Naisleijonat nappasi ensimmäisen MM-mitalinsa kolmeen vuoteen, kun se kaatoi Utican MM-kisojen pronssiottelussa Tšekin rangaistuslaukauskisan jälkeen 3-2.

Suomi palasi niin sanotusti omalle paikalleen naiskiekossa nappaamalla voiton Tšekistä MM-kisojen pronssiottelussa sunnuntai-iltana. Mitali oli viime vuodet historiallisissa vaikeuksissa kyntäneelle Naisleijonille ensimmäinen kolmeen vuoteen.

Joukkueet olivat kohdanneet myös lohkovaiheen avausotteluss,a jolloin Tšekki oli parempi maalein 4-0. Pronssiottelussa Naisleijonat kuitenkin osoitti kovuutensa nappaamalla pelin virtauksen hallintaansa heti alusta lähtien.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa kuitenkin toisen erän alkuun asti. Vain 20 sekuntia erän alun jälkeen paluun maajoukkueeseen ennen näitä kisojen tehnyt Michelle Karvinen vei Naisleijonat johtoon. Michael Pejzlova toi Tšekin kuitenkin tasoihin viisi minuuttia myöhemmin ylivoimalla, mutta tauolle lähdettiin Suomen johdossa, kun Viivi Vainikka onnistui ohittamaan Klara Peslarovan.

Suomi hallitsi ottelua ja vei pelin laukaisutilaston selvästi, mutta jäähyily kostautui, kun Denisa Kirisova pääsi iskemään pelin tasoihin kolmannen erän alussa ylivoimalla. Lukemat jäivät myös varsinaisen peliajan päätöslukemiksi, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Kun jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, siirryttiin rankkarikisaan. Yhdeksästä laukojasta vain kolme onnistui maalinteossa, ja ratkaisevan osuman iski Petra Nieminen, joka toi Naisleijonille helpottavan ja ansiokkaan pronssimitalin.

Jääkiekon naisten MM-kisojen 2024 finaali pelataan puolitaöin Kanadan ja USA:n välillä.

Tšekki – Suomi 2-3 vl. (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1)

1. erä

2. erä
20:20 Michelle Karvinen (Susanna Tapani, Petra Nieminen) 0-1
25:50 Michaela Pejzlova (Teraza Vanisova) 1-1 YV
36:30 Viivi Vainikka (Elisa Holopainen) 1-2

3. erä
44:11 Denisa Krizova (Tereza Plosova, Tereza Radova) 2-2 YV

Jatkoaika
– 

Voittomaalikilpailun ratkaisumaalin teki Petra Nieminen