OTTELU: Suomi – Slovakia

VETOVIHJE: Suomi voittaa 3-way tasoituksella (0:1)

KOHDE SULKEUTUU: 10.2.2022 klo 10:40

YHTIÖ: Rabona

Kertoimet:

1.75

Uskon, että Suomi vie ottelua selvästi, mutta että Jukka Jalonen haluaa joukkueeltaan olympialaisten avausottelussa ennemmin kontrolloitua peliä kuin maalihurjastelua.

Suomi kohtaa Slovakian Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen ensimmäisessä ottelussaan. Suomen valmistautumista ovat häirinneet niin Marko Anttilan kuin Jussi Olkinuorankin positiiviset koronanäytteet, jotka ovat pakottaneet pelaajat eristyksiin, vaikkeivat lääketieteellisessä mielessä ole enää sairaita tai tartuttavia.

Kun joukkuekaverit joutuvat ilman syytä viettämään aikaa karanteenissa, ja muu joukkue joutuu päivittäin jännittämään omia testituloksiaan, on vaara, että keskittyminen karkaa vääriin asioihin. Uskon kuitenkin, että olympialaisten paras valmentaja Jukka Jalonen pitää joukkueen fokuksen pelaamisessa ja harjoittelussa.

Jalonen tulee vaatimaan joukkueeltaan kurinalaista kiekkokontrollijääkiekkoa, ja haluaa varmasti nähdä ennemmin ehjän ja hyvän peliesityksen kuin päästä päähän soljuvan maalihurjastelun. Lohkovaiheen pelit ovat Jaloselle vain paikka hioa peli kuntoon pudotuspelejä varten, ja leijonakäskyttäjä haluaa nähdä joukkueeltaan voittavia pelitekoja vaihdosta toiseen.

Siksi en usko ottelun repeämiseen monen maalin voitoksi, vaikka joukkueiden välinen materiaaliero voisi senkin mahdollistaa. Suomi on monin verroin Slovakiaa laadukkaampi joukkue, eikä ottelussa ole paperilla kuin yksi voittaja. Suurempi kysymys kuuluu vain, kuinka monella maalilla Suomi voittaa.

Siinä, missä Suomen kokoonpano koostuu suurelta osin KHL-pelaajista, on Slovakialla suurin osa pelaajista kotimaan pääsarjasta tai Tšekin Extraligasta. Ilman suuria yllätyksiä Slovakia tulee jäämään Suomen jalkoihin.

Luotan siihen, että kaikesta joukkueen ympärillä käydystä kohinasta huolimatta Jalonen on tehnyt sen, mitä hän yleensä tekee, ja Suomi tulee otteluun turnauksen parhaiten valmistautuneena joukkueena. Siksi yllätystappion mahdollisuus Slovakiaa vastaan on häviävän pieni.

Suomen monimaalista voittoakin olisi voinut pelata, mutta kuten todettua, Jalosta ei penkin päässä kiinnosta, tuleeko voitto maalilla vai viidellä, jos esitys on hyvä.

Rabona tarjoaa Suomen 3-way tasoitukselliselle voitolle (0:1) jopa 1,75 kertoimen, mikä on mielestäni erittäin hyvä, kun ottaa huomioon joukkueiden välisen tasoeron.

Pelaan alle Suomen voittoa 3-way tasoituksella (0:1) kolmesta syystä:

  • Molemmat joukkueet tulevat pelaamaan avausottelussa tarkkaa jääkiekkoa, eikä maalihurjastelua nähdä. Suomi on kuitenkin selvästi laadukkaampi joukkue.

  • Slovakia ei ole voittanut Suomea arvokisoissa kymmeneen vuoteen.

  • Jukka Jalosen ryhmä on olympialaisten parhaiten valmistautunut joukkue.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.