Nuoret Leijonat kärsi torstai-iltana karvaan tappion USA:lle jääkiekon nuorten MM-kisojen välierässä. Upeasti kamppaillut Suomi jätti kaiken kentälle ja oli lähellä tiputtaa kisojen suurimman mestarisuosikin pronssiotteluun. Maalin iskenyt Rasmus Kumpulainen korosti sitoutumisen merkitystä valtavan pettymyksen keskellä.

Täydellisenä altavastaajana otteluun lähtenyt Suomi iski turnauksen suurimmalle ennakkosuosikille luun kurkkuun heti avauserässä, kun se onnistui yllättämään USA:n pelirohkeudelleen. Aktiivinen ote peliin palkittiin kahdella maalilla, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Suomen 2-0 johdossa.

USA:n materiaaliero alkoi kuitenkin näkyä toisessa erässä, jossa Yhdysvallat kiri väkisin tasoihin. Päätöserä oli äärimmäisen tasaista ja fyysistä kamppailua, mutta hieman kyseenalainen jäähy erän loppuhetkillä toi USA:lle tarvittavan edun, kun Cutter Gauthier iski voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman.

Ottelun jälkeen valtaisa pettymys oli luonnollisesti päällimmäisin tunne halki leijonaleirin.

– Varmaan on aika selvää, että kaikkia harmittaa. Lähdimme tästä turnauksesta hakemaan kultamitalia, ja nyt se ei enää ole mahdollista, Nuorten Leijonien toisen maalin tehnyt Rasmus Kumpulainen sanoitti pelin päätyttyä.

Suomi yllätti lähes kaikki painamalla USA:n köysiin ottelun ensimmäisessä erässä. Vaikka Yhdysvallat jyräsikin toisessa erässä tasoihin ja lopulta ohi, oli avauserä täydellinen osoitus siitä, että Nuorten Leijonien taktinen valmistautuminen oli onnistunut täydellisesti.

Kumpulainen jakoikin ottelun jälkeen kiitosta joukkuekavereilleen, joiden tinkimätön sitoutuminen tarjosi eväät yhteen kisojen suurimmista yllätyksistä.

– Meillä oli kova luotto omaan peliin. Mielestäni joka jätkä taisteli kovaa. Tehtiin niitä asioita, joista sovittiin. Toki välillä jouduttiin puolustamaan, mutta se oli tiedossa. Hoidettiin meidän omaa pelisuunnitelmaa kuten oli sovittu.

Göteborgissa pelattavat nuorten MM-kisat päättyvät perjantaina. Suomella on finaalin sijasta edessään pronssiottelu Tšekkiä vastaan. Palautumisaika peliin on lyhyt, mutta OHL:ssä Oshawa Generalsissa pelaava Kumpulainen uskoo, että valtaisa pettymys saadaan nieltyä ennen kuin valmistautuminen pronssipeliin alkaa.

– Niellään tänä iltana tämä tappio ja huomenna kun noustaan, ajatukset suunnataan kohti pronssipeliä ja hoidetaan se.