ComeOn

Jääkiekon MM-kisojen 2022 parhaat pelaajat palkittiin sunnuntaina MM-finaalin yhteydessä. Kisojen tähdistökentälliseen valittiin peräti kolme Leijonien pelaajaa. Jussi Olkinuora palkittiin turnauksen arvokkaimpana pelaajana. 

Leijonien MM-kultaan torjunut Jussi Olkinuora valittiin vuoden 2022 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Toisen maailmanmestaruutensa voittanut maalivahti pelasi turnauksessa kahdeksan ottelua, joista hän voitti kaikki. Lohkovaiheessa Olkinuora pelasi hurjat neljä nollapeliä ja piti parhaimmillaan maalinsa puhtaana 206 minuuttia yhteen putkeen. Ensi kaudeksi Sveitsiin siirtyvällä maalivahdilla oli lopulta turnauksen toiseksi paras torjuntaprosentti, 94,83, ja kisojen alhaisin päästettyjen maalien keskiarvo, 1,11.

Vaatimattomana miehenä Olkinuora ei kuitenkaan osannut ottaa valinnasta kunniaa itselleen.

– Olen yksi muiden joukossa. On se tietysti kunnianosoitus, mutta ei sillä ole mitään väliä, maalivahti kertoi Jääkiekon-MM.comille.

Olkinuora kuitenkin myönsi, että MM-kullan voittaminen ykkösvahtina tuntuu erityiseltä. Aiemmin 31-vuotias maalivahti on juhlinut MM-kultaa vuonna 2019 ja olympiavoittoa aiemmin tänä keväänä, mutta kummallakin kerralla kakkosvahdin roolissa.

MM-kisojen tähdistökentälliseen valittiin suomalaisista myös Mikko Lehtonen, joka valittiin myös turnauksen parhaaksi puolustajaksi, sekä Sakari Manninen, joka iski maailmanmestaruuden ratkaisseen osuman MM-finaalin jatkoajalla.

Lehtonen oli turnauksen tehokkain puolustaja tehoilla 2+10, ja sijoittui koko kisojen pistepörssissä seitsemänneksi. Niin ikään toisen maailmanmestaruutensa voittanut puolustaja oli myös Leijonien paras pistemies. Manninen oli puolestaan Leijonien paras maalintekijä ja kolmanneksi tehokkain pelaaja. Koko turnauksessa oululainen oli maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

Tähdistökentällisen toinen puolustaja on Seth Jones. Chicago Blackhawksin puolustaja urakoi USA:n takalinjoilla hurjat 27 minuuttia ottelua kohden. USA pelasi kaksi viimeistä otteluaan vain neljällä puolustajalla. Tähdistökentällisen hyökkäysketjun täydentävät Kanadan Pierre-Luc Dubois, joka jakoi turnauksen maalipörssin voiton seitsemällä osumalla, ja kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Tšekin Roman Cervenka, joka voitti koko kisojen pistepörssin 17 tehopisteellään.

Median valitsema tähdistökentällinen

Maalivahti: Jussi Olkinuora, Suomi
Puolustaja: Mikko Lehtonen, Suomi
Puolustaja: Seth Jones, USA
Hyökkääjä: Roman Cervenka, Tšekki
Hyökkääjä: Pierre-Luc Dubois, Kanada
Hyökkääjä: Sakari Manninen, Suomi

Kisojen johtokunnan myöntämät palkinnot

MM-kisojen paras maalivahti: Jussi Olkinuora, Suomi
MM-kisojen paras puolustaja: Mikko Lehtonen, Suomi
MM-kisojen paras maalivahti: Roman Cervenka, Tšekki

MM-kisojen MVP

Jussi Olkinuora, Suomi


IFK Helsinki - KalPa