Jääkiekon nuorten MM-kisojen 2024 lohkovaiheen toiseksi viimeinen päivä pelattiin lauantaina. A-lohkossa Latvia kaatoi Saksan ja teki lohkon tilanteesta kimurantin. Mikäli Saksa ei saa sunnuntaina pisteitä Kanadalta, ajautuu se putoamiskarsintaan Latvian mennessä puolivälieriin. B-lohkossa taas Sveitsi voitti Norjan ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

A-lohko

Saksa – Latvia 2-6

Latvia otti yllättävän murskavoiton Saksasta ja teki A-lohkon pudotuspelitilanteesta mielenkiintoisen kimurantin. Tällä hetkellä Latvia olisi menossa puolivälieriin ja Suomen voittanut Saksa putoamiskarsintaan, mutta Saksa voi vielä kääntää tilanteen ylösalaisin – sen vain pitäisi saada uudenvuodenaattona pisteitä Kanadalta. Saksan pelillä on vaikutusta myös siihen, sijoittuuko Suomi kolmanneksi vai neljänneksi.

Latvia sävelsi alkutahdit Saksaa vastaan heti avauserässä, jossa se iski kolme maalia. Eriks Mateiko aloitti maalinteon heti kahden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä Samuel Schindler rikkoi Saksan kuparisen, mutta Latvia siirtyi takaisin kolmen maalin johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Erän loppupuoliskolla Saksa sortui jatkuvaan jäähyilyyn ja Latvia rokotti ylivoimalla ottelun viidennen maalinsa. Päätöserässä kumpikin osui vielä kertaalleen, mutta se oli lähinnä kosmetiikkaa.

B-lohko

Sveitsi – Norja 6-2

Sveitsi kaatoi Norjan omassa ”lohkofinaalissaan” ja varmisti paikan puolivälierissä. Joukkue voi vielä Tsekin voittamalla nousta lohkonsa kolmanneksi, mutta on vähintään neljäs, sillä Norja jää varmasti lohkojumboksi ja ajautuu putoamiskarsintaan.

Ensimmäinen erä oli rikkonaista peliä, jonka aikana Norja osui kahdesti ja Sveitsi kerran. Simon Meier vei Sveitsin johtoon, mutta Norja tasoitti ylivoimalla. Patrik Dalen vei altavastaajan johtoon vain minuutti tasoitusmaalin jälkeen ja tauolle siirryttiin Norjan johdossa. Toisessa erässä Sveitsi kuitenkin otti ottelun komentoonsa. Neljä peräkkäistä maalia nosti alppimaan 5-2 johtoon ennen toista erätaukoa, ja ottelu näytti jo ratkenneelta. Päätöserässä Sveitsi osui vielä kertaalleen ja pääsi juhlimaan pudotuspelipaikkaa ja putoamiskarsinnan välttämistä.