Yhdysvallat on ensimmäinen maa, joka varmisti paikkansa Uticassa pelattavien jääkiekon naisten MM-kisojen finaaliin. Turnauksen emäntämaa päihitti välierässä Suomen 5-0. Laila Edwards oli ottelun sankari hattutempullaan.

Lauantai-iltana Yhdysvallat ja Suomi pelasivat paikasta vuoden 2024 jääkiekon naisten MM-kisojen loppuotteluun. Yhdysvallat oli välieräkohtaamiseen lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, eikä Naisleijonat pystynyt haastamaan materiaaliltaan selvästi vahvempaa USA:ta kunnolla.

Välierä oli lopulta kotijoukkueen yksipuolista näytöstä. USA oli kotikentällään Adirondack Bank Centerissä täysin ylivoimainen, hallitsen pelin virtausta lähes miten tahtoi. Naisleijonat kuitenkin sinnitteli pelissä mukana, sillä kahden erän jälkeen laukaukset olivat USA:lle jopa 40-8, mutta maalit vain 2-0.

Kolmannen erän alussa Laila Edwards iski kuitenkin illan toisen osumansa ja käytännössä taputteli pelin siihen. Edwards osui vielä kertaalleen täydentäen hattutemppunsa, ja Savannah Harmon viimeisteli loppulukemat neljä minuuttia ennen ottelun loppua.

USA pelaa finaalissa joko Kanadaa tai Tšekkiä vastaan puoliltaöin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Suomi taas kohtaa maiden välisen välierän häviäjän pronssiottelussa klo 20:00 Suomen aikaa.

Naisleijonat on voittanut mitalin viimeksi kolme vuotta sitten Calgaryn MM-kisoista.

USA – Suomi 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

1. erä
12:01 Hannah Bilka (Abbey Murphy, Tessa Janecke) 1-0

2. erä
33:14 Laila Edwards (Tessa Janecke) 2-0 YV

3. erä
42:34 Laila Edwards (Taylor Heise, Kirsten Simms) 3-0
46:24 Laila Edwards (Taylor Heise, Kirsten Simms) 4-0
56:10 Savannah Harmon (Britta Curl, Joy Dunne) 5-0