VETOVIHJE: Suomi voittaa

KOHDE SULKEUTUU: 13.2.2022 klo 10:40

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

2.05

Tästä tulee todella hyvä jääkiekko-ottelu. Ruotsi on yllättänyt minut positiviisesti ja tulee haastamaan Suomen tasaväkisesti, mutta uskon, että Jukka Jalosen ryhmä on vahvempi sekä joukkueena että yksilötaidoltaan. 

Suomi ja Ruotsi ratkovat odotetusti Pekingin olympialaisten c-lohkon voiton keskenään. Kumpikin joukkue on aloittanut turnauksen hyvin ja napannut kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi täyden pistepotin voittoa. Joukkueiden ottelut ovat vielä sujuneet melko identtisissä merkeissä, sillä sekä Suomi että Ruotsi joutuivat pelillisesti ahtaalle raikasta pystysuunnan jääkiekkoa pelanneen Slovakian kanssa, mutta onnistuivat materiaalieronsa turvin raapimaan lopulta selvän voiton. Enemmän kiekkokontrollin nimeen vannovan Latvian kanssa maalit taas jäivät molemmilta vähiin, mutta ottelu oli huomattavasti paremmin hallinnassa.

Myös tästä ottelusta on syytä odottaa tiukkaa ja vähämaalista kamppailua. Kumpikin joukkue pelaa tunnollista kiekkokontrollijääkiekkoa, joten korkean odottaman maalipaikoilla tuskin juhlitaan. Myös vähämaalisen ottelun pelaaminen voisi olla hyvä veto, mutta siihen oli vaikea löytyy järkevää kerrointa, joten pidän Suomen voiton pelaamista parempana vetona tähän peliin.

Suomi on turnauksen toiseksi suurin voittajasuosikki ja materiaaliltaan selvästi Ruotsia edessä. Puhtaasti yksilötaidon kannalta Leijonien pitäisi tulla voittamaan ottelu, jos ei selvästi, niin ainakin suhteellisen mukavasti.

Lisäksi Suomi on pelitavallisesti Ruotsia monta askelta edellä. Tre Kronor on jopa hieman yllättänytkin minut sillä, kuinka tervehenkistä kiekkokontrollia joukkue on pystynyt tässä turnauksessa pelaamaan. Jukka Jalonen on silti koko pelitavan edelläkävijöitä maailmassa, ja on saanut hioa pelitapaa usean olympiajoukkueeseen valitun pelaajan kanssa jo monen vuoden ajan. Uskon, että Leijonilla on turnaukseen valittu pelitapa paremmin selkärangassa kuin ruotsalaisilla.

En siis näe syytä, miksi Ruotsi Suomen pystyisi voittamaan. Lisäksi Johan Garpenlöv ei ole vielä vakuuttanut minua turnausvalmentaja. Viime kevään MM-kisoissa joukkue kyykkäsi pahasti, eikä Ruotsi ole Garpenlövin kaudella onnistunut vielä kertaakaan aidosti tiukassa paikassa.

Kumpikin joukkue haluaa ottelusta voiton ja suoran paikan puolivälierissä. Luulen kuitenkin, että Suomen joukkue on nälkäisempi, sillä Leijonat kokevat, ettei tässä turnauksessa ole muuta tavoittelemisen arvoista kuin olympiakulta.

Rabona tarjoaa Suomen varsinaisen peliajan voitolle kertoimen 2,05, mikä on mielestäni hyvä, kun otetaan huomioon joukkueiden välinen ero sekä materiaalissa että valmennuksessa.

Pelaan Suomen voittoa kolmesta syystä:

  • Suomella on selvä materiaaliero.

  • Jukka Jalosen joukkueiden turnaukset ovat nousujohteisia ja Leijonat parantavat ottelu ottelulta.

  • Ruotsi on aloittanut turnauksen hyvin, mutta Johan Garpenlövin joukkueet eivät ole vakuuttaneet kovissa paikoissa.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.