Juuso Toivolan valmentamat Naisleijonat kohtasivat alkulohkovaiheen viimeisessä pelissään Sveitsin. Kolmen tappion jälkeen voittotili saatiin vihdoin auki Suomen oltua parempi selkein 5-2 numeroin.

Suomen naisten maajoukkue pääsi vihdoin voiton makuun Yhdysvalloissa pelattavissa MM-kisoissa. Kaikki kolme ensimmäistä alkulohkon peliään hävinnyt Suomi sai neljännessä ottelussaan vastaansa Sveitsin.

Naisleijonat saivat lohkovaiheen päätöskamppailuun täydellisen startin Petra Niemisen rikottua kuparisen, kun peliä oli takana vasta 42 sekuntia. Sveitsin maalilla pelannut Andrea Brändli oli tilanteessa voimaton ja vapaaksi jäänyt Nieminen lapioi irtokiekon verkon perukoille.

Avauserä sujui pitkälti Naisleijonien komennossa, mutta Sveitsi onnistui kampeamaan itsensä tasoihin erän puolivälin jälkeen Lara Stalderin toimesta. Suomi pääsi kuitenkin erätauolle johtoasemassa ylivoiman tuotettua tulosta. Ronja Savolainen reagoi ensimmäisenä reboundiin ja tuikkasi joukkueensa jälleen maalin karkumatkalle.

Sanni Vanhanen lisäsi Suomen johtoa toisen erän alussa ohjattuaan kiekon taitavasti Sveitsin maaliin. Jenni Hiirikoski merkkautti jälleen syöttöpisteen Suomen toisen maalin tapaan. Susanna Tapani kasvatti Naisleijonien etumatkaa vielä ennen toista erätaukoa.

Sveitsi onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-4 päätöserän aikana, mutta Hiirikoski päätti huikean iltapuhteensa viimeistelemällä loppulukemat tyhjään maaliin. Luleån kokenut puolustaja oli ottelun näkyvin pelaaja merkkautettuaan tehot 1+3.

Suomen turnaus jatkuu torstaina pelattavassa puolivälierässä, jonka vastus selviää myöhemmin.

Sveitsi – Suomi 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)