Suomi menetti 5-4-johdon 5-8-tappioksi 50 sekunnin sisällä nuorten MM-kisojen pronssiottelussa. Nuorten Leijonien suurimpiin tähtiin kuuluva Kasper Halttunen kertoi pettymyksen tunteistaan kyyneleet silmissään pelin jälkeen.

Perjantaina iltapäivällä Suomi hävisi Tšekille vuoden 2024 nuorten MM-kisojen pronssiottelussa. Nuoret Leijonat johti ottelua yli 50 minuuttia, mutta suli lopussa totaalisesti. Kaksi minuuttia ennen loppua Jiri Kulich tasoitti 5-5:een, minkä jälkeen Tšekki osui vielä kolmesti. Kaikki neljä maalia tulivat 50 sekunnin sisään. Jo vahvasti kohti pronssia matkalla ollut Suomi antoi mitalin lipua sormiensa välistä käsittämättömällä tavalla.

– Se sattuu, todella paljon. Varsinkin tämän joukkueen kanssa. Uskon todella, että olisimme ansainneet enemmän, mutta jääkiekko on joskus tällaista. Meidän täytyy vain jatkaa ja tulla paremmiksi jatkossa. Mutta se sattuu erityisesti tämän joukkueen kohdalla. Kapteenista johtoryhmään on ollut hieno matka, tunteellinen Kasper Halttunen sanoo.

– Kun ajattelee kaikkia niitä 04-syntyneitä, jotka eivät saa enää pelata nuorten MM-kisoissa, se sattuu todella paljon. He joutuvat lopettamaan tähän, eivätkä saa enää mahdollisuutta mitaliin tulevaisuudessa.

Kasper Halttunen itse on syntynyt vuonna 2005 ja pääsee pelaamaan nuorten MM-kisoissa myös ensi vuonna. Tappio vaati kuitenkin veronsa myös kovaa laukovasta hyökkääjästä, joka aloitti haastattelun silmät kyynelehtien.

– Heillä oli 5-10 hyvää minuuttia ja kiekko meni lopussa melkein joka kerta sisään, Halttunen muistelee.

– Sellaista jääkiekko joskus on. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. En edes tiedä mitä sanoa… se on jääkiekkoa, eikä sillä ole enää väliä.

Tappio kirvelee syvältä, sillä Suomi oli suurimman osan ottelusta parempi joukkue. Heikosti toiminut alivoimapeli ja kolmannen erän loppuvaiheen nukahdus kuitenkin käänsivät pelin Tšekille.

Pelaajat ovat kuitenkin vielä nuoria, ja heille on koko ura edessä. Myös Halttunen yritti laittaa asioita kontekstiin tunteet pintaan tuoneen tappion jälkeen.

– Meidän täytyy pitää leuka pystyssä ja katsoa eteenpäin. Meillä on vielä puolikas kausi jäljellä, joten nyt on aika kiittää jätkiä tästä matkasta, nauttia viimeisestä yhteisestä illasta ja jatkaa eteenpäin.

Raportoinnin jääkiekon-MM.comille paikan päältä hoiti Hampus Kjellberg.