Ruotsin joukkue jääkiekon MM-kisoihin julkaistiin keskiviikkona. Joukkueeseen nimettiin 24 pelaajaa, joten yksi paikka on vielä auki mahdolliselle NHL-vahvistukselle.

Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv julkaisi joukkueensa Suomessa pelattaviin MM-kisoihin keskiviikkoaamuna. Alustava joukkue koostuu kolmesta maalivahdista, kahdeksasta puolustajasta ja 13 hyökkääjästä, joten ryhmässä on vielä yksi paikka avoinna mahdollisten vahvistusten varalle.

– Olemme nyt saavuttaneet kauden viimeisen etapin. Olemme valmistautuneet MM-kisoihin nyt kuukauden, ja tuntuu mahtavalta, että turnaus on lopulta alkamassa. Minulle henkilökohtaisesti kysymys on kolmivuotisen matkan päätepysäkistä, ja aion lopettaa maajoukkueessa parhaalla mahdollisella tavalla, pestinsä MM-kisojen jälkeen jättävä Garpenlöv sanoi Ruotsin Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tiistain vastaisena yönä NHL-kautensa päättäneet Nashville Predatorsin Filip Forsberg ja Mattias Ekholm eivät ole mukana nyt nimetyssä joukkueessa. Kaksikosta kumpikin jättää MM-kisat väliin tiettävästi sopimustilanteensa takia.

Myös MM-leirijoukkueeseen kuulunut Detroit Red Wingsin Jonatan Berggren joutuu jättämään MM-kisat väliin koronavirustartunnan takia.

Tre Kronorin kisajoukkueessa on kuitenkin NHL-osaamista yhteensä seitsemän pelaajan verran. Etenkin joukkueen puolustus on todella kova. Mukana ovat muun muassa yhteensä yli 1500 NHL-ottelua pelanneet Oliver Ekman-Larsson ja Adam Larsson sekä NHL:n lupaavimpiin puolustajiin lukeutuva Rasmus Dahlin ja Chicagon Erik Gustafsson.

Garpenlöv vakuuttaa olevansa tyytyväinen nyt nimettyyn joukkueeseen.

– Kokoamamme joukkue on vahva. Meillä on huippuluokan maalivahteja, kokenut ja todella taitava puolustus ja hyökkääjiä, jotka osaavat sekä tehdä rajusti töitä että luoda tilanteita. Uskomme, että voimme haastaa kenet tahansa MM-kisoissa.

Ruotsin joukkue jääkiekon MM-kisoihin 2022

Maalivahdit:
35. Oscar Dansk, Spartak Moscow
45. Magnus Hellberg, Detroit Red Wings
63. Marcus Högberg, Linköping HC

Puolustajat:
2. Christian Folin, Frölunda HC
6. Adam Larsson, Seattle Kraken
7. Henrik Tömmernes, Geneve-Servette
23. Oliver Ekman-Larsson, Vancouver Canucks
26. Rasmus Dahlin, Buffalo Sabers
54. Anton Lindholm, Dinamo Minsk
56. Erik Gustafsson, Chicago Blackhawks
64. Jonathan Pudas, Skellefteå AIK

Hyökkääjät:
9. Linus Karlsson, Skellefteå AIK
12. Max Friberg, Frölunda HC
17. Oskar Lang, Leksands IF
25. Elmer Söderblom, Frölunda HC
28. Anton Bengtsson, Rögle BK
32. Lucas Wallmark, clubless
42. Joakim Nordström, clubless
48 Carl Klingberg, EV Zug
62. Joel Kellman, Växjö Lakers
66. Nils Åman, Leksands IF
72. Emil Bemström, Columbus Blue Jackets
74. Rasmus Asplund, Buffalo Sabers
86. Mathias Bromé, HC Davos