Velobet

Ranska ja Itävalta nousevat jääkiekon MM-kisoihin. Joukkueet ottavat kisoista pois suljettujen Venäjän ja Valko-Venäjän paikat. Muutos ei vaikuta turnauksen otteluohjelmaan. Helsingin jäähalli tulee toimimaan kisojen toisena otteluareenana Hartwall Arenan sijasta.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto ilmoitti viikonloppuna, että Ranska ja Itävalta nousevat jääkiekon MM-kisoihin Venäjän ja Valko-Venäjän tilalle. Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin aiemmin tässä kuussa ulos kaikesta kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta.

Päätös on looginen, sillä Ranska ja Itävalta ovat kaksi IIHF:n maailmanrankingin korkeimmin sijoitettua maata, jotka olisivat normaalitilanteessa jääneet MM-kisojen ulkopuolelle.

Ranska korvaa Venäjän turnauksen A-lohkossa, joka pelataan Helsingissä. Itävalta puolestaan korvaa Valko-Venäjän B-lohkossa, jossa myös Suomi pelaa. B-lohkon ottelut pelataan Tampereella.

Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelmaan tai lohkojakoon muutos ei vaikuta millään muulla tavalla. Ranska pelaa ottelunsa Venäjälle allokoituina päivinä, ja Itävalta vastavuoroisesti pelaa alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti Valko-Venäjän tilalla.

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat alkavat 13. toukokuuta. Finaali pelataan Tampereella 29. toukokuuta. Suomi kohtaa Itävallan lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussa 21. toukokuuta.

Helsingin jäähalli kisojen toiseksi näyttämöksi

Samalla tiedotettiin siitä, että ne jääkiekon MM-kisojen pelit, jotka oli tarkoitus pelata Helsingin Hartwall Arenalla, tullaan pelaamaan Helsingin jäähallissa. Helsingissä pelataan kaikki alkulohko A:n ottelut sekä kaksi puolivälierää.

– Vuonna 1966 avattu Helsingin jäähalli toimii miesten jääkiekon MM-kisojen näyttämönä neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran miesten MM-kisoja pelattiin Nordenskiöldinkadulla vuonna 1974 ja viimeisimpänä ovat vuoden 1991 MM-kisat. Vuonna 2016 Helsingin jäähallissa pelattiin nuorten jääkiekon MM-kisojen otteluita”, 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi IIHF:n tiedotteessa.

Turnaus oli jo sovittu järjestettäväksi Tampereen Nokia Arenalla ja Helsingin Hartwall Arenalla. Suomen Jääkiekkoliitto kuitenkin lopetti yhteistyön venäläisomistuksessa olevan Hartwall Arenan kanssa maaliskuussa. Halli menetti myös sponsorisopimuksensa juomayhtiö Hartwallin kanssa, eikä enää virallisesti kanna yhtiön nimeä. Hallin uusi virallinen nimi ei ole vielä tiedossa.

Helsingin jäähallin kapasiteetti on 8200 katsojaa, mikä on merkittävästi vähemmän kuin Hartwall Arenalla. Muutoksen vaikutuksesta lipunmyyntiin ja jo ostettujen lippujen käyttöoikeuksiin tiedotetaan myöhemmin erikseen. Kaikki lippuja ostaneet katsojat saavat asiasta tiedon sähköpostitse.


Boston Bruins - Vegas Golden Knights
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes