OTTELU: Suomi – Kanada

VETOVIHJE: Alle 5,5 maalia

KOHDE SULKEUTUU: 18.12. klo 11:00

YHTIÖ: ComeOn

Kertoimet:

1.60

Suomi haastaa Kanadan Channel One Cupin Suomen aikaa aamupäivällä pelattavassa ottelussa. Ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet vain Euroopassa pelaavien pelaajien voimin sitten vuoden 2018 olympialaisten.

Myös siksi ottelun veikkaaminen on äärimmäisen vaikeaa. Näyttöä joukkueiden välisistä voimasuhteista ei juuri ole, eikä lähes neljän vuoden takaisesta kamppailusta voi tehdä päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Ottelu on Suomen toinen tämän vuoden Channel One Cupissa. Ensimmäisessä Leijonat kaatoivat Tšekin rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 4–3. Ottelu ei varsinaisesti imarrellut Suomea, sillä Tšekki oli ottelussa pitkiä pätkiä niskan päällä ja voitti laukaukset peräti 35–22. Harri Säteri kuitenkin pelasi mahtavan ottelun ja varmisti Leijonille avausvoiton.

Kanada puolestaan aloitti oman turnauksensa Venäjää vastaan keskiviikkona. Ottelu oli erittäin tasainen ja päättyi lopulta Venäjän 4–3 voittoon. Tänään Kanada puolestaan kohtasi Ruotsin ja näytti jo paljon paremmalta. Tre Kronor jäi jalkoihin 3–1 lukemin.

Kummassakin ottelussa Kanada on kuitenkin syyllistynyt jäähyilyyn, mihin ei ole Suomea vastaan varaa. Myös Leijonat kuluttivat jäähyboksia aivan liikaa Tšekkiä vastaan, mutta tiukan pelikurin ystävänä Jukka Jalonen laittaa tämän asian varmasti kuntoon vaahteralehtipaitoja vastaan.

Uskon, että ottelusta tulee äärimmäisen tasainen, ja on hyvin mahdollista, että se ratkeaa vain maalin erolla tai menee jopa jatkoajalle. Koska Kanada on pelannut alle 24 tuntia sitten, Leijonilla on hyvät mahdollisuudet voittoon. En kuitenkaan pelaa kummankaan joukkueen voittoa, vaan pientä maalimäärää. Luulen, että kummankin joukkueen valmentajat teroittavat, että nyt on pysyttävä pois boksista, mikä vähentää maalipaikkojen määrää. Kanadalla painaa jaloissa edellinen peli ja Suomella matkustaminen ja huippuvireiset maalivahdit hoitavat loput.

Pelaan alle 5,5 maalia, koska:

  • Kumpikaan joukkue ei pääse otteluun raikkaana.

  • Tässä ottelussa ei jäähyillä.

  • Tulikuumat maalivahdit pitävät maalinsa puhtaana.

Kaikki vetovihjeet sivustolla jääkiekon-mm.com on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Pelaatko liikaa? Ota yhtettä Peluuri.fi.