Velobet

Jääkiekon MM-kisat järjestettiin vuonna 2018 Tanskassa, Kööpenhaminan ja Herningin kaupungeissa. Vuoden 2018 MM-turnaus oli täynnä jännitystä ja tarjosi katsojille ympäri maailmaa ikimuistoisia hetkiä ja upeita suorituksia. Kisoissa nähtiin myös yksi MM-kisojen historian ikimuistoisimmista matkoista finaaliin, kun altavastaajana pidetty Sveitsi eteni turnauksen loppuotteluun saakka. Tässä artikkelissa luomme katsauksen Tanskassa pelattuun MM-turnaukseen ja kerromme, kuka voitti jääkiekon MM-kisat 2018.

Turnauksen formaatti ja osallistujat

Vuoden 2018 MM-kisoihin osallistui 16 joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Kummastakin lohkosta eteni neljä parasta turnauksen pudotuspeleihin. A-lohkon voitti Ruotsi, joka ei hävinnyt lohkovaiheessa otteluakaan. Toiseksi tuli kolme viisi voittoa ja kaksi tappiotta kokenut Venäjä ja kolmanneksi Tšekki. Viimeisen pudotuspelipaikan nappasi Sveitsi vain pisteen erolla viidenneksi jääneesen Slovakiaan.

B-lohkossa voittajaksi selviytyi Suomi, joka oli tasapisteissä toiseksi tulleen USA:n kanssa, mutta oli voittanut joukkueiden keskinäisen ottelun. USA:sta pisteen päähän jäi Kanada, ja neljännen jatkopaikan sai Latvia, joka jätti taakseen muun muassa Tanskan ja Saksan.

Jääkiekon MM-kisojen 2018 pudotuspelit

Puolivälierissä Ruotsi kohtasi Latvian, Sveitsi pelasi Suomea vastaan, Kanada otti mittaa Venäjästä, ja Yhdysvallat kamppaili Tšekkiä vastaan. Ruotsi, Sveitsi, Kanada ja Yhdysvallat etenivät välieriin voitettuaan vastustajansa tiukoissa otteluissa. Yllättäen kaikki puolivälieräottelut päättyivät yhden maalin erolla. Kanada kaatoi Venäjän niukasti jatkoajan jälkeen ja USA voitti Tšekin viimeisen erän maalilla. Ruotsi käänsi päätöserän tasatilanteen Latviaa vastaan voitoksi ja Leijonat hävisi yllättäen Sveitsille, joka iski toisessa erässä kolme maalia.

Välierissä Ruotsi kohtasi Yhdysvallat ja Sveitsi Kanadan. Ruotsi ja Sveitsi voittivat omat ottelunsa ja etenivät näin finaaliin. Nämä ottelut korostivat joukkueiden taitoa, taistelutahtoa ja kykyä pelata korkealla tasolla paineen alla. Kumpikin välierä tarjosi jättiyllätyksen, sillä Ruotsi murskasi USA:n peräti 6-0, ja Sveitsi kaatoi Kanadan vakuuttavalla pelillä, vaikka lähti peliin täydellisenä altavastaajana.

Finaali

Finaali pelattiin Kööpenhaminan Royal Arenalla, ja Ruotsi voitti Sveitsin jännittävässä ottelussa 3–2. Finaali oli tiukka ja näytti kahden huippujoukkueen taitotason. Ruotsin voitto oli osoitus maan vahvasta jääkiekkoperinteestä ja kyvystä tuottaa maailmanluokan pelaajia. Ottelu oli äärimmäisen tasainen, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikisasta asti. Lopulta Filip Forsberg upotti ratkaisevan rankkarin Leonardo Genonin selän taakse.

Turnauksen merkitys ja vaikutus

Ruotsin toinen peräkkäinen maailmanmestaruus vahvisti maan asemaa yhtenä jääkiekon suurvalloista. Turnaus tarjosi jännittäviä hetkiä ja upeita suorituksia, jotka tulevat elämään jääkiekon ystävien muistoissa pitkään. Tämä mestaruus oli todiste siitä, että jääkiekko on dynaaminen ja arvaamaton urheilulaji, jossa mikä tahansa on mahdollista.


Colorado Avalanche - Montreal Canadiens
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets