Neljä joukkuetta – kaksi äärimmäisen lähellä unelmaansa, kaksi valtavan pettymyksen saattelemina. Siinä ovat lähtökohdat Göteborgin nuorten MM-kisojen viimeiseen päivään. Tästä artikkelista voit lukea, miten nuorten MM-kisojen pronssiottelu ja finaali pelataan.

Ruotsin lisäksi Yhdysvallat onnistui voittamaan välieränsä ja on näin ollen jo varmistanut mitalin. Se, minkä värinen mitali pelaajien kaulaan ripustetaan, ratkaistaan perjantai-iltana. Aiemmin samana päivänä Tšekki ja Suomi kamppailevat pronssimitalista.

Pronssiottelu: Tšekki – Suomi

Tšekki onnistui kampeamaan itsensä tasoihin Ruotsia vastaan, mutta joutui lopulta tyytymään selvään tappioon torstain ensimmäisessä välierässä. Pronssista pelaaminen on joukkueelle tuttua, mutta useimmiten kohtalona on ollut neljäs sija. Joukkueen toistaiseksi ainoa pronssi on vuodelta 2005.

Suomi taas otti yllättäen ohjat käsiinsä USA:ta vastaan pelatun välierän ensimmäisessä erässä, mutta vastustaja oli lopulta liian kova. Nuortne Leijonien MM-kisoissa voittamista mitaleista pronssi on kaikkein yleisin. Ehkä perjantaina saldo kasvaa yhdellä.

Päivämäärä: Perjantai 5. tammikuuta 2024
Alkamisaika: klo 16:00
Areena: Scandinavium
TV-lähetys: TV5 ja Discovery+

Finaali: Ruotsi – USA

Ruotsi saattoi olla suosikki välierässä Tšekkiä vastaan, mutta se joutui silti tekemään täyden päivätyön finaalipaikkansa eteen. Johtoasemasta käydyn kissa-hiiri-leikin jälkeen sinikeltaiset karkasivat päätöserässä kolmen maalin johtoon kahdeksan minuutin sisään. Tämä on Ruotsin neljäs loppuottelu vuoden 2012 kultamitalin jälkeen, ja mahdollisuus kultaan on nyt kenties paras koskaan, kun nimekäs joukkue pelaa kotikentällään.

USA oli myös suosikki välierässään Suomea vastaan Suomen, joka tarjosi amerikkalaisille haastavan vastustajan. Yhdysvallat on esiintynyt seitsemässä kertaa nuorten MM-kisojen finaalissa ja hävinnyt niistä vain kaksi, mikä kertoo pelaajien henkisestä vahvuudesta kaikkein kovimmissa paikoissa.

Päivämäärä: Perjantai 5. tammikuuta 2024
Alkamisaika: klo 20:30
Areena: Scandinavium
TV-lähetys: TV5 ja Discovery+