ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

MM-kisaorganisaatio hakee nyt vapaaehtoistyöntekijöitä kevään 2022 jääkiekon MM-kisoihin, jotka pelataan Helsingissä ja Tampereella. Yhteensä vapaaehtoisia rekrytoidaan yli tuhat.

IIHF:n tiedotteen mukaan toimiminen vapaaehtoisena jääkiekon MM-kisoissa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osaksi kansainvälistä kisatapahtumaa ja päästä kurkistamaan, mitä jääkiekon arvokisojen kulisseissa tapahtuu. Lisäksi kisat ovat oiva mahdollisuus tutustua kisaorganisaatioon ja luoda uusia ystävyyssuhteita muihin urheilun ystäviin.

Vapaaehtoisia haetaan muun muassa ottelutapahtumiin, lipunmyyntiin, järjestyksenvalvontaan, akkreditointiin, asiakaspalveluun sekä yhteistyökumppaneiden kuljettamiseen. Lisätietoa tehtävistä, sekä hakulomake, löytyvät IIHF:n sivuilta.

Jotkut tehtävistä vaativat erityisosaamista, esimerkiksi teknisiä taitoja tai ajokorttia. Suurimpaan osaan ei kuitenkaan tällaisia vaatimuksia ole, ja hakea voi kuka tahansa yli 16-vuotias, jolla vain on intoa tarttua toimeen ja riittävästi kielitaitoa.

Haku on nyt auki, ja kestää aina syyskuun 20. päivään asti. Joihinkin tehtäviin haastattelut aloitetaan jo hakukauden aikana, mutta kaikki valituksi tulleet vapaaehtoiset saavat päätöksestä tiedon viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä. Valituille järjestetään alkuvuodesta 2022 1-4 koulutuspäivää, joiden aikana he saavat lisää tietoa MM-kisoista ja tehtävistään.

– Vapaaehtoiset ovat korvaamaton osa jääkiekon MM-kisoja. Making Miracles -teemaamme sopien vapaaehtoisia voidaankin kutsua ihmeidentekijöiksi, sillä ilman heitä tapahtuman toteuttaminen ei olisi mahdollista. Tähän porukkaan kannattaa ehdottomasti hakea mukaan, kommentoi vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen

Suomessa pelattavat jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.5.-29.5.2022. Vapaaehtoistyöt ajoittuvat pääasiassa kisojen ajalle.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets