Kuva: Bildbyrån

Jääkiekon MM-kisojen puolivälierien päiväotteluissa raikasta peliä pelannut Saksa yllätti Sveitsin ja USA nosti itsensä kisojen ykkössuosikiksi murskavoitolla Slovakiasta.

Saksa osoitti henkisen kovuutensa

Suomalaiskaksikko Toni Söderholmin ja Ville Peltosen valmentama Saksa teki todellisen jymy-yllätyksen kaatamalla Sveitsin MM-kisojen puolivälierässä torstaina. Sveitsi karkasi ottelussa jo kahden maalin johtoon, ja näytti surffailevan kevyesti turnauksen välieriin, kunnes Saksa aloitti kirinsä.

Tom Kühnhackl kavensi lukemat kahteen yhteen aivan toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä hurjasti tasoitusmaalia jahdannut Saksa hakkasi päätään sveitsiläisseinään kerta toisensa jälleen, kunnes Leon Gawanke tasoitti pelin vain 46 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoaika oli vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, mutta ei kuitenkaan tuottanut ratkaisua. Niinpä voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauskilpailun tähtinä esiintyivät molempien joukkueiden maalivahdit. Kymmenestä yrityksestä maalivahdit Leonardo Genoni ja Mathias Niederberger nollasivat yhteensä jopa seitsemän. Ratkaisu löytyi vasta viidennestä laukojaparista, kun Marcel Noebels ohitti Genonin ja vei Saksan välieriin.

Välieräpaikka on Saksalle ensimmäinen jääkiekon MM-kisoissa sitten vuoden 2010.

USA liian kova pala Slovakialle

USA oli omassa puolivälierässään selvästi Slovakiaa parempi, ja nosti omia osakkeitaan yhtenä turnauksen suurimmista suosikeista. Jo alkulohkossa todella vakuuttavasti esiintynyt joukkue otti ottelun komentoonsa heti alusta asti, eikä jättänyt Slovakialle minkäänlaista mahdollisuutta.

Yhdysvallat ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun se karkasi Brian Boylen, Colin Blackwellin ja Conor Garlandin maaleilla jo kolmen maalin johtoon.

Toisessa erässä Slovakia tuli hetkeksi peliin mukaan, kun Peter Cehlarik kavensi ottelun hienolla rannelaukauksella etuyläkulmaan. Blackwell kuitenkin katkaisi slovakialaisten pyristelyt nopeasti illan toisella maalillaan. Kolmannessa erässä USA namutteli vielä kaksi komeaa maalia ja eteni välieriin lukemin 6-1.