USA ja Kanada kohtaavat vuoden 2024 naisten MM-kisojen loppuottelussa. Kanada varmisti paikkansa finaalissa voittamalla myöhään yöllä Suomen aikaa Tšekin.

Kanada ja Tšekki pelasivat Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä vuoden 2024 jääkiekon naisten MM-kisojen välierässä. Ottelussa haettiin finaalivastustajaa USA:lle, joka oli edennyt loppuotteluun aiemmin yön aikana kaatamalla omassa välierässään Suomen 5-0.

Kanada oli välierään lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, eikä se jättänyt Tšekille juurikaan mahdollisuuksia horjuttaa joukkueiden välistä valta-asetelmaa.

Kanada siirtyi välierässä johtoon jo neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen Blayre Turnbullin toimesta, ja lisäsi johtoaan kahteen Jocelyne Larocquen maalilla hetki ennen erätaukoa. Emily Clark iski vielä aivan toisen erän alussa ja vei Kanadan jo melko turvallisen tuntuiselle karkumatkalle.

Tšekin kiri ei ottanut käynnistyäkseen missään vaiheessa, eikä joukkue saanut koko ottelussa kuin yhdeksän laukausta kohti Ann-Renee Desbiensin vartioimaa maalia. Päätöserässä Tšekki laukoi van kolmesti. Sarah Fillier naulasi loppulukemat 4-0 kolmannen erän alussa.

Kanadan ja USA:n välinen finaali oli se, jota moni jääkiekkofani kisojen alussa odottikin, sillä vain kerran jääkiekon naisten MM-kisojen historiassa finaali on pelattu joidenkin muiden maiden välillä. Finaali alkaa Suomen aikaa klo 00:00 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Naisleijonat puolestaan saa pronssiottelussa vastaansa Tšekin. Joukkueet kohtasivat jo kisojen lohkovaiheessa, jolloin Tšekki oli parempi maalein 4-0. Ottelu alkaa klo 20:00.