ComeOn

Vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat olivat merkittävä tapahtuma kansainvälisessä jääkiekkokalenterissa, kun 16 joukkuetta ympäri maailmaa kilpaili miesten maailmanmestaruudesta. Maailmanlaajuisesta pandemiasta johtuvan haasteellisen ajanjakson aikana järjestetty turnaus pidettiin suunnitelmien mukaisesti Latvian Riiassa, mutta tyhjile katsomoille. Tässä artikkelissa kerromme, kuka voitti vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat.

Kuka voitti jääkiekon MM-kisat 2021?

Kanada nousi vuoden 2021 jääkiekon maailmanmestariksi voittamalla finaalissa äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen Suomen. Mikael Ruohomaa vei Leijonat johtoon jo aikaisessa vaiheessa, mutta Maxime Comtois tasoitti pelin toisen erän alussa. Päätöserässä Petteri Lindbohm nostatti suomalaisten tunnelmia toisella johto-osumalla, mutta Adam Henriquen tasoitus vei pelin jatkoajalle. Äärimmäisen tiukan ottelun voittoon nousi Kanada, kun Nicholas Paul ohitti Jussi Olkinuoran jatkoajan seitsemännellä peliminuutilla.

Kanadan tie maailmanmestaruuteen

Kanadan tie MM-finaaliin oli mutkia täynnä. Historian paras jääkiekkomaajoukkue oli kompastua jo alkulohkossa, jossa se hävisi Latvialle, USA:lle, Saksalle ja rankkarikisan jälkeen Suomelle. Kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen Kanadalla ei ollut pistettäkään. Kuten niin usein muulloinkin, vaahteralehtipaidat kuitenkin heräsivät taistelemaan, kun sillä oli eniten merkitystä. Joukkueen keräämät kymmenen pistettä riittivät juuri ja juuri pudotuspeleihin lohkon neljänneltä sijalta. Puolivälierissä Kanadan henkisen kovuuden sai kokea A-lohkon voittanut Venäjä, joka putosi turnauksesta 2-1 jatkoaikatappion myötä. Välierissä Kanada kukisti USA:n, jolle se oli lohkovaiheessa hävinnyt murskalukemin.

Keskeiset pelaajat ja suoritukset

Turnauksen aikana erottui useita pelaajia, jotka vaikuttivat merkittävästi joukkueidensa ponnisteluihin. Kanadalle strategisen pelaamisen, poikkeuksellisen taidon ja oikea-aikaisten maalien yhdistelmä oli ratkaiseva menestyksen kannalta. Loppuottelu Suomea vastaan oli osoitus kilpailun korkeasta tasosta ja niukoista marginaaleista, jotka usein ratkaisevat lopputuloksen tällaisissa huipputurnauksissa.

Vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat eivät olleet vain osoitus urheilullisesta kilpaurheilusta, vaan myös symboli kansainvälisestä yhtenäisyydestä ja jääkiekon kestävästä vetovoimasta, kun turnaus järjestettiin haasteista huolimatta kesken koko maailmaa piinanneen pandemian. Voitollaan Kanada vahvisti asemaansa jääkiekkomaailman voimahahmona ja lisäsi uuden luvun lajin maineikkaaseen historiaan.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets