Kuva: wallpaperflare.com

Suomi on saanut kunnian järjestää vuoden 2022 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF teki päätöksensä kisojen myöntämisestä Suomelle jo keväällä 2017 ja valmistelut ovat olleet siitä asti vauhdissa.

MM-kisat järjestetään 13. – 29.5.2022. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii kisojen suojelijana. Kyseessä on jo yhdeksäs kerta kun Suomi isännöi jääkiekon MM-kisoja. Tämänkertaisten kisojen pelipaikkoina toimivat Hartwall Arena Helsingissä ja Tampereen uusi UROS LIVE -areena.

Kisojen järjestelyt ovat edenneet hyvin aikataulussaan ja ensimmäiset VIP-liput ovat jo tulleet myyntiin. Varsinainen lipunmyynti alkaa syksyllä 2021. Sponsorointisopimukset ovat olleet neuvottelujen alla jo vuoden ajan ja pääsponsoriksi on sovittu Škoda. Muita sponsoreita ovat muun muassa Kotkamills, Liqui Moly, Nike, Patron, Pirelli ja Raiffeisen Bank International. Partnereita, jotka samalla toimivat tapahtuman alihankkijoina, ovat Eezy, Grano, Mall of Tripla, Moovy, Niemi Palvelut, Ramirent, Scandic ja VR.

Tehtäviä tarjolla sekä ammattilaiselle että talkooväelle

Kisat tarjoavat laajasti erilaisia työmahdollisuuksia sekä myös rennompaa, mutta tärkeää talkootyötä on tarjolla. Jo järjestelyjen alkuvaiheessa kisajärjestäjien organisaatioon palkattiin media- ja markkinointikoordinaattoreita. Viimeisimpänä rekrytoidaan vastuullisuuskoordinaattoria, jonka tehtävänä on toimia kokonaisvastuullisesti kisajärjestelyjen vastuullisuusasioiden asiantuntijana ja tiedottajana.

Kaikille avoimia mahdollisuuksia edustavat talkootehtävät, joihin tarvitaan yli tuhat vapaaehtoista. Vapaaehtoisille luvataan palkkioksi ainutlaatuisen kisatunnelman kokeminen aitiopaikalta. Mikäli suurtapahtuman järjestelyihin osallistuminen kiinnostaa, kannattaa seurata kisojen virallisia some-kanavia (Twitter, Facebook, Ingstagram) kevään 2021 aikana ja ilmoittautua talkootehtäviin joko Tampereelle tai Helsinkiin.

Kisailmeen teeman inspiraationa revontulet

Vastuullisuus, yhteisöllisyys sekä urheiluviihteestä nauttiminen edustavat kisajärjestäjien arvoja, joita halutaan välittää yleisölle niin paikan päällä kuin median kautta. MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen haluaa tarjota kisat, joista kaikki suomalaiset voivat yhdessä olla ylpeitä. ”Arvot näkyvät kaikessa tekemisessämme. Haluamme järjestää suomalaisille hauskan tapahtuman”, kertoo Hietanen ja lupaa, että vastuullisuutta viedään järjestelyissä käytännön tasolle kaikella mahdollisella tavalla.

Sloganina käytetään englanninkielistä sanapartta ”Making Miracles”. Ihmeiden tekemistä korostetaan revontulihenkisellä graafisella ilmeellä sekä pelaajien että tavallisten avustajien urotöillä. Pelaajat tekevät ihmeitä kentällä saavuttaakseen voiton ja toimivat esikuvina nuorille urheilijoille. Samaan hengenvetoon halutaan kertoa myös pienemmistä ihmeistä, joita yhteisöllisyyden avulla saavutetaan, esimerkiksi talkoo- ja vapaaehtoistyön avulla lasten ja nuorten liikunnan parissa.

Yhteenveto ja faktoja jääkiekon 2022 MM-kisoista

Jääkiekon MM-kisat vuonna 2022 pelataan Suomessa. Kisapaikkoina toimivat Tampere ja Helsinki. Kisojen perustietoa:

  • Ajankohta: 13. – 29. toukokuuta 2022
  • 16 joukkuetta tavoittelee mestaruutta
  • Pelejä pelataan yhteensä 64 kappaletta
  • Puolivälieräotteluita pelataan sekä Tampereella että Helsingissä
  • Semifinaalit ja mitaliottelut pelataan Tampereen uudella UROS LIVE -areenalla
  • Kaikki Suomen pelit pelataan Tampereella
  • Kisavieraita areenoille odotetaan saapuvan yhteensä puoli miljoonaa
  • Vuoden 2019 MM-kisat tavoittivat 1,6 miljardia TV-katsojaa ja vähintään saman verran odotetaan näidenkin kisojen vetävän katsojia television ja suoratoistopalveluiden ääreen.