Velobet

SHL-kaksikko Frederik Dichow ja Oliver Lauridsen jättää Tanskan MM-joukkueen, kertoo Tanskan TV2. Kumpikaan pelaaja ei pysty pelaamaan enää tässä turnauksessa.

Suomi kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Tanskan tiistai-iltana. Pudotuspelipaikasta taisteleva Tanska joutuu kuitenkin tulemaan elintärkeässä ottelussa toimeen ilman ykkösvahtiaan Frederik Dichowia ja kärkipuolustajaansa Oliver Lauridsenia, sillä kaksikko loukkaantui lauantaina pelatussa ottelussa USA:ta vastaan, eikä pelaa enää tässä turnauksessa, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö TV2.

Kumpikin pelaaja jätti lauantaisen USA-ottelun kesken. Dichowin epäillään saaneen ottelussa lievän aivotärähdyksen, kun Lauridsen puolestaan kärsii nivusvammasta.

Ennen Suomen kohtaamista Tanska pelaa Ruotsia vastaan maanantaina. Joukkue tarvitsee kahdesta viimeisestä ottelustaan vähintään yhden voiton edetäkseen puolivälieriin. Jos Saksa voittaa odotetusti Ranskan, on Tanskan kerättävä kahdesta jäljellä olevasta ottelusta vähintään viisi pistettä.

– Tanskalainen jääkiekko on hyvässä tilanteessa ja lähdemme tavoittelemaan puolivälieräpaikkaa. Olemme päässeet puolivälieriin aiemminkin sekä MM-kisoissa että hiljattain olympialaisissa. Joten en usko, että se on epärealistinen tavoite, Tanskan avainpelaajiin kuulunut Lauridsen kertoi VMhockey.se:lle turnauksen alussa.

TV2:n mukaan William Rørth ja Oliver Larsen liittyvät korvaavina pelaajina Tanskan MM-joukkueeseen ennen ottelua Suomea vastaan.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets